Várhatóan egy hónapig marad a lezárás a Szilvamagnál

A Szilvamagnál bekövetkezett szennyvíz-gerincvezeték hiba – az elsődleges feltárások szerint – sajnos súlyos: elképzelhető, hogy a mélyen futó közmű beszakadt. Így az érintett szakaszok teljes vizsgálata, valamint a hibák elhárítása előreláthatólag egy hónapot vesz igénybe.
2020.09.22. 17:18 |

A munkálatok idejére az átmenő gépjárműforgalom elől lezárásra került a Szilvamag utca – Tordai utca és Nagyváradi utca csomópontja. A Szilvamag utcáról nyíló utcák és ingatlanok a Balatoni út – Szilvamag utca irányából, a zárás helyének figyelembevételével közelíthetők meg.

A forgalomkorlátozás érinti a 40-es és a 41-es járatok útvonalát is. A környékbeli lakókra és az innen iskolába járó gyermekekre tekintettel a szakemberek igyekeztek egy, az eredeti útvonalból minél több megállót bevonó útvonaltervet kidolgozni az átmeneti időszakra. Ezért az érintett autóbuszok szeptember 23-án, szerdán üzemkezdettől a Csapó utca irányából a Rádió utca (Hargitai utca) – Balatoni út – Szilvamag körforgalom – Balatoni út – Brassói utca – Nagybányai utca – Torockó utca – Székely utca – Nagybányai utca – Brassói utca – Rádió utca (Hargitai utca) és vissza útvonalon közlekednek.

Kimaradó megállóhelyek:

 • Szilvamag utca
 • Nagyszebeni utcaiak
 • Szalontai utca / Székely utca

A terelőútvonalon érintett megállók:

 • Rádió utca "A"
 • Szilvamag utca "A"
 • Nagybányai utca 24.
 • Nagybányai utca 12.
 • Brassói utca 88.
 • Brassói utca 42.
 • Maroshegyi Óvoda

A Szilvamag utca "B" és a Rádiótelep megállóhelyeken a járatok továbbra sem állnak meg.

Kérik a környékbelieket és valamennyi közlekedőt, hogy úti céljaik megközelítése során a bevezetésre kerülő korlátozásokat vegyék figyelembe, körültekintően kövessék a kihelyezett táblák jelzéseit. Mindenki türelmét köszönik!

Közlemények

 1. Hétfőtől korlátozások lesznek a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban

  A Mártírok útján zajló csapadékcsatorna-építési munkálatok kapcsán október 26-tól, hétfőtől előreláthatólag november 4-ig, szerdáig korlátozások lesznek a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban. A sávmegszűnések és korlátozások miatt a csomópontban torlódásokra kell számítani. Ezek csökkentése érdekében, aki teheti, válasszon másik útvonalat!

  2020.10.22.
 2. Október 31-ig kell leadni az ebösszeíró lapokat

  Törvényi kötelezettségének eleget téve ebösszeírást végez Székesfehérvár Önkormányzata. A hónap utolsó napjáig várják azokat az adatlapokat, amelyeket – postai úton július végéig – eljuttattak a 42 ezer fehérvári háztartásba. Az adatlap elektronikus úton is letölthető honlapunkról. Az ebösszeírás során mindenki nyilatkozik a tulajdonában/tartásában élő kutyák számáról.

  2020.10.21.
 3. Hétfőtől lezárják a Gáz utca egy részét távhő gerincvezeték javítás utáni útfelújítás miatt

  Azonnali beavatkozást igényel a Gáz utca alatt haladó távhő főgerincvezeték nyomvonalán az útburkolatban bekövetkezett állapotromlás. Október 26-tól, hétfőtől péntek délutánig lezárás lép érvénybe a javítási munkálatok céljából: az utca a 9-11. számú társasházak közötti kijelölt gyalogosátkelőhelyig a Rákóczi utca, valamint Sarló utca irányból zsákutcaként működik. Az érintett autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

  2020.10.21.
 4. Felújítási munkálatok miatt lesz vízhiány a Gáz utcában kedden és csütörtökön délelőtt

  A Fejérvíz tájékoztatja az érintett felhasználókat, hogy Székesfehérváron, a Gáz utcában 2020. október 20-án kedden és 2020. október 22-én csütörtökön távhővezeték felújítási munkálatokhoz kapcsolódóan előre tervezett munkálatokat végeznek az utcai vízhálózaton. A munkálatok miatt vízhiány lesz mindkét napon 8-13 óra között a következő címeken: Gáz utca 8, 9/a, 9/b, 9/c, 10, 11, 13, 15.

  2020.10.20.
 1. November 11-ig lehet pályázni a Tóth István-Tóth Terézia tanulmányi ösztöndíjra

  Megújította, kibővítette a székesfehérvári fiatalokat segítő ösztöndíj-pályázati rendszerét a Tóth István – Tóth Terézia Közalapítvány. Három támogatott cél közül az egyik az évek óta hagyományos tanulmányi ösztöndíj, melyre a tehetséges, de rászoruló fiatalok pályázhatnak 2020. november 11-ig.

  2020.10.15.
 2. Ingyenes lesz a közösségi közlekedés a városban október 31-én és november 1-jén

  Sajnos az MLSZ és az M4 Sport vezetősége megoldások keresése helyett némileg cinikusan és a felelősség egymásra, illetve a klubokra való hárításával reagált arra a megkeresésre, hogy ne mindenszentekkor legyen a Vidi-Fradi rangadó. Önkormányzati hatáskörben megtesszük, amit lehet: szándékunk szerint a közösségi közlekedés teljesen INGYENES lesz október 31-én és november 1-jén városunkban - írja bejegyzésében Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere.

  2020.10.13.
 3. Aszfaltozás miatt lezárás lesz a Várkörúton csütörtök reggel 6 és péntek este 6 óra között

  Aszfaltozás miatt lezárják a Várkörút Budai út felé tartó oldalát a Nemzeti Emlékhely melletti körforgalomtól a Petőfi utcáig csütörtökön, reggel 6 órától pénteken, este 6 óráig. Az érintett ingatlanok gyalogos megközelítését biztosítják, azonban egyes helyijáratos buszok terelőútvonalon fognak közlekedni.

  2020.10.12.
 4. Elektromoshálózat-felújítás miatt kedden áramszünet lesz az Öreghegy több utcájában

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan október 13-án, kedden az Öreghegyen több utcát érintő áramszünetre lehet majd számítani.

  2020.10.12.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1