Május 31-ig várják a javaslatokat a Schmidl Ferenc Építészeti Díjra

Idén októberben is átadják Székesfehérváron a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat. A jeles elismerésre 2023. május 31-ig várják a javaslatokat.
2023.03.28. 07:15 |
Május 31-ig várják a javaslatokat a Schmidl Ferenc Építészeti Díjra

A Schmidl Ferenc Építészeti Díj annak az építész tervezőnek adományozható, aki Székesfehérvár közigazgatási területén belül, 1990. után megvalósult építészeti alkotása révén hozzájárult Székesfehérvár városképének fejlődéséhez, építészeti kultúrájának előmozdításához, az épített környezet minőségének javításához.

Az elismerés adományozásával elhunyt személy emléke is megtisztelhető. Évente legfeljebb két Schmidl Díj adható át azzal, hogy amennyiben egy konkrét építészeti alkotásnak több tervezője van, akkor annak valamennyi tervezője részére adományozásra kerül a díj.

Javaslatot tehet bármely természetes vagy jogi személy. A tervezők saját alkotásaikat is nevezhetik. A javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét és elérhetőségét, a javasolt építész nevét és elérhetőségét, a javaslat indokául szolgál épület leírását, fényképeit, a terv megértéséhez szükséges mértékű, léptékű, építészeti tervlapjait, látványterveit.

A javaslat dokumentálásának formai követelményei: legfeljebb 3 db álló A3 formátumú, színes kivitelű papír nyomat kemény alátétre kasírozva vagy arra nyomtatva, valamint a papír nyomatokkal megegyező tartalmú, egy példány digitális adathordozón rögzített szöveges és képi dokumentáció, Pdf formátumban.

A javaslatokat 2023. május 31-ig írásban lehet benyújtani személyesen a Polgármesteri Hivatal Városház tér 1. szám alatti portáján, vagy beküldhető postán az alábbi címre: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Főépítészi Iroda címére: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1. 

A díj átadására októberben, az Építészet Világnapja alkalmából tartott rendezvényen kerül sor.

Közlemények

 1. Gyermek-elsősegélynyújtás

  A gyerekkori balesetek megelőzése és elsősegélynyújtás céljából tart oktatást az Egészségfejlesztési Iroda április 6-án, csütörtökön 16.00 órától a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A képzésen ingyenes a részvétel, bejelentkezni április 3-án és 4-én, hétfőn és kedden telefonon lehet.

  2023.03.31.
 2. Bírósági ülnököket várnak

  A törvényszékek és a járásbíróságok ülnökeinek választását a Köztársasági Elnök 2023. március 7. és 2023. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Székesfehérvári Törvényszékre munkaügyi bíróságként eljáró bíróság ülnökeit, illetve a Székesfehérvári Törvényszékre és a Székesfehérvári Járásbíróságra a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban résztvevő ülnököket választja meg.

  2023.03.30.
 3. Csapadékcsatorna épült

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 456,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósította meg a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítását a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

  2023.03.30.
 4. Forgalomterelések a Rally idején

  Forgalomkorlátozások várhatóak a március 31. és április 2. között megrendezésre kerülő Székesfehérvár Rallye idején. A lezárások, terelések érintik a Csíkvári utat és környékét, valamint a Palotai út egy szakaszát. Egyes helyijáratos autóbuszok, illetve regionális és országos járatok módosított útvonalon fognak közlekedni.

  2023.03.30.