Idén is lesz Emlékparki Nyár Pákozdon július 12 és augusztus 16 között

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen idén már tizenkettedik alkalommal szervezik meg az Emlékparki Nyár programosozatot azért, hogy a környező települések lakóinak, valamint a Velencei-tónál nyaraló turisták estéit színvonalas kulturális eseményekkel tegyék színesebbé.
2024.07.11. 07:48 |
Idén is lesz Emlékparki Nyár Pákozdon július 12 és augusztus 16 között

Az ingyenesen látogatható kulturális programsorozat különleges zenei csemegék sorát fűzi fel, ahol a katonazene kedvelői éppúgy megtalálják a kedvükre való programot, mint a klasszikus, a népzene, vagy a mai kor ihlette zenéé.

A zene mellett a korábbiakhoz hasonlóan hangsúlyt kap az irodalom is, mely kitűnően egybefonódik a hangjegyek nyújtotta élményekkel.

Az Emlékhely nyári programsorozatának nyitó programja rendhagyó módon Székesfehérváron, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán kerül megrendezésre július 12-én 18 órakor ADJ URAM ISTEN DERŰSEBB JÖVŐT... címmel. Molnár Júlia és Meleg Vilmos nagyváradi színművészek előadása egy felejthetetlen este ígéretét hordozza magában. Mit jelent magyarnak lenni határon innen és túl? Ezen az esten határon innen és túl élő magyarság érzései, gondolatai és élményei öltenek testet. A két nagyváradi színművész versben és dalban fogalmazza meg, mit jelent számunkra a haza, a kultúra és az összetartozás.

A programon való részvétel ingyenes, azonban a helyfoglalás előzetes regisztrációhoz kötött: XII. Emlékparki Nyár - ADJ URAM ISTEN DERŰSEBB JÖVŐT...

A programok sorában következő alkalommal, június 20-án az Emlékparki Nyár koncertsorozat újabb varázslatos előadására a Kollár-Klemencz Kamarazenekarral kerül sor, akik bemutatják „A folyó” című albumukat. Július 26-án katonazenekari koncerttel folytatódik a nyáresti zenei kavalkádunk. 18 órától a hagyományos katonazene dallamai mellett további kedvelt művekkel örvendeztetik meg a hallgatóságot a katonazenészek. Augusztus 2-án, az Emlékparki Nyár keretén belül, egy különleges zenei eseményre kerül sor, amikor a Katonai Emlékpark Pákozd szabadtéri színpadán 18.30 kezdettel Wolf Péter „A Reckless Requiem” című műve csendül fel. Az est folyamán a szerző mellett Faludi Judit - Liszt Ferenc-díjas csellóművész és Szenthelyi Krisztián - Concorde-díjas énekművész lépnek fel.  Az Emlékparki Nyár rendezvénysorozat keretében augusztus 9-én, 19:00 órakor Kiss Tibi és az Aranyakkord lép fel. Eseménysorozatunkat augusztus 16-án Tolcsvay Béla Kossuth-díja zeneszerző „Legyen kedved mindig dalolni!” c. estje zárja.

Újdonság az Emlékparki Nyár programsorozatban, hogy azon látogatók, akik az Emlékpark küldetését, szellemiségét és környezetének szépségét támogatni szeretnék, támogatói jegy megvásárlásával megtehetik azt.

Tőlük csak annyit kérünk, hogy érkezzenek kicsit korábban és fedezzék fel a Nemzeti Emlékhely kül- és beltéri kiállítóhelyeit. A támogatói jegy a koncert napján 17.00-tól kedvezményes – 1000 Ft/fő – áron vásárolható meg, mellyel megtekinthetőek a kiállítások és a repülőgép szimulátor is kipróbálható.