"Zebra terv" - a gyalogos átkelőknél ellenőriztek a rendőrök

A közlekedésbiztonság erősítése érdekében Zebra-terv elnevezéssel indított akciót a rendőrség. Az ellenőrzés 87 helyszínen zajlott. A három nap alatt az ellenőrzési helyszíneken 213 járművezető közlekedett szabálytalanul.
2023.05.26. 14:09 |

Az ORFK –OBB 2023. május 23-25. közötti időszakra hirdette meg a „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési akcióját, amelyhez a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

A kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket ellenőrizték a rendőrök, amelyek során testkamerát, civil járműveket és drónokat is bevetettek.

Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak nemcsak a gyalogosok, de a gépjárművel közlekedők szabálykövető magatartására. Az ellenőrzés során a 142 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot, 57 vezetővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, további 11 személyt figyelmeztetésben részesítettek, és 3 esetben feljelentést tettek.

Emellett az egyenruhások 23 gyalogossal szemben intézkedtek, közülük 5 személyt helyszíni bírsággal sújtottak és 18-an figyelmeztetésben részesültek.

Kék hírek

 1. Útzár a 81-esen!

  Teljes útzár mellett emelik ki ma, április 17-én a tegnapi balesetben árokba borult kamiont a 81-es főúton, Székesfehérvár határában. Az útzár idején, dél és kettő óra között a forgalmat az Új Csóri út - Iszkai út - Moha útvonalra terelik mindkét irányban, így a szárazréti körforgalomban a szokásonál nagyobb forgalomra kell számítani.

  2024.04.17.
 2. Közlekedik a család

  Idén is megrendezi az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a "Közlekedik a család" elnevezésű vetélkedőt. A többfordulós megmérettetésre olyan családok jelentkezését várják, ahol a szülők hat és tizenhét éves kor közötti gyermeket nevelnek és legalább egy "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkeznek. A fődíj egy új személyautó.

  2024.04.16.
 3. Életet mentett a szerkezet

  Egy székesfehérvári és egy dunaújvárosi társasházi lakásban is a szén-monoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra április 14-én. Székesfehérváron egy gázkazán, Dunaújvárosban a fürdőszobában lévő gázbojler működése közben keletkezett szén-monoxid.

  2024.04.15.
 4. Kataszrófavédelem - 87 lakástűz a megyében

  2024 első negyedévében összesen 87 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat Fejér vármegyében. Lakástűzben egy ember vesztette az életét, öten pedig megsérültek. Néhány hete Székesfehérváron egy Ősz utcai panelben keletkezett tűz, melyet az egyenruhások gyorsan eloltottak, ott senki nem sérült meg.

  2024.04.15.