15 milliárdnyi beruházás a fehérvári cégeknél - támogatást kapott a Fehér Ablak Kft. is

Székesfehérváron 29 cég 15 milliárd forintnyi beruházást hajt végre a következő hónapokban. Ehhez a kormány 7 milliárd forint támogatást ad, ezzel 3500 fehérvári munkahelyet védenek meg - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Székesfehérváron, a Fehér Ablak Kft.-nél, ahol támogatói okiratot adott át a cégnek a Kormány versenyképesség növelő támogatási programja keretében.
2020.06.22. 15:30 |
Az országban Székesfehérváron került sor az első olyan alkalomra, amikor a helyszínen adták át egy pályázó vállalat számára a támogatási okiratot a magyar kormány versenyképesség növelő támogatási programja keretében: a Fehér Ablak Kft. 455 milliós beruházásához az állam 227 millió forinttal járult hozzá.

A magyar kormány versenyképesség növelő támogatási programja az Európai Bizottság azon döntésén alapszik, amely lehetővé tette a tagállamok számára, hogy saját költségvetésük terhére támogatást nyújtsanak a vállalkozásoknak a koronavírus hatásainak ellensúlyozására. A program célja, hogy támogatást nyújtson a koronavírus-járvány által hátrányosan érintett közép és nagyvállalatok számára, amennyiben azok vállalják a munkavállalóik megtartását, valamint új beruházások végrehajtását. 

Energetikai, logisztikai és hatékonyságnövelő fejlesztések lesznek

Sipos Péter, a Fehér Ablak Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy 25 éve édesapja alapította a céget, ahol a koronavírus-járvány váratlan helyzetet teremtett, ugyanakkor azt gondolták, hogy célszerű fejleszteni az ilyen helyzetekben és felkészülni a következő konjuktúrára. Sipos Péter elmondta, hogy 455 milliós beruházásás keretében energetikai fejlesztést hajtanak végre a cég központi irodájában, napelemekkel látnak el két fehérvári csarnokot és a guttamási telephelyüket költségcsökkentés céljából, valamint logisztikai jellegű fejlesztéseket is eszközölnek. Ezen kívül a hatékonyság növelése érdekében újabb megmunkálóközpontot hoznak létre és szerelnek fel korszerű gépekkel.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője szólt arról, hogy nehéz hetek, hónapok állnak mögöttünk és a veszélyhelyzetben a székesfehérváriak is példaértékű fegyelmezettséget tanúsítottak.

A versenyképesség növelő támogatási program kapcsán köszönetet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és csapatának, akik bátorságból, kezdeményezőkészségből és helyzetfelismerésből is jelesre vizsgáztak a magyar gazdaság újraindítása érdekében. Kiemelte, hogy a versenyképesség növelő program arra hívja fel a vállalkozásokat, hogy ők is tegyenek önmagukért. Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszönet mondott a a Fehér Ablak Kft. tulajdonosainak, Sipos Péternek és Sipos Tamásnak, akik ebben a helyzetben sem hátra néztek, hanem azt, hogyan lehet előremenekülni. 

Nemzetközi hitelek helyett a magyar emberek munkájára alapozva indul újra a gazdaság

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a támogatói okirat átadása kapcsán köszönetet mondott a a Fehér Ablak Kft. dolgozóinak azért a teljesítményért, ami lehetővé tette, hogy ebben a nehéz időszakban is beruházásokat hajthasson végre a vállalat. A miniszter hangsúlyozta, hogy az egészségügyi védekezés első fázisán vagyunk túl sikerrel, most a gazdasági védekezésre kell fókuszálni: "A világgazdaságban minden megváltozik, létrejön egy új verseny, ebben pedig a magyar emberek munkájával lehetünk sikeresek. Ehhez munkahelyek kellenek, ezek létrehozását, vagy megtartását pedig új beruházásokkal lehet ösztönözni" - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter, aki kiemelte, hogy a magyar gazdaságpolitika fókuszában a gazdaságvédelem áll, ez pedig a beruházások támogatásával érhető el. Elmondta, hogy 806 cég vállalt kötelezettséget arra, hogy összesen 377 milliárd forint beruházást hajt végre a következő hónapokban, ezekkel 143 ezer 618 munkahelyet védenek meg és a kormány ad ehhez 169 milliárd forint támogatást. Szijjártó Péter szerint ez egyedülálló a jelenlegi világgazdasági helyzetben és mutatja azt, hogy az elmúlt 10 év erőfeszítéseinek van eredménye: "A magyar gazdaság nem véletlenül vált a leggyorsabban növekedő gazdasággá Európában és lett a legvonzóbb beruházási célponttá Közép-Európában. A magyar gazdaság a mostani válság után sem a nemzetközi hitelekre, hanem a magyar emberek munkájára alapozva indul újra, lesz sikeres és tartozik majd az új világgazdasági verseny nyertesei közé" - fogalmazott. 

Székesfehérváron 29 cég vállalt kötelezettséget beruházásra és 15 milliárd forintnyi fejlesztést hajtanak végre a következő hónapokban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint nem véletlen, hogy Székesfehérváron kerül sor az első olyan alkalomra, amikor a helyszínen adják át egy pályázó vállalat számára a támogatásról szóló okiratot, hiszen Fejér megyére és Székesfehérvárra az elmúlt években mindig is számíthattott a Kormány akkor, amikor a magyar gazdaság fejlődéséről volt szó. "A székesfehérvári és Fejér megyei emberek mindig kivették a részüket a magyar gazdaság fejlesztéséből. 10 év alatt 11,4%-ról 1,6%-ra csökkent a munkanélküliség, és 50%-al nőtt az ipari termelés a megyében. 49 Fejér megyei cég kap támogatást a kormánytól beruházások végrehajtására annak érdekében, hogy megőrizzék a munkahelyeket, a 49 vállalat 24,5 milliárdnyi beruházást hajt végre, ehhez a Kormánytól 11 milliárd forintnyi támogatást kapnak és 7500 munkahely megőrzését segítik. Székesfehérváron 29 cég vállalt kötelezettséget beruházásra, 15 milliárd forintnyi fejlesztést hajtanak végre a következő hónapokban, ehhez a kormány 7 milliárd forint támogatást ad, ezzel 3500 fehérvári munkahelyet védenek meg" - hangúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy ezek a cégek előnyt is szereznek majd az új gazdasági versenyben.

Gazdaság

 1. Mi a helyzet a fehérvári ingatlanpiacon a Covid után?

  Két fehérvári ingatlanost Czigola Emilt és Horányi Balázst, illetve az Ingatlannet.hu oldal szakértőjét kérdeztük arról, hogy milyen hatással volt a koronavírus miatti veszélyhelyzet a fehérvári ingatlanpiacra. A panelek terén telítődik a piac és megfontoltabbak a vásárlók, a családi házak piacán pedig fellendülés tapasztalható.

  2020.06.30.
 2. Székesfehérváron is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone

  A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban, így Székesfehérváron is és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

  2020.06.30.
 3. Fenntarthatósági akció és játék indul a Jancsárkertben

  A tisztább, hulladékmentes piacozásért hirdetett akciót a KDRIÜ és a Ki? Ti & Mi civil szervezet: a kampányban nemcsak információkat szerezhetünk a fenntartható életmódról, hanem pontokért is játszhatunk, ha vászontáskába vagy kosárba vásárolunk a műanyag zacskók helyett.

  2020.06.25.
 4. A kkv-k támogatására létrejött Városi Tőkealapról tájékoztatták az érdeklődőket

  A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartottak tájékoztató workshopot szerdán, a Városháza Dísztermében. A résztvevők választ kaphattak arra is, hogy mit érdemes tudni a tőkebefektetésről?

  2020.06.24.
 1. Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

  Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a NAV-nál kell intézni.  Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden jelenthetik be a NAV részére a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket: tevékenység megkezdése, adatváltozás bejelentése, szünetelés, illetve szünetelés utáni folytatás és a tevékenység megszüntetése.

  2020.06.22.
 2. Közel félmillióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe

  Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlarendszerébe - közölte a Világgazdasággal az adóhatóság. Július 1-jéig regisztrálniuk azoknak a vállalkozásoknak valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

  2020.06.19.
 3. Hiánypótló képzés indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal. A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

  2020.06.19.
 4. Bemutatkozott a Fejérvíz Zrt. új vezérigazgatója - fiatal szakember irányítja a céget

  A Székesfehérvári Önkormányzat többségi tulajdonában álló Fejérvíz Zrt új vezérigazgatóját mutatta be szerdán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Laczi Péter korábban már 11 éven keresztül dolgozott a Fejérvíznél, a cég irányítását május végén vette át a harminc év után nyugdíjba vonult Kis Istvántól.

  2020.06.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2