15 milliárdnyi beruházás a fehérvári cégeknél - támogatást kapott a Fehér Ablak Kft. is

Székesfehérváron 29 cég 15 milliárd forintnyi beruházást hajt végre a következő hónapokban. Ehhez a kormány 7 milliárd forint támogatást ad, ezzel 3500 fehérvári munkahelyet védenek meg - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Székesfehérváron, a Fehér Ablak Kft.-nél, ahol támogatói okiratot adott át a cégnek a Kormány versenyképesség növelő támogatási programja keretében.
2020.06.22. 15:30 |
Az országban Székesfehérváron került sor az első olyan alkalomra, amikor a helyszínen adták át egy pályázó vállalat számára a támogatási okiratot a magyar kormány versenyképesség növelő támogatási programja keretében: a Fehér Ablak Kft. 455 milliós beruházásához az állam 227 millió forinttal járult hozzá.

A magyar kormány versenyképesség növelő támogatási programja az Európai Bizottság azon döntésén alapszik, amely lehetővé tette a tagállamok számára, hogy saját költségvetésük terhére támogatást nyújtsanak a vállalkozásoknak a koronavírus hatásainak ellensúlyozására. A program célja, hogy támogatást nyújtson a koronavírus-járvány által hátrányosan érintett közép és nagyvállalatok számára, amennyiben azok vállalják a munkavállalóik megtartását, valamint új beruházások végrehajtását. 

Energetikai, logisztikai és hatékonyságnövelő fejlesztések lesznek

Sipos Péter, a Fehér Ablak Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy 25 éve édesapja alapította a céget, ahol a koronavírus-járvány váratlan helyzetet teremtett, ugyanakkor azt gondolták, hogy célszerű fejleszteni az ilyen helyzetekben és felkészülni a következő konjuktúrára. Sipos Péter elmondta, hogy 455 milliós beruházásás keretében energetikai fejlesztést hajtanak végre a cég központi irodájában, napelemekkel látnak el két fehérvári csarnokot és a guttamási telephelyüket költségcsökkentés céljából, valamint logisztikai jellegű fejlesztéseket is eszközölnek. Ezen kívül a hatékonyság növelése érdekében újabb megmunkálóközpontot hoznak létre és szerelnek fel korszerű gépekkel.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője szólt arról, hogy nehéz hetek, hónapok állnak mögöttünk és a veszélyhelyzetben a székesfehérváriak is példaértékű fegyelmezettséget tanúsítottak.

A versenyképesség növelő támogatási program kapcsán köszönetet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és csapatának, akik bátorságból, kezdeményezőkészségből és helyzetfelismerésből is jelesre vizsgáztak a magyar gazdaság újraindítása érdekében. Kiemelte, hogy a versenyképesség növelő program arra hívja fel a vállalkozásokat, hogy ők is tegyenek önmagukért. Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszönet mondott a a Fehér Ablak Kft. tulajdonosainak, Sipos Péternek és Sipos Tamásnak, akik ebben a helyzetben sem hátra néztek, hanem azt, hogyan lehet előremenekülni. 

Nemzetközi hitelek helyett a magyar emberek munkájára alapozva indul újra a gazdaság

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a támogatói okirat átadása kapcsán köszönetet mondott a a Fehér Ablak Kft. dolgozóinak azért a teljesítményért, ami lehetővé tette, hogy ebben a nehéz időszakban is beruházásokat hajthasson végre a vállalat. A miniszter hangsúlyozta, hogy az egészségügyi védekezés első fázisán vagyunk túl sikerrel, most a gazdasági védekezésre kell fókuszálni: "A világgazdaságban minden megváltozik, létrejön egy új verseny, ebben pedig a magyar emberek munkájával lehetünk sikeresek. Ehhez munkahelyek kellenek, ezek létrehozását, vagy megtartását pedig új beruházásokkal lehet ösztönözni" - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter, aki kiemelte, hogy a magyar gazdaságpolitika fókuszában a gazdaságvédelem áll, ez pedig a beruházások támogatásával érhető el. Elmondta, hogy 806 cég vállalt kötelezettséget arra, hogy összesen 377 milliárd forint beruházást hajt végre a következő hónapokban, ezekkel 143 ezer 618 munkahelyet védenek meg és a kormány ad ehhez 169 milliárd forint támogatást. Szijjártó Péter szerint ez egyedülálló a jelenlegi világgazdasági helyzetben és mutatja azt, hogy az elmúlt 10 év erőfeszítéseinek van eredménye: "A magyar gazdaság nem véletlenül vált a leggyorsabban növekedő gazdasággá Európában és lett a legvonzóbb beruházási célponttá Közép-Európában. A magyar gazdaság a mostani válság után sem a nemzetközi hitelekre, hanem a magyar emberek munkájára alapozva indul újra, lesz sikeres és tartozik majd az új világgazdasági verseny nyertesei közé" - fogalmazott. 

Székesfehérváron 29 cég vállalt kötelezettséget beruházásra és 15 milliárd forintnyi fejlesztést hajtanak végre a következő hónapokban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint nem véletlen, hogy Székesfehérváron kerül sor az első olyan alkalomra, amikor a helyszínen adják át egy pályázó vállalat számára a támogatásról szóló okiratot, hiszen Fejér megyére és Székesfehérvárra az elmúlt években mindig is számíthattott a Kormány akkor, amikor a magyar gazdaság fejlődéséről volt szó. "A székesfehérvári és Fejér megyei emberek mindig kivették a részüket a magyar gazdaság fejlesztéséből. 10 év alatt 11,4%-ról 1,6%-ra csökkent a munkanélküliség, és 50%-al nőtt az ipari termelés a megyében. 49 Fejér megyei cég kap támogatást a kormánytól beruházások végrehajtására annak érdekében, hogy megőrizzék a munkahelyeket, a 49 vállalat 24,5 milliárdnyi beruházást hajt végre, ehhez a Kormánytól 11 milliárd forintnyi támogatást kapnak és 7500 munkahely megőrzését segítik. Székesfehérváron 29 cég vállalt kötelezettséget beruházásra, 15 milliárd forintnyi fejlesztést hajtanak végre a következő hónapokban, ehhez a kormány 7 milliárd forint támogatást ad, ezzel 3500 fehérvári munkahelyet védenek meg" - hangúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy ezek a cégek előnyt is szereznek majd az új gazdasági versenyben.

Gazdaság

 1. Fehérváron adták át hazánk egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és karbantartó központját

  Hazánk legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalata, a Homm Kft. megépítette és bemutatta első regionális központját. Az 550 millió forint összköltségű beruházás harminc új munkahelyet teremt Székesfehérváron. 

  2020.09.08.
 2. A város szükséges hőmennyiségének a 85 százaléka előállítható a Bakony utcában

  2017. év végén két új, egyenként 20 MW-os kondenzációs gázkazán került beüzemelésre a SZÉPHŐ Zrt. Bakony utcai telephelyén, amelyekkel már 78 MW beépített hőteljesítményt sikerült elérni a fűtőerőműben. A fejlesztéshez, a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programjának, KEHOP-5.3.1-17 kódszámú, a „Távhő-szektor energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívása keretében sikerült pályázati forrást igénybe venni.

  2020.09.01.
 3. Újabb fehérvári helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat

  2018 őszén az Aldi és az E.On megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi Aldi-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot.

  2020.08.26.
 4. Emeletes vonatok Fehérváron, villamosítják a pusztaszabolcsi, komáromi vonalakat

  A 2021-2027-es európai uniós pénzügyi ciklusban kötöttpályás beruházásokra várhatóan rendelkezésre álló forrásmennyiség sikeres lekötése érdekében húsz vasúti fejlesztés előkészítésének, tervezésének támogatásáról született kormányzati döntés. - számolt be honlapján a Prosperis Alba kutatóközpont.

  2020.08.25.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4