Idén decemberben is várja az adományokat a MikulásGyár!

A koronavírus-járvány sem szabhat gátat a karácsonyi adománygyűjtésnek: a szeretet ünnepéhez közeledve „megnyitotta kapuit” a MikulásGyár. A hagyományos kezdeményezéshez ebben az évben az Auchan Magyarország is csatlakozott, mind a 24 áruházában gyűjtőpontokkal várja az adakozókat december 1. és 20. között.
2020.12.04. 07:31 |
Idén decemberben is várja az adományokat a MikulásGyár!

Karácsony közeledtével ismét megnyitja kapuit a MikulásGyár, amelynek célja indulása óta, hogy segítse a mélyszegénységben élő nagycsaládokat és a rászoruló gyermekeket.

Idén ráadásul nem a megszokott egy, hanem az Auchan Magyarország jóvoltából 24 helyen – a cég összes áruházában – várják országszerte az adományokat december 1 . és 20. között.

A korábbi évekkel ellentétben, tekintettel a járványhelyzetre, a szervezők használt felajánlásokat, például használt játékokat vagy ruhákat nem tudnak fogadni, viszont szívesen várják a tartós élelmiszer, a tisztítószer-, a tisztálkodási szer és a nem használt takaró-, játék, ruha- és írószeradományokat. Ezeket az adakozók az Auchan áruházakban kialakított gyűjtőpontokon adhatják át a MikulásGyár önkéntesei számára, akik később dobozokba rendezik a felajánlásokat, melyeket a Magyar Posta Zrt. segítségével a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei osztanak majd szét a rászorulók között. A Magyar Posta Zrt. megkönnyíti azon felajánlók dolgát is, akik nem tudnak ellátogatni a kijelölt áruházakba, ugyanis az adományok dobozba rendezve az ország legtöbb postáján is ingyenesen feladhatók. A csomagokra csak annyit kell ráírni: „MIKULÁSGYÁR”.