Ybl Miklós Lakótelepi rendelőépület felújítása

2021.02.01. |

Kedvezményezett neve: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Projekt címe: Ybl Miklós Lakótelepi rendelőépület felújítása

Szerződött támogatás összege: 69.000.000,- Ft.

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja az egészségügyi alapellátás infrastrukturális feltételeinek biztosításán keresztül, a minőségi egészségügyi szolgáltatások költséghatékonyabb működtetése, a lakosság egészségben eltöltött életéveinek a növekedése, a megelőzés, az életminőség javítás és a munkaképesség mielőbbi visszaállítása.

A pályázat megvalósítása során az épület felújítása és eszközbeszerzés valósul meg. A pályázat keretében történik meg az épület hőszigetelése, tető korszerűsítése, a korábban nem cserélt nyílászárók cseréje; elektromos hálózat felújítása. Az infrastrukturális fejlesztés mellett orvosi eszközök, rendelők/tanácsadók, várók komfortosítását szolgáló bútorzatok, valamint informatikai eszközök beszerzésére is sor kerül.

A védőnői szolgálat és a rendelő a projekt fizikai megvalósítása előtt nem volt elkülönítve, azonban az épület adottságai lehetővé teszik két, külön bejárat kialakítását, így a felújítást követően az épületben elhelyezett egészségügyi szolgálatok egymástól teljesen elkülönülve tudnak majd működni.

Jelen támogatás keretében fejleszteni kívánt ellátáson túl, a szintén ebben az épületben működő Százszorszép Bölcsőde épületének fejlesztésére, illetve eszközeinek modernizálására is sor kerül más, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatott projekt kapcsán.

Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2020.08.21.

Projekt azonosító száma: TOP-6.6.1-16-SF1-2017-00001