Wekerle Sándor és a dualizmus kora - grafikai pályázat a centenáriumi évfordulón

A Wekerle Sándor Alapítvány a Képző- és Iparművészeti Szabadiskolával együttműködve " Wekerle Sándor és a dualizmus kora" címmel grafikai pályázatot hirdetett meg a centenáriumi évfordulóra. A pályázaton az első három helyezett pénzdíjban és díszoklevélben részesül, a legjobb munkákból augusztusban kiállítást rendeznek a móri Lamberg-kastélyban.
2021.04.07. 11:26 |

A Wekerle Centenáriumi Év keretében a Wekerle Sándor Alapítvány a Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvánnyal együttműködve grafikai pályázatot hirdetett meg amatőr alkotók és hivatásos művészek számára Wekerle Sándor és a dualizmus kora témakörben. 

A pályázat kiemelt célja az egykori háromszoros miniszterelnök, Wekerle Sándor történelmi emlékezetének megőrzése, saját kora és a jelenkori párhuzamok, személyes üzenetek, gondolatok, élmények bemutatása művészi formában. A pályamunkák elbírálására neves művészeket kért fel az alapítvány. A zsűri elnöke Nagy Benedek szobrászművész, tagjai Báger Gusztáv József Attila-díjas költő, Ecsedi Mária grafikus-, festő- és textilművész, Mosberger Róbert grafikus- és fotóművész, valamint Varga Gábor Farkas grafikusművész.

Pályázni a művek digitális formátumú változatának beküldésével lehet május 31-ig. Az első három helyezett pénzdíjban és díszoklevélben részesül. A legjobb pályamunkákból az alapítvány kiállítást rendez, amelynek ünnepélyes megnyitójára a Wekerle Centenáriumi Év keretében 2021. augusztus 26-án kerül sor a móri Lamberg-kastélyban.

Kultúra

 1. A középkori királyi vár erődítményei - Magony Imre előadása a Youtube-on

  A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között.

  2021.04.14.
 2. Zeneiskolás sikerek - vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan

  Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

  2021.04.14.
 3. Általános iskolák jelentkezését várják a Kinder® Mesés Könyvtárak Programra

  Legújabb akciójában az általános iskolák könyvtárainak felújítását és könyvbeszerzését támogatja a Kinder®. A Mesés Könyvtárak Programban országosan bármely általános iskola benevezhető, a szervezők pedig 15 iskola között egyenként 500.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak majd ki. A nevezési határidő május 9-ig tart.

  2021.04.14.
 4. Csütörtökig jelentkezhetnek a fiatalok a Vörösmarty Színház Fame castingjára

  Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház által meghirdetett a Fame-castingra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. A szervezők azt tapasztalták, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztak, hogy meghosszabbítják a leadási határidőt április 15-ig.

  2021.04.14.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka