A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.
2022.05.20. 17:59 |
A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

Összesen 2,4 milliárd forintos tőkebefektetést kapott három hazai kockázati tőkealap-kezelőtől növekedési terveinek megvalósításához a székesfehérvári Continest Technologies Zrt.

A tőkebevonás többek között a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejöttét, valamint a jelenleg is meghatározó nemzetközi tevékenységének kiterjesztését, új piacokon való megjelenését támogatja. A társaság jelenleg 18 országban végez exporttevékenységet, így szállított konténeregységeket többek között Norvégiába, Litvániába, Lengyelországba, Romániába, Szerbiába, Izraelbe, az Egyesült Királyságba és Szaúd-Arábiába is.

Tegzes Dániel stratégiai igazgató Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Vitályos Eszter az EMMI államtitkára, Kovács Éva az igazgatóság elnöke, Benke Ákos vezérigazgató, Székesfehérvár Városi Alap) Katona Bence Hiventures, Horváth Marcell, Takarék Kockázati Tőkealap, Kis-Márton Vidor vezérigazgató.

A 2019-ben alapított Continest Technologies Zrt. működésének második évében, 2020-ban több mint 820 millió forintos árbevételt ért el, amely 2021-ben már 1,6 milliárd forintra emelkedett. A Continest által fejlesztett és gyártott, összecsukható konténerek célja, hogy innovatív módon, a fenntarthatóságot és a hatékonyságot szem előtt tartva nyújtsanak megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. A társaság 2021-ben adta át első konténergyárát Székesfehérváron, amely jelenleg évente ezer darab összecsukható konténer gyártására alkalmas és összesen 53 alkalmazottnak ad munkahelyet. A jövőben lemezüzemükben és hegesztő csarnokukban robottechnológia támogatja majd a hatékony gyártást, ám emellett is jelentős létszámbővülést tervez a társaság és újabb ötven munkahelyet hoznak létre még idén, ezzel a gyártott éves konténerszám elérheti a háromezer darabot.

Az új és a meglévő tőkebefektetőinkkel közösen, egy rendkívül stabil finanszírozási háttérrel nyílik lehetőségünk a szintlépésre, valamint arra, hogy újabb piacokon jelenjünk meg, még inkább hozzájárulva ezzel a hazai exporthoz. A kettes számú gyáregységünk megépítése, amelyet idén szeptemberben fogunk átadni, megnyitja előttünk a lehetőséget ahhoz, hogy még nagyobb volumenben tudjunk gyártani, valamint, hogy tovább fejlesszük a gyártástechnológiánkat - mondta el a tőkebevonás kapcsán Tegzes Dániel, a Continest Technologies Zrt. stratégiai igazgatója.

A Continest fejlesztése összetalálkozott azzal az alappal, amit a partnerekkel közösen erre találtunk ki – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. Annak idején, amikor a Városi Alap létrehozásáról tárgyaltunk, pont az ilyen típusú cégek megtalálása volt a cél. Van ötletük, van mögöttük teljesítmény és van jövőkép is, de a következő szint meglépéséhez csak a tőke hiányzik. Fehérvár polgármestere gratulált és köszönetet mondott a fejlesztés minden résztvevőjének és mint mondta „egyet tudok ígérni, hogy a déli összekötő út hamarosan elkészül és az Újváralja sor – Mártírok átkötése is megvalósul az Intermodális közlekedési központtal együtt.„

Benke Ákos, a Focus Ventures Tőkealapkezelő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy missziónak tekintik, hogy hozzájáruljanak a hazai vállalkozások fejlődéséhez. A Continest termékeinek magas szakmai színvonala, profi menedzsmentje és a társaság eddigi teljesítménye abszolút meggyőző volt számunkra, bízunk benne, hogy a tőkeemelés segítségével támogatni tudjuk a Continest további terjeszkedését és nemzetközi sikereinek elérését - tette hozzá.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatójakiemelte, hogy az MFB Csoport tagjaként a cél, hogy a hasonlóan sikeres, fiatal vállalatok is töretlenül növekedhessenek. A Continest ráadásul különösen jó példaként szolgál a gyártással foglalkozó startupoknak arra, hogyan lehet pár év alatt nulláról milliárdos árbevételt elérni.

A Continestben korábban tőkét emelő Takarék Kockázati Tőkealap I. továbbra is meghatározó tulajdonos marad, a hosszú távú befektetői érdekeit szem előtt tartva pedig 400 millió forint tulajdonosi kölcsönt konvertál saját tőkébe a mostani befektetési körben, ezzel is elősegítve a Continest további eredményeit és növekedését -emelte ki Horváth Marcell, a Takarék Kockázati Tőkealap I.-et kezelő DBH Investment Zrt. cégvezetője, befektetési igazgatója.

Gazdaság

 1. Segített a SZÉPHŐ

  Egy műszaki hiba miatt került nehéz helyzetbe a távfűtés biztosítása a szombathelyi otthonok egy részében, ekkor fordult segítségért az ottani szolgáltató a székesfehérvári távhőszolgáltatóhoz. Példaértékű együttműködés valósul meg Székesfehérvár és Szombathely városa, a távhőszolgáltatást ellátó cégek és a szakminisztérium között.

  2022.12.01.
 2. Arconic-támogatás az Óbudai Egyetemnek

  A gyakorlati műszaki képzés további fejlesztését szolgálja az a 25.000 dolláros támogatás, melyet az Arconic Alapítvány biztosított az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara számára. A összeget olyan eszközökre költik, melyekkel valós ipari folyamatokat tudnak modellezni az egyetem robotikai laborjában. A támogatás jelképes átadására szerdán délután került sor az egyetemen.

  2022.11.30.
 3. Howmet támogatás a felsőoktatásnak

  Újabb „voucher” átadóra került sor hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Ezúttal a Howmet Alapítvány 2022. évi támogatását jelentették be, amelynek köszönhetően közel 8 millió forintból fejlesztheti az egyetem a robottechnikai központját, valamint a VR és a pneumatikai laborját.

  2022.11.21.
 4. Vezess, elemezz, dönts!

  Vezess, elemezz, dönts! mottóval rendezett menedzserversenyt középiskolások számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Mondelez Hungária Kft. A résztvevők munkahelyi szituációkat imitálva, játékos gyakorlatok során mérték fel, hogy a munkahelyi légkörhöz rendkívül hasonlító, életszerű helyzetekben hogyan tudják érvényesíteni a különféle készségeiket, képességeit és főként önmagukat.

  2022.11.10.