Világrekord kísérletre és családi napra várják ma a kisgyermekes családokat a Palotavárosban

A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet ismét bekapcsolódik a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány "Gyereket a magasba - 2021" elnevezésű, határokon átnyúló világrekord kísérletébe. A szeptember 25-i program keretében Viza Attila önkormányzati képviselő segítségével nyújtják át a SZÉNA Egyesület önkénteseinek, partnereinek és fő támogatóinak a Szamóca-díjakat, valamint átadják az Arconic Foundation támogatását is.
2021.09.25. 08:40 |

A szervezők 2021. szeptember 25-én 10 órától 12 óráig várják a családokat a Palotavárosi tavaknál kialakított parkban (Királyok parkja felől).

A programon interaktív foglalkozásokkal, kézműveskedéssel, és ugrálóvárral is készülnek. A rendezvényen ügyességi feladatokkal is várják a kisgyermekeket, akik útilaput kapnak majd, amelybe az egyes feladatpontokon gyűjthetik össze a pecséteket és apró ajándékot és csillámtetoválást is kapnak jutalmul a program végén.

A program 10 órakor egy szelíd motoros felvonulással indul a helyszínen. A résztvevőknek 50 kismotort adnak ajándékba az érkezés sorrendjében, melyet 9.45-től lehet átvenni a készlet erejéig. A gyermekek érkezhetnek kismotorral, futóbiciklivel, rollerrel, elektromos autóval, vagy a legkisebbek babakocsival is. Ezt követően a Maminbaba-hordozós latin fitnessel ismerkedhetnek meg a résztvevők, majd a Pitypang Zenekar interaktív koncertje következik.

Szeptember 25-én, szombaton pontban 11 órakor kerül sor a világrekord kísérletre, melynek keretében a rendezvényen résztvevők egyszerre emelik magasba gyermekeiket. Ehhez az országos kezdeményezéshez már tavaly is csatlakozott a szervezet az egyesület. Szeretnék, ha az idei évben még több székesfehérvári család venne részt a nagyszabású eseményen. Mivel a világrekord dokumentálása fontos, ezért arra kérik a családokat, hogy mindenképpen érkezzenek meg a rendezvény kezdetekor, hogy minden család átvehesse a karszalagját még az emelést megelőzően. Ezt követően adják át a Szamóca-díjakat és az Arconic Foundation támogatását. A rendezvényen ingyenes a részvétel!

Az országos gyerekemelés a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom koordinálásával valósul meg - határon innen és túl – összesen 25 településen, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett.

A rendezvény együttműködő partnerei: Fehérvári Polgárok Egyesülete, Gaja Környezetvédő Egyesület; Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány; Kids Club Nyelviskola Székesfehérvár; Smart Grant Alapítvány, Tepszisné Lakatos Henrietta fejlesztő pedagógus

Fehérvári színes

 1. Az Albatrosz Repülő Egyesület aláírást gyűjt Székesfehérvár repüléstörténeti emlékeinek a felújítására

  Hétfőn a legújabb kezdeményezéséről tartott tájékoztatót az Albatrosz Repülő Egyesület. Szilády Dezső elnök és Józsa Dávid alelnök beszélt a terveikről.

  2021.10.25.
 2. Tök ősz - családi programok közös tökfaragással a Feketehegy-Szárazréten

  Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében Tök ősz címmel rendez családi délutánt a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 29-én, pénteken 15.00 órai kezdettel.

  2021.10.25.
 3. Adventi csillagok – vers- és novellaíró pályázatot hirdetett a Budai úti Könyvtár

  Adventi csillagok címmel hirdetett vers- és novellaíró pályázatot a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtára. Olyan alkotásokat várnak, melyben a pályázó az ünnepvárással kapcsolatos személyes gondolatait, érzéseit, élményeit írja le. Életkori megkötés nélkül fogadják a műveket november 30-ig. A legjobb írók könyvjutalmat kapnak, és december 15-én, az intézmény adventi programján saját maguk olvashatják fel a műveiket.

  2021.10.25.
 4. MeseKINCStár lesz a Gárdonyi Géza Művelődési Házban kedden

  Élőszavas mesével, vizuális alkotó- és játékos feladatokkal várja a gyermekeket az őszi szünetben a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Népmesepontja. A MeseKINCStár október 26-án, kedden délután, október 27-én, szerdán délelőtt nyitja ki kapuit. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár