Vígjátékba oltott krimit láthat a közönség december 8-án, a szépkorúak szerdáján

Francia krimi-vígjátékot nézhetnek meg kedvezményes áron az idősek a Barátság moziban december 8-án, szerdán 15 órakor. A Rejtély a Riviérán című alkotásra a mozi kedvezménykártyájával rendelkező nyugdíjasok 700 forintért válthatnak jegyet a mozi honlapján vagy pénztárában.
2021.12.02. 07:45 |

A Rejtély a Riviérán című alkotást vetíti a Barátság mozi a szépkorúak szerdáján

Vidám másfél órát ígér a Christian Clavier, Benoît Poelvoorde, Thierry Lhermitte és Gérard Depardieu főszereplésével készült francia krimi-vígjáték, amelynek nemcsak főszereplője, de egyik forgatókönyvírója és társproducere is a nálunk is népszerű Christian Clavier, rendezője pedig a főként vígjátékokban utazó Nicolas Benamou. A történet szerint a milliárdos Claude Tranchant feleségét megpróbálják meggyilkolni úgy, hogy az egészet balesetnek álcázzák, az üzletember pedig egy régi barátját hívja segítségül, egy rendőrkapitányt, hogy küldje el hozzá Párizs legjobb nyomozóját. Azonban csak egy detektív szabad, ő azonban általában többet árt, mint használ.

A Szépkorúak szerdája két évvel ezelőtti indulása óta népszerű az idős mozilátogatók körében: az elmúlt időszakban is sokan váltották ki, illetve hosszabbították meg a nyugdíjasoknak szóló kedvezménykártyát. A kártya kiváltása ingyenes, és akinek már birtokában van, a mozi honlapján és pénztárában is 700 forintért válthat jegyet a kedvezményes vetítésekre. A délutáni előadásokra azokat is várják, akik nem rendelkeznek kedvezménykártyával, ők teljes áron válthatnak belépőt.

Decemberben nemcsak ezen a vetítésen használható fel a kedvezménykártya, hiszen hagyomány már a város művészmozijában, hogy az év legszebb időszakában családi kedvezménnyel invitálja előadásaira a közönséget. Az idei kedvezmény a nagyszülőknek és az unokáknak szól: a Szépkorúak kedvezménykártyájával rendelkező nyugdíjasok három filmre válthatnak kedvezményes árú jegyet, ha unokákkal érkeznek. Az elfeledett karácsony című norvég családi film már a Szépkorúak szerdája előtt, Mikulás napján látható, A karácsony mentőakció című francia családi vígjáték pedig december 23-án várja a nagyszülőket és unokáikat. December 24-től tűzi műsorára a mozi az El a kezekkel a Papámtól! című új magyar játékfilmet, és erre az első vetítésre ugyancsak jár a családi kedvezmény.

A Barátság mozi nem akadálymentesített, ezért a mozi munkatársai kérik a kerekesszékkel érkezőket, hogy munkanapokon 8–15 óra között jelentkezzenek be a (22) 202-340-es telefonszámon, hogy segíthessenek a bejutásnál.

Kultúra

 1. Két sikerdarab, egy hétvégén Fehérváron, az Igézőben

  Január utolsó hétvégéjén a Szabad Színház ismét műsorra tűzi az Igézőben, a finn Mika Myllyaho két sikerdarabját. Január 28-án, pénteken a nők életéről szóló Káosz, míg január 29-én, szombaton a férfiakat bemutató Pánik című előadás látható majd. A korlátozott számú férőhelyek miatt előzetes regisztráció ajánlott mind két előadásra.

  2022.01.26.
 2. „Ereditség és hagyomány" - előadás és koncert a Szent István Király Múzeumban

  Az Egy európai magyar – Szabó Ákos életműkiállítás című tárlat kísérőrendezvényeként megrendezésre kerülő szombati előadás és koncert regisztráció után ingyenesen megtekinthető.

  2022.01.26.
 3. KÓTA-díj - Szarka Andrea zongorakísérő kategóriában vette át az elismerést

  Január 22-én tartotta idei díjátadó ünnepségét a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, a KÓTA. 2022-ben egy székesfehérvári díjazottnak is gratulálhatunk: Szarka Andrea zongorakísérő kategóriában részesült elismerésben.

  2022.01.25.
 4. Könyvtárhasználat járvány idején - töltse ki a kérdőívet!

  Egy országos felméréshez kéri olvasói segítségét a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Arra kíváncsiak, hogy a mennyire változtak meg az emberek könyvtárhasználati szokásai a koronavírus-járvány következtében. A kérdőívet az intézmény honlapján keresztül lehet kitölteni.

  2022.01.25.

Aranybulla emlékév 2022.

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka