2007-ben is sikeres évet zártak az Alba Volán-Bericap öttusázói

Az Alba Volán-Bericap öttusa szakosztálya 2007-ben is remek eredményeket ért el. A Volános versenyzők közül 14 öttusázó szerepelt a nemzetközi színtéren, s kilencen érmet is szereztek. A nemzetközi porondon a felnőtt- és utánpótlásversenyekről összesen 27 érmet hoztak haza a kék-fehér színeket képviselők, míg a hazai viadalokon 22 medált gyűjtöttek. Idén kétségtelen, hogy az Európa-bajnoki és Világbajnoki aranyérmet szerző Horváth Viktor emelkedett ki teljesítményével.
2007.12.13. 15:15 |
 Az Alba Volán-Bericap öttusa szakosztálya 2007-ben is remek eredményeket ért el. A Volános versenyzők közül 14 öttusázó szerepelt a nemzetközi színtéren, s kilencen érmet is szereztek. A nemzetközi porondon a felnőtt- és utánpótlásversenyekről összesen 27 érmet hoztak haza a kék-fehér színeket képviselők, míg a hazai viadalokon 22 medált gyűjtöttek. Gyenesei Leila magyar bajnoki címet szerzett, a két fehérvári versenyző Vörös Zsuzsa és Horváth Viktor olimpiai kvótával gazdagodott, s Máthé Vivien is kvótaszerző helyen áll a ranglistán, de idén kétségkívül az Európa-bajnoki és Világbajnoki aranyérmet szerző Horváth Viktor emelkedett ki teljesítményével, emlékezetes pillanatokat szerezve például a szakmai igazgatónak is.

 ”Láttam egy hallatlan versenyt a felnőtt férfi Világbajnokságon Berlinben. Horváth Viktor győzelme felejthetetlen, hiszen a győzelmen kívül a versenyélmény is emlékezetes marad. – gondol vissza legkellemesebb idei élményére az Alba Volán-Bericap szakmai igazgatója, Kulcsár Antal.- Egy ilyen befutó, ahol 12 ponton belül hárman jöttek be a célba, tehát csak néhány másodperc döntött a versenyzők között, szenzációs verseny volt, izgalmas futással, ami igazán olimpiára kívánkozó sportélmény volt. Emellett az idei évben is fontos volt, hogy legyen miből élnünk. Két olyan új szponzor támogat minket, mint a Bericap cég és az SCD Holding. Mindkét cég komoly áldozatokat hoz azért, hogy a fehérvári öttusának meglegyenek az alapvető szükségletei.”
 
 Az Alba Volán-Bericap ünnepélyes évzáróján természetesen nem csupán a felnőtt versenyeken erdeményesen szereplő versenyzőket díjazták, hiszen a fehérvári utánpótlás is nagyon erős, így jogos a megállapítás a jövő is a Voláné.

 „A fiatalok konkrétan dörömbölnek az ajtón. Azok, akik az ifi B Európa-bajnokságon szereztek öt aranyérmet és három bronzérmet, vagy az ifi A EB-ken, VB-ken szereztek arany-, ezüst-, vagy bronzérmeket – nyílván a jövő nemzedéke, de közülük például Kovács Sarolta már indult felnőtt Európa-bajnokságon, és Saci hallatlan tehetségű versenyző, és emellett szorgalmas is. Ugyan most csak őt említettem, de a többi 11-et is sorolhatnám és ecsetelhetném az erényeiket, de tulajdonképpen a lényeg, hogy miénk a jövő is.” – vélekedett a mesteredző.