20 éves évfordulót ünnepelt a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja

Az elmúlt két évtizedet a város egyik legaktívabb nyugdíjas klubjaként töltötte a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja. A tagok 2002-es megalakulásukról és az azóta eltelt időszakról hétfőn délután, ünnepélyes keretek között emlékeztek meg.
2022.11.21. 18:11 |
20 éves évfordulót ünnepelt a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja

20 évvel ezelőtt Dr. Faragóné Mária kereste meg a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság akkori igazgatóját, Szabó Mátyást, hogy friss nyugdíjasként szeretne egy klubot alapítani az igazgatóság egykori dolgozóinak. Az igazgató örömmel fogadta a kérést, fél évvel később már maga is tagként csatlakozott az újonnan megalakult klubhoz. 2003-ban csatlakoztak az Alba Regia Nyugdíjas Egyesülethez, ahol azóta is az egyik legaktívabb közösségként tartják őket számon. A létszám jelenleg 50 és 60 fő között mozog, az alapító tagok közül nyolcan ma is aktívan részt vesznek az egykori vízügyesek összejövetelein. Rendszeresen járnak kirándulni, kártyaesteket, farsangi és karácsonyi bált rendeznek, de a városi rendezvényeken is, amikor csak tehetik, részt vesznek

Az elmúlt húsz évet Török Tiborné, a klub vezetője foglalta össze a Vízügyi Igazgatóság rendezvénytermében. Beszámolójában megköszönte a közösség aktív részvételét a programokon, felidézte a legszebb, legemlékezetesebb pillanatokat, és megemlékezett mindazokról, akik sajnos már nem vehetnek részt a klub életében.

Mint fogalmazott, a klub második vezetőjeként igyekszik megtartani és tovább erősíteni azt a szellemiséget, mely a szeretetre és a tiszteletre alapul, és tartalmas programokkal tölti meg a szürke hétköznapokat. „Gazdag, színes, programokkal teli 20 év van mögöttünk. Ahhoz, hogy mindezt megvalósíthassuk, kellett egy aktív, lelkes csapat, akiknek fontos, hogy tartalmassá tegyék nyugdíjas éveiket.” – zárta beszédét a klubvezető, aki külön köszönetét fejezte ki a város felé is az elmúlt évek töretlen támogatásáért.

Szabó Mátyás, a klub tagja, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság egykori igazgatója ugyan már nem Székesfehérváron él, de a mai napig csodálattal figyeli azt a munkát, ami a Vízügyi Nyugdíjas Klubban zajlik. Ahogy fogalmazott, számára, egykori igazgatóként szívmelengető látni, hogy a korábbi kollégák szívesen töltik egymás társaságában a szabadidejüket a nyugdíjas éveik alatt is.

Nagyon jó érzés látni, hogy megtelt a terem aktív tagokkal – kezdte köszöntőjét Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke. Mindig jó szívvel gondol a vízügyesekre, hiszen az egyesület által szervezett események buzgó résztvevői, fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően pedig maguk is öregbítik az ARNYE hírnevét.

A város nevében Mészáros Attila alpolgármester és Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő köszöntötte az ünneplőket. Az alpolgármester boldog születésnapot kívánt a klubnak, majd hozzátette: „Látjuk és tapasztaljuk, ahogy az elmúlt húsz évben, úgy a jövőben is fontos szerep hárul majd az egyesületekre, hiszen sokak számára második otthont biztosítanak.” Mint Mészáros Attila elmondta, szakmai alapon létrejött klubként a tagokat összeköti hivatásuk is, így szoros kötelékben töltik nyugdíjas éveiket a klubban, ehhez pedig a város nevében is jó egészséget kívánt.

Az alpolgármester emléklappal köszöntötte a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubját.

Parlamenti elfoglaltságai miatt a helyszínen nem tudott részt venni, de emlékplakettet juttatott el a klub részére Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, aki korábban az Országházban is vendégül látta a Vízügy nyugdíjas klubját.

Közélet

 1. Köszönet a segítőknek

  Ünnepélyes keretek között adták át a Csengőszó-díjat a Titkok Házában. A Szegényeket Támogató Alapítvány elismerését idén Sztrida Noémi, a Hydro Extrusion Hungary Kft. munkatársa vehette át, aki az elmúlt két évben tevékenyen részt vett négy nagyszabású esemény megszervezésében, a közös együttműködésen felül adománygyűjtést szervezett a cég családi napján, valamint részt vett a csomagok osztásában, szervezte a kollegák részvételét az eseményekre.

  2022.12.03.
 2. Ökumenikus jótékonyság

  Színvonalas ünnepi műsorral várták a résztvevőket idén is az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A nagyszabású esemény bevételét – közel 800 ezer forintot - két anyaországon túli magyar közösség, a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon (Kárpátalja) és a Gyulafehérvári Református Egyházközség (Erdély) javára ajánlották fel.

  2022.12.02.
 3. Kora tavasszal átadják a déli összekötőt

  Végéhez közeledik a Seregélyesi és Sárkeresztúri utakat összekötő út kivitelezése. Elérték a 95%-os készültséget, a tervek szerint a lakosság a műszaki átadás után, kora tavasszal veheti használatba a modern közvilágítással és kerékpárúttal szegélyezett, közel 5 kilométeres szakaszt.

  2022.12.02.
 4. Már kaphatók a jövő évi matricák

  Már kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. megújult honlapján, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.

  2022.12.02.