18 milliárd forintos beruházással fejleszti hazai cégeit, köztük a fehérvári üzemet a Hanon

Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg – jelentették be hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.
2021.06.07. 21:08 |

A dél-koreai cég negyven új munkahelyet is teremt a beruházással, magyarországi alkalmazottainak száma így meghaladja a kétezret.

A koreai tulajdonú Hanon Systems a világ második legnagyobb autóipari klímatechnikai beszállító vállalata, mely világszerte 51 gyártó üzemmel és 3 regionális innovációs központtal rendelkezik. 1986-os alapítása óta több mint 30 éven át folyamatosan alkalmazkodott az új ipari tendenciákhoz és az ügyfeleik igényeihez, így egyfajta technikai újítóként teremthette meg azt a pozíciót, amit ma képvisel a világon. A vállalat az elmúlt években folyamatosan szem előtt tartotta nem csak ügyfelei és részvényesei, hanem alkalmazottai és az általa támogatott közösségek érdekeit és igényeit is, melyek elengedhetetlen részét képezik a vállalat történelmének és elért eredményeinek.

A mostani 18 milliárd forintos beruházásukkal a fenntartható és környezetbarát berendezések mellett a megfelelő gyártási technológiák biztosításával adnak innovatív válaszokat a kihívásokra, hangsúlyozta a hétfői budapesti sajtótájékoztatón a koreai tulajdonú cég magyarországi egységének vezérigazgatója.

Min Sung köszönetet mondott a 4,6 milliárd forintos állami támogatásért, valamint Székesfehérvár, Pécs és Rétság önkormányzatainak a több évtizedes támogató együttműködésért.

A Hanon Systems Hungary Kft. székesfehérvári üzemében csaknem 1600 munkavállalót foglalkoztat, és az általuk előállított termékeket használja többek között a Ford, az Audi, a Volvo és a Renault is.

Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a város nevében mondott köszönetet a támogatás kapcsán. A fejlesztéssel Székesfehérvárra egy új technológia érkezik, amely a fenntartható fejlődés mellett a környezetvédelmet is szolgálja, és erősíti a város gazdasági erejét.

A gazdasági újraindítás sikerét jelzi, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn három beruházást is bejelenthetett, mondta a tárca vezetője. Mint azt Szijjártó Péter kiemelte, a három beruházás összértéke 96 milliárd forint, amelyből a Hanon Systems Hungary Kft. 18 milliárd forinttal részesedik, 4,6 milliárd forintos állami hozzájárulással. Az összegből az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártási kapacitását bővíti.

A dél-koreai cég 40 új munkahelyet is teremt a beruházással, magyarországi alkalmazottainak száma ezzel meghaladja a kétezret. A miniszter kiemelte, az újraindítás sikeréhez az eredményes oltási kampány és a munkahelyteremtésre összpontosító gazdaságpolitika mellett kellett az is, hogy Magyarország megerősítse a kapcsolatait a világgazdaságot egyre inkább meghatározó Távol-Kelettel.

Gazdaság

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár