17 iskola több mint 400 diákja indult a városi mezei futó diákolimpián

Másfél év után ismét mezei futóversenyt rendezhettek a Palotavárosi tavak mellett. 17 iskola több mint 400 diákja nevezett a szerda délutáni megmérettetésre. A diákolimpiai bajnokság sorozatába tartozó fehérvári versenyről a legjobbak a megyei, majd az országos döntőbe juthatnak tovább.
2021.10.13. 17:40 |
A Palotavárosi tavak mellett rendezték az idei mezei futó diákolimpiát. A 2007 és 2012 között született általános iskolás tanulókat Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője köszöntötte a rajt előtt.

A szervezők elmondták, hogy 2019 tavaszán rendezhettek legutóbb mezei futóversenyt, így nem csoda, hogy a diákok már nagyon várták, hogy ismét versenyezhessenek. Az időjárás is kegyes volt a futókhoz, a délelőtti eső után napsütéses időben rajtolhatott el a legfiatalabb korosztály, akik két kört teljesítettek a Palotavárosi tavak melletti füves területen kijelölt 800 méteres pályán.

A város 17 iskolájából több mint 400 diák versenyzett szerdán délután három korcsoportban. A legjobbak még októberben a megyei, majd az onnan továbbjutók áprilisban az országos döntőben mérhetik össze tudásukat.

Sport

 1. Harmadszor győzte le a Volán a Villachot a szezonban

  A vasárnapi hosszabbításos vereség után kedd este hosszabbításban nyert a Hydro Fehérvár AV19. A Villach ellen idegenben a rendes játékidőben nem született döntés, a ráadásban Sarauer ütötte a győztes gólt. A Villach ellen ez már a harmadik győzelme volt a Volánnak az alapszakaszban. Villach - Hydro Fehérvár AV19 2-3 h.u.

  2021.10.26.
 2. Csak megszorongatni tudták a vasutas csapat ifjai esélyesebb ellenfelüket

  Két mérkőzést játszott a Buzek László Országos Serdülő Bajnokságban az ÉDRA-MÁV Előre U17-es fiú korosztálya, amely előbb kiélezett mérkőzésen kapott ki 3:2-re a házigazda Dág KSE-től, majd az éllovas Kecskeméti ESI ellen három játszmában maradt alul.

  2021.10.25.
 3. XVIII. Fehérvár-Böllhoff nemzetköri rapid sakkverseny a megyeszékhelyen

  Október 23.-án rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség a nemzetközi nyílt Fehérvár-Böllhoff rapid versenyt a Novotel Hotelben.

  2021.10.25.
 4. Győztes debütálás a VOK-ban, nyert a MÁV Előre női és férfi csapata is

  Jól sikerült a kettős röplabdameccs Fehérváron! Megnyerte idei első hazai bajnokiját a MÁV Előre-Bericap a női röplabda NB I Liga alapszakaszban. Az immáron a Jáky iskola helyett a Videoton Oktatási Központban szereplő csapat három szettben múlta felül a DSZC-Eötvös DSE-t. A férfiak pedig második bajnokijukon ugyanilyen arányban verték a Rákosmente csapatát a VOK-ban.

  2021.10.25.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak