A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.
2022.05.20. 17:59 |

Összesen 2,4 milliárd forintos tőkebefektetést kapott három hazai kockázati tőkealap-kezelőtől növekedési terveinek megvalósításához a székesfehérvári Continest Technologies Zrt.

A tőkebevonás többek között a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejöttét, valamint a jelenleg is meghatározó nemzetközi tevékenységének kiterjesztését, új piacokon való megjelenését támogatja. A társaság jelenleg 18 országban végez exporttevékenységet, így szállított konténeregységeket többek között Norvégiába, Litvániába, Lengyelországba, Romániába, Szerbiába, Izraelbe, az Egyesült Királyságba és Szaúd-Arábiába is.

Tegzes Dániel stratégiai igazgató Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Vitályos Eszter az EMMI államtitkára, Kovács Éva az igazgatóság elnöke, Benke Ákos vezérigazgató, Székesfehérvár Városi Alap) Katona Bence Hiventures, Horváth Marcell, Takarék Kockázati Tőkealap, Kis-Márton Vidor vezérigazgató.

A 2019-ben alapított Continest Technologies Zrt. működésének második évében, 2020-ban több mint 820 millió forintos árbevételt ért el, amely 2021-ben már 1,6 milliárd forintra emelkedett. A Continest által fejlesztett és gyártott, összecsukható konténerek célja, hogy innovatív módon, a fenntarthatóságot és a hatékonyságot szem előtt tartva nyújtsanak megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. A társaság 2021-ben adta át első konténergyárát Székesfehérváron, amely jelenleg évente ezer darab összecsukható konténer gyártására alkalmas és összesen 53 alkalmazottnak ad munkahelyet. A jövőben lemezüzemükben és hegesztő csarnokukban robottechnológia támogatja majd a hatékony gyártást, ám emellett is jelentős létszámbővülést tervez a társaság és újabb ötven munkahelyet hoznak létre még idén, ezzel a gyártott éves konténerszám elérheti a háromezer darabot.

Az új és a meglévő tőkebefektetőinkkel közösen, egy rendkívül stabil finanszírozási háttérrel nyílik lehetőségünk a szintlépésre, valamint arra, hogy újabb piacokon jelenjünk meg, még inkább hozzájárulva ezzel a hazai exporthoz. A kettes számú gyáregységünk megépítése, amelyet idén szeptemberben fogunk átadni, megnyitja előttünk a lehetőséget ahhoz, hogy még nagyobb volumenben tudjunk gyártani, valamint, hogy tovább fejlesszük a gyártástechnológiánkat - mondta el a tőkebevonás kapcsán Tegzes Dániel, a Continest Technologies Zrt. stratégiai igazgatója.

A Continest fejlesztése összetalálkozott azzal az alappal, amit a partnerekkel közösen erre találtunk ki – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. Annak idején, amikor a Városi Alap létrehozásáról tárgyaltunk, pont az ilyen típusú cégek megtalálása volt a cél. Van ötletük, van mögöttük teljesítmény és van jövőkép is, de a következő szint meglépéséhez csak a tőke hiányzik. Fehérvár polgármestere gratulált és köszönetet mondott a fejlesztés minden résztvevőjének és mint mondta „egyet tudok ígérni, hogy a déli összekötő út hamarosan elkészül és az Újváralja sor – Mártírok átkötése is megvalósul az Intermodális közlekedési központtal együtt.„

Benke Ákos, a Focus Ventures Tőkealapkezelő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy missziónak tekintik, hogy hozzájáruljanak a hazai vállalkozások fejlődéséhez. A Continest termékeinek magas szakmai színvonala, profi menedzsmentje és a társaság eddigi teljesítménye abszolút meggyőző volt számunkra, bízunk benne, hogy a tőkeemelés segítségével támogatni tudjuk a Continest további terjeszkedését és nemzetközi sikereinek elérését - tette hozzá.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatójakiemelte, hogy az MFB Csoport tagjaként a cél, hogy a hasonlóan sikeres, fiatal vállalatok is töretlenül növekedhessenek. A Continest ráadásul különösen jó példaként szolgál a gyártással foglalkozó startupoknak arra, hogyan lehet pár év alatt nulláról milliárdos árbevételt elérni.

A Continestben korábban tőkét emelő Takarék Kockázati Tőkealap I. továbbra is meghatározó tulajdonos marad, a hosszú távú befektetői érdekeit szem előtt tartva pedig 400 millió forint tulajdonosi kölcsönt konvertál saját tőkébe a mostani befektetési körben, ezzel is elősegítve a Continest további eredményeit és növekedését -emelte ki Horváth Marcell, a Takarék Kockázati Tőkealap I.-et kezelő DBH Investment Zrt. cégvezetője, befektetési igazgatója.

Gazdaság

 1. Új modellprogram indul Fejér megye gazdaságának fejlesztéséért

  Aláírták azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében új modellprogram indul Fejér megyében a helyi vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése és támogatása, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat összehangolása és eredményesebbé tétele érdekében.

  2022.06.24.
 2. Fejlesztésre nyertek

  Az acélszerkezetek és acélcsarnokok gyártásával foglalkozó Vass Acélcsarnok Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 1,661 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el innovatív termelési eszközök beszerzésére és termelésirányítási rendszer bevezetésére.

  2022.06.20.
 3. Toborzónapot tart a Volánbusz

  Akit érdekel a személyszállítás és a buszok világa, vagy éppen munkát keres, annak kínál programot a Volánbusz Székesfehérváron. A Piac téri autóbusz-állomáson június 22-én, szerdán 10 és 17 óra között karrierjárattal, szimulátorral és kvízekkel várják az érdeklődőket.

  2022.06.20.
 4. A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

  A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.

  2022.05.20.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár