"Zebra terv" - a gyalogos átkelőknél ellenőriztek a rendőrök

A közlekedésbiztonság erősítése érdekében Zebra-terv elnevezéssel indított akciót a rendőrség. Az ellenőrzés 87 helyszínen zajlott. A három nap alatt az ellenőrzési helyszíneken 213 járművezető közlekedett szabálytalanul.
2023.05.26. 14:09 |

Az ORFK –OBB 2023. május 23-25. közötti időszakra hirdette meg a „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési akcióját, amelyhez a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

A kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket ellenőrizték a rendőrök, amelyek során testkamerát, civil járműveket és drónokat is bevetettek.

Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak nemcsak a gyalogosok, de a gépjárművel közlekedők szabálykövető magatartására. Az ellenőrzés során a 142 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot, 57 vezetővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, további 11 személyt figyelmeztetésben részesítettek, és 3 esetben feljelentést tettek.

Emellett az egyenruhások 23 gyalogossal szemben intézkedtek, közülük 5 személyt helyszíni bírsággal sújtottak és 18-an figyelmeztetésben részesültek.