2-1-re nyerte a MOL Vidi a Ferencváros elleni Magyar Kupa-csata első felvonását

A MOL Vidi jött ki jobban a fejesgólok derbijéből! A fehérváriak kétszer is vezetést szereztek a Groupama Arénában és megérdemelten kerültek előnybe a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Juhász és Vinícius góllal, Huszti két asziszttal zárta a szuperrangadót.
2019.03.13. 19:59 |

Örökzöld dal szólt a zöld-fehérek és a piros-kékek rangadója előtt: hat óra előtt pár perccel a közelmúltban elhunyt Koós János hangja zengett fel a Groupama Arénában. A zöld-fehérek ezzel tisztelegtek törzsszurkolójuk emléke előtt. A "Kislány a zongoránál" után jöhetett a "két legjobb magyar csapat a legjobb nyolc között" című sláger.

Marko Nikolics vezetőedző a Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Elek - Nikolov, Pátkai - Huszti - Scsepovics, Kovács kezdőtizenegynek szavazott bizalmat,  Hadzic, Hodzic, és Milanov is a kispadon kapott helyet.

Agilisan kezdtek a hazaiak, előbb Vinícius csúsztatott veszélyesen haza egy labdát, majd Petryak rúgott gólhelyzetben luftot a tizenhatoson belül. Viszont a gólt az első fehérvári ziccer hozta meg a hatodik percben! Huszti baloldali szabadrúgása után Juhász csúsztatott a hosszú alsóba! Nem sokkkal később Elek Ákos borzolta a kedélyeket, a válogatott középpályás kemény belépője után alakult ki tömegjelenet a kezdőkörben. A Vidi keményen, a Ferencváros olykor indiszponáltan játszott, a huszonhatodik percre azonban nem csak játékban, gólokban is kiegyenlítetté vált a derbi, a szakadó esúben Gorriarán csúsztatott fejjel Kovácsik kapujába.

Meglehetősen parázzsá vált a derbi az első félidő utolsó tíz percére. Köszönhetően Solymosi játékvezető fura döntésének, amikor egymás után két Vidi-játékosnak adott sárgát. Addig ment a reklamálás - a fehérvári kispadnál is - amíg Szalai Tamás másodedzőt a lelátóra nem küldte a sporttárs. Isael lövése már a futball szépségeit idézte, löketét hárította Kovácsik. A negyvenötödik percben Signevich bólintásánál már verve volt, de a csatár az ötösról mellé fejelte a labdát.,

Lendületesen indult a második játékrész, miután Petrjak durrantott - lesről a Vidi kapujába. A forgatókönyv hasonlóan alakult, mint az első félidőben, egy pontrúgás után ugyanis ismét a Vidi talált be. Huszti bal oldali szöglete után Vinícius fejelt az ötösről a Ferencváros kapujába az ötvennyolcadik percben.

A folytatásban inkább a hazaiak birtokolták többet a labdát, a Vidi viszont állta a sarat és a zöld-fehérekben sem volt meg az átütő erő, még a csereként beállt Bődében sem. Az öt perces hosszabbításban már nem esett gól, a Vidi 2-1-es előnnyel várhatja a fehérvári visszavágót, amelyre április 3-án kerül sor a MOL Aréna Sóstóban.

Ferencváros - MOL Vidi FC 1-2 (1-1)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Elek - Nikolov, Pátkai - Huszti (Milanov) - Scsepovics (Hodzic), Kovács

Gólszerző: Gorriarán, ill. Juhász, Vinícius.

Sport

 1. Temes Bernadett szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-vel

  A fehérvári női kézilabda-csapat honlapján jelentette be, hogy a bajnokságban hetedik helyen végzett klub szerződést hosszabbított rutinos, válogatott irányítójával, Temes Bernadettel, aki így további egy évig biztosan az Alba FKC színeiben játszik.

  2019.05.23.
 2. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 3. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 4. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak