Vitrintárlat nyílt a Márványudvarban Csitáry-Hock Tamás könyveivel, fotóival

A Márványudvarba betérők Csitáry-Hock Tamás fotóit és megjelent könyveit nézhetik meg a vitrinek mögött. A népszerű alkotó mára 16 kötetet jegyez, és számos rajongója van az annakidején kedvtelésből indult esti, éjszakai belváros-fotóknak, amiket a közönség június 24-ig tekinthet meg a Fő utcán.
2021.06.10. 22:16 |

Csütörtökön a Lélekvakcina című kötet bemutatójával nyílt vitrintárlat a Márványudvarban: Csitáry-Hock Tamás író a fotóival is bemutatkozik az arra sétálóknak.

Egyedi, hogy könyveket és fotókat ötvöző kiállítás nyílt meg, fogalmazott Ráczné Földi Judit önkormányzati képviselő köszöntőjében. Az alkotóról azt mondta, az elmúlt másfél évben meghatározó szerepet töltött be a város életében: a közösségi médiában posztolt versek és fotók mindenkinek erőt adtak a járványidőszak átvészeléséhez – amiért köszönetet mondott a város közössége nevében, és sok sikert kívánt a folytatáshoz.

A kiállítást Lehrner Zsolt alpolgármester nyitotta meg azzal a gondolattal, hogy a Márványudvar rendezvénye is azt jelzi: újraindult a kulturális élet a városban. Az író mondatait, idézeteit az ország több nagyvárosának a kávézóiban is olvashatjuk, és a 11 éve megjelent első kötet óta számos író-olvasó találkozó indíthatott el tartalmas beszélgetéseket az írások nyomán. Az alpolgármester a fotók apropóján megköszönte azt a városmarketinget és missziót, ami rajongók tömegét vonzza a Belváros csodáinak a megtekintésére.

Lehrner Zsolt egy a kötetből vett idézettel zárta gondolatait: „Vakcina... csodaszer. Sokan ezt gondolják. Hogy mindent megold. Egy pillanat alatt. Minden rosszat elsöpör, és mindent jóvá, széppé tesz. Az egész világot. Sokan ebben hisznek. És valóban. Csak egy vakcina hiányzik. Amivel az egész emberiséget be kell oltani. De nem a testet. A lelket kell beoltani. Nem egyszer, nem kétszer. Naponta. Naponta többször. Mindig. Széppel, jóval, örömmel, boldogsággal.”

A Penna Regia díjas Csitáry-Hock Tamás elmondta, hogy ugyan mára tizenhat kötetet jegyez, de az első gondolatok lejegyzésekor nem gondolta, hogy valójában ’könyvet ír’. A fotózás is hasonlóképpen indult: a telefonnal, kedvtelésből készített képekből született később a Lélekalbum. A kiállítás ötletét megköszönte a Tarsoly Egyesületnek, hiszen az író olvasó nélkül nem író, a fotós nézők nélkül nem fotós, fogalmazott.

A rendezvényen Róka Gyula, az Egyesület elnökségének a tagja képviselte a szervezőket, a szerző könyveiből Pázmándi Éva olvasott fel.

Aranybulla emlékév 2022.

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka