Vörösmarty-versünnep online - december 15-ig várják a jelentkezéseket

A Vörösmarty emlékév keretében hirdette meg a Vörösmarty-versünnepet a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal közösen. A rendezvényen az ország minden iskolájából jelentkezhetnek diákok a 220 éve született költő egy szabadon választott versével, amelyet videón vagy telefonon rögzítve kell beküldeni elektronikus úton december 15-ig.
2020.11.20. 09:33 |
Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulója alkalmából a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal közösen szervezett emlékév keretében hirdette meg – a Magyar Versmondók Egyesülete szakmai támogatásával – a Vörösmarty-versünnepet.

Az ország bármely iskolájából jelentkező diáknak december 15-ig egy szabadon választott Vörösmarty-verset videón vagy telefonon rögzítve kell beküldenie az info@vorosmartyemlekhaz.hu  e-mail címre. A program kiírói azt kérik, hogy a beküldő tüntesse fel nevét, korát, iskoláját és lakcímét is a levélben. Az iskolák összegyűjtve is elküldhetik nevező versmondóik anyagait, de egyénileg is lehet nevezni.

A zsűri két kategóriában (6-12 és 13-18 éves) hirdet eredményt. Mindkét kategóriából 5-5 versmondó jut a Vörösmarty-versünnep döntőjébe, amelyet a vírushelyzetre való tekintettel szintén az online térben rendeznek meg. Ott egy kötelező és a szabadon választott (korábban beküldött) verset szavalnak el a résztvevők, ezek alapján hirdet végeredményt a zsűri. Kategóriánként az első három helyezett díjazásban, és minden döntőbe jutott versmondó ajándékban részesül. A nevező iskolákat is elismerésben részesítik a szervezők.

További információ a www.vorosmartyemlekhaz.hu oldalon olvasható.

Kultúra

 1. Adventindító lelkigyakorlatot közvetítenek a ciszterci templomból szombaton

  November 28-án, szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik a Székesfehérvári Ciszterci Római Katolikus Plébánia hagyományos adventindító lelkigyakorlata, melynek tartalma: zsolozsma, zenei áhítat, fohászok a gimnáziumból, Marton Zsolt váci megyés püspök előadása. Az eseményhez a plébánia honlapján lehet online csatlakozni.

  2020.11.26.
 2. Múltidéző Prospero színkörös fotók és videófelvételek

  Húsz éve alakult a Prospero Színkör: a társulat a közösségi oldalán idézi fel az előadásokat, a próbákat, a közösségi élményeket – fotókkal és videófelvételekkel. Az első felelevenített darabok egy Goldoni-vígjáték és egy Molnár Ferenc-színmű, a színkör történetének első két előadása.

  2020.11.26.
 3. Természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni - podcast az élő népművészetről

  A valóságos, kézzel készített emberi munkák természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni. Az Élő Népművészet regionális kiállításában láthattuk és tapasztalhattuk meg, mit jelent valóban élővé tenni a hagyományt, és nem egy vitrinbe vagy polcra, puszta dísznek szánt tárgyaknak tekinteni azt, amit népművészetnek hívunk.

  2020.11.24.
 4. Adventi készülődés, lelki feltöltődés a fehérvári reformátusokkal

  Az advent első hétvégéjén közös készülődésre hívja a közösség tagjait és minden érdeklődőt a Székesfehérvári Református Gyülekezet. A járványhelyzet miatt a személyes találkozásra, a közös munkára az online tér ad lehetőséget.

  2020.11.24.

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Eseménynaptár

2020. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka