200 millió forintos beruházás az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-nél

Kedden délelőtt került sor az új Állatgyógyszer Logisztikai & Raktár Centrum avatására az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-nél. Az uniós előírásoknak megfelelő raktárbázison elkülönített raktárhelyek, hűvös raktár és a legfejlettebb hűtőberendezések állnak a rendelkezésre. A beruházás gyorsabb munkafolyamatot és gyors kiszolgálást, valamint jobb munkahelyi légkört tesz lehetővé.
2016.06.07. 12:50 |
Kedden délelőtt került sor az új Állatgyógyszer Logisztikai & Raktár Centrum avatására az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-nél. Az uniós előírásoknak megfelelő raktárbázison elkülönített raktárhelyek, hűvös raktár és a legfejlettebb hűtőberendezések állnak a rendelkezésre. A beruházás gyorsabb munkafolyamatot és gyors kiszolgálást, valamint jobb munkahelyi légkört tesz lehetővé.
KÉPGALÉRIA az eseményről
Az Alpha-Vet sikere szaktudáson, fejlesztésen, kutatáson és bátorságon alapul. A több mint huszonöt éves székesfehérvári vállalkozás mára jelentős cégcsoporttá alakult. Napjainkra a társaság klasszikus állatkórházi gyógyító tevékenysége mellett állatgyógyszert fejleszt, gyárt, forgalmaz és állateledel, felszerelés kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytat. A vállalat kereskedelmi és logisztikai hálózata az egész országot lefedi. Az Alpha-Vet Kft. története a székesfehérvári állatkórház, az Állatorvos-tudományi Egyetem (ÁOTE) Gyakorló Klinikája Kft. megvásárlásával kezdődött. 1992-től több szervezeti változtatás után, az állatkórházi szolgáltatások mellett a vállalat állatgyógyszer, majd később állateledel nagy- és kereskedelmi tevékenységbe kezdett. 1998-ra piacának egyik meghatározó szereplője lett. Kizárólagos hazai forgalmazója több nemzetközi gyógyszer- és állateledel gyártónak.
2002-től országos logisztikai hálózat kiépítését kezdte meg a kft. Ennek eredményeként napjainkra három központi telephelyen közel 12.000 négyzetméteren raktároznak állateledeleket, és 3.000 négyzetméteren állatgyógyászati készítményeket. A cég mára huszonkilenc kereskedelmi egységet és 72 ezer regisztrált vásárlóval rendelkező értékesítési hálózatot tudhat magáénak. A közelmúltban a cégcsoport jogelődjeként alapított állatkórház fejlesztése valósult meg. A beruházásnak köszönhetően az állatkórház több mint 100 millió forintból újult meg, és Magyarország egyik legkorszerűbb és legnagyobb betegforgalmú állategészségügyi intézményévé vált.
 
Az Alpha-Vet Kft. töretlen fejlődése, az egyre szélesedő áruválaszték, a vevőkör bővülése, a gyógyszer szállítás egyre szigorodó minőségügyi feltételei okán új raktártömb létrehozása valósult meg 200 millió forintos uniós támogatással, a székesfehérvári központban. A fejlesztéseken belül megvalósították egy bábolnai állatgyógyszertár felújítását, Balatonfűzfőn növényi-tápoldatos és takarmánygyártó üzemet létesítettek, míg a beruházás záró pontjaként egy 2000 négyzetméteres gyógyszerraktár és logisztikai központot létesítettek. A komplexum a Közép- és Nyugat-Magyarországi állatgyógyszer logisztikát és raktározás további fejlesztését támogatja. Az uniós előírásoknak megfelelő raktárbázison elkülönített raktárhelyek, hűvös raktár és a legfejlettebb hűtőberendezések állnak a rendelkezésre. A beruházás gyorsabb munkafolyamatot és gyors kiszolgálást, valamint jobb munkahelyi légkört tesz lehetővé.
„Székesfehérvár életében minden beruházás rendkívül fontos. Egy település és egy közösség biztonságát az adja meg, ha gazdaságának fejlesztése heterogén formában történik, és a nem egy-egy iparágra, vagy cégre támaszkodik. Városunk gazdasága nagyon vegyes és ezáltal nagyon erős is.” – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester. Hozzátette: az új raktár és logisztikai bázis a legnagyobb az országban, ahonnan mind a belföldi mind a külföldi piacot kiszolgálják. Ez Fehérvár tekintetében természetes is, hiszen a középkori kereskedelmi útvonalak szinte mindegyike áthaladt a városon. Fehérvár évszázadok óta kereskedelmi központja az országnak, tekintettel a közlekedési és a logisztikai helyzetére. A polgármester köszönetét fejezte ki az Aplha-Vet Kft. tulajdonosának és ügyvezetésének azért, hogy Székesfehérváron hozták létre újabb központjukat. Ugyancsak köszönetét fejezte ki a vállalatcsoport dolgozóinak és partnereinek munkájáért, továbbá az Alpha-Vet Kft. nagyszabású közösségtámogató, karitatív tevékenységéért.
Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja beszédében hangsúlyozta: számára az Alpha Befektetési Holding Zrt. a munka irányában felfedezhető tisztességet és becsületet, a minőség megbecsülését, a teljesítmény elismerését, a társadalmi felelősségvállalást, minden jó gondolat támogatását, valamint az emberek sorsa iránti érzékenységet jelenti. Mint mondta, a cég elmúlt huszonöt éve ékes példát jelent arra, hogy igenis lehet nagyot alkotni, a vállalat teljesítménye pedig önmagáért beszél. Dr. Simon László kiemelte, hogy a cég bábolnai és balatonfűzfői üzemeinek létesítése után jelentős mérföldkövet jelent az Állatgyógyszer Logisztikai & Raktár Centrum átadása.
 
Ugyancsak köszöntötte a résztvevőket Dr. Sótonyi Péter, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának dékánja, és dr. Kulcsár Gábor, a NÉBIH Állatgyógyászati Termékek Igazgatóságának igazgató főállatorvosa.
Dr. Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke első ízben köszönetét fejezte ki a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, Székesfehérvár Önkormányzatának, a Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Karának, az Állatgyógyászati Termékek Igazgatóságának, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak, valamint a szakhatóságoknak a segítségért, melynek köszönhetően a múlt héten tizenhárom országba kapták meg az originális gyógyszertörzskönyvezést. Beszédében visszaemlékezett, hogy huszonöt évvel ezelőtt tíz emberrel kezdték meg működésüket mára pedig közel négyszáz főt foglalkoztatnak vállalatcsoport szinten. Kereskedelmi és gyártó tevékenységük révén árbevételük meghaladja 17,6 milliárd forintot, míg az elmúlt évbeli adóteljesítményük 2,1 milliárdot tett ki. Ennyivel járultak hozzá a központi költségvetés gazdálkodásához, amelyből fenntartják és fedezik az iskolák, óvodák, kórházak, könyvtárak, egyéb költségvetési intézmények működését, emellett új utakat, új iskolákat, új kórházakat építhetnek. Végül kiemelte a beszállítók, a dolgozók és a vevők kulcsszerepét az elmúlt huszonöt év sikereiben, hiszen nélkülük nem tartana itt az Alpha Befektetési Holding Zrt.

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek