13. Mozinet Filmnapok - bulik, alkoholmámor, pasizás hajnalig

A 13. Mozinet Filmnapok zárásaként február 16-án, pénteken 18 órakor a Hogyan szexeljünk című görög-angol filmet az áprilisi premier előtt vetíti a Barátság mozi. A Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját elnyert alkotás autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét.
2024.02.12. 10:25 |
13. Mozinet Filmnapok - bulik, alkoholmámor, pasizás hajnalig

A film előtt Buda Flóra Anna Cannes-ban Arany Pálmával díjazott 27 című, 11 perces animációs filmje kerül vászonra, vetítés után Kovács Gellért filmszerész lesz a mozi vendége. Lélektani krimi, vígjáték, romantikus film és dokumentumfilm szerepelt az októberben indult 13. Mozinet Filmnapok kínálatában, utolsóként pedig a naturalizmust a zászlajára tűző alkotást láthat a közönség. Molly Manning Walker első rendezésével a 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját nyerte el, teljesen megérdemelten: a Hogyan szexeljünk az első perctől fogva olyan hatalmas energiával dübörög, akár egy felpörgött tinédzser.

A film főhősei, Tara, Skye és Em a gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliába veti bele magát az éjszakai életbe.

A három legjobb barátnő életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel a döntéseik súlyát. Klubok, bulik, alkoholmámor, és persze véget nem érő pasizás: a film autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, miközben a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás. A film jelszava a naturalizmus: a rendező igyekezett megteremteni hajnalig tartó diákbulik hangulatát, ennek érdekében a stáb tagjai kutatást végeztek a való életben, többek között két hetet töltöttek az egyik későbbi forgatási helyszínen, Maliában, ahol videókat készítettek bulizó fiatalokról.

A film előtt Buda Flóra Anna 2023-ban Cannes-ban Arany Pálmával díjazott 27 című, 11 perces animációs filmjét láthatja a közönség.

Az alkotás főhőse, a 27 éves, önmagát kereső Alice még mindig a szüleivel él. A gyerekszoba négy fala fojtogatóan hat rá, ezért szélsőséges életmóddal kompenzál. Születésnapján, egy átmulatott éjszaka után ittasan kerékpározik haza, amikor balesetet szenved. Vetítés után Kovács Gellért filmszerész lesz a fehérvári művészmozi vendége; a népszerű filmes újságíróval, kritikussal az SZKKK munkatársa, Gruber Nóra beszélget. Az előadásra a mozi jegypénztárában és honlapján váltható belépő.  

Fehérvári színes

 1. Séta az Idegenvezetők Világnapján

  Színháztól színházig címmel szerveztek tematikus sétát a Belvárosban, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, szombaton. Az ingyenes délelőtti programra turisták és fehérváriak egyaránt érkeztek, és az is kiderült, mért tartják Fehérvárt a magyar színjátszás fellegvárának.

  2024.02.24.
 2. Jelmezes, biciklis felvonulás

  Farsangi bringás felvonulást rendezett szombat délután a Magyar Kerékpáros Klub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete. A vidám menetben bohócok, egy örült professzor, egy hatalmas biciklin száguldó tigris és egy kapitány is kerekezett.

  2024.02.24.
 3. Érdemes időben érkezni

  "Kollégáim tájékoztatása szerint a 19-i nyitómeccsre összesen 400 db jegy maradt csak, a 20-i mérkőzésre nagyjából 700. Ennek megfelelően ha még valaki szeretne jegyeket, annak érdemes korán érkeznie ma a csarnokba! Köszönöm minden szurkolónak ezt a fantasztikus elköteleződést és érdeklődést!" - írta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András Facebook oldalán.

  2024.02.24.
 4. Egy táskányi figyelem

  A Rotary Club Székesfehérvár adománygyűjtést szervez a Székesfehérvári Anyaotthon számára. Az adománygyűjtés célja a rászoruló nőknek egy táskába összecsomagolva alapvető higiéniás csomagokat gyűjteni. A városban három gyűjtőponton március 4-ig leadott táskákat olyan nőknek szeretnék adni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, mégis szeretnék megőrizni méltóságukat, nőiességüket. A felajánlások ebben nyújtanak segítséget.

  2024.02.24.