15 milliós támogatás a Szent Kristóf Háznak és az autista klubnak

A Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett Jótékonysági Estély és a még tavaly decemberben rendezett Adventi Jótékonysági Futás összbevételéből a Szent Kristóf Házat, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítványt, ezen keresztül pedig az autista klubbot támogatták a résztvevők. A támogatás felhasználásáról hétfőn délután a Szent Kristóf Házban számoltak be.
2020.08.17. 15:39 |
15 milliós támogatás a Szent Kristóf Háznak és az autista klubnak

A futás és az est bevétele 7.438.351 Ft volt, melyet az önkormányzat megduplázott, így összesen 14.876.702 Forintnyi támogatás érkezett jótékony célra.

Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki a Jótékonysági Futáson vagy a Jótékonysági Estélyen ott volt és támogatta az idei célokat. Kiemelte, hogy rekord bevétel született, több mint 7.4 millió forint, melyet az önkormányzat megduplázott, így összesen több mint 14.8 millió forinttal segíthetik a Szent Kristóf Házat és az autista klub tevékenységét.

Ribi Péter Székesfehérvár Díszpolgára és a Fehérvár Travel Alapítvány létrehozója arról beszélt, hogy nagyon nagy öröm látni azt a példaértékű munkát, amit az intézményben végeznek. „Itt nem kérdés, hogy jó célra fordítjuk a támogatást. Az autista klub működtetésére kapott támogatást is nagyon köszönjük és azon leszünk továbbra is, hogy tudjuk támogatni a Szent Kristóf Házat annak ellenére, hogy az idei év nem egy nagy siker az utazási irodáknak, de remélhetőleg ez a helyzet sem tart majd örökké.”

Ribi Péter a Fehérvár Travel alapító ügyvezetője még 2007 decemberében hozta létre a Fehérvár Travel Alapítványt. 

Miklósa Erika köszönetet mondott, hogy Székesfehérvár polgármestere már évtizedes partnere a macenatúrának. Jó példa erre a tevékenységre a fehérvári jótékonysági estély és futás. Mint hangsúlyozta a jó célok véghezvitele minden résztvevőnek pozitív dolog, ami a város ebbéli kulturáltságát is jól jelzi.

Igari Antal az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az autista klub alig három éve indult és azóta megnövekedett mind a pedagógusok, mind pedig a foglalkoztatottak száma. Most már 15 fiatal jár a klubba, mely a pandémiás helyzet és a nyári szünet után teljes mértékben újra tud indul.

Magyar László a Szent Kristóf Ház vezetője hangsúlyozta, egyre több fiatal kerül olyan helyzetbe, akiknek szükségük van tartós bentlakásos ellátásra. A Segesvári utca elején már rendelkezésre áll egy olyan telek, ahol - amint reális áron dolgozó vállalkozót sikerül találniuk - elkezdődhet az építkezés.