Váradi Imre és Jónás Olivér nyerték meg a Rekviem a Don hőseiért versmondó-versenyt

Középiskolás és felnőtt kategóriában írták ki, hagyományteremtő szándékkal a „Rekviem a Don hőseiért” című versmondó-versenyt a Doni áttörés 75. évfordulója tiszteletére. A megtelt Vörösmarty teremben a középiskolások között Jónás Olivér, a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziumának tanulója, a felnőtteknél Váradi Imre lett a győztes.
2018.01.13. 17:36 |

Szeretek versmondó-versenyeken részt venni, főként, ha az a magyarság kérdéseivel kapcsolatos témát dolgoz fel. A Don-kanyarnál történteket szerettem volna egy kicsit én is átérezni, választott versemmel azt is elmondani, hogy én erről belül mit érzek. Sebestyén Jáger Orsolya: Nagymama még évről évre című versét mondtam el, amely arról szól, hogy a költő nagypapája nem mehetett el a Don-kanyarhoz, mert katonakórházban volt, hazajöhetett, így születhetett meg a költő édesanyja s végül ő is.” - mondta el a felnőtt kategória győztese, Váradi Imre, aki „civilben” a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa. A felnőttek között elismerő oklevelet kapott Paulik Anna.

A diákok közötti győztes, Jónás Olivér, a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziumának tanulója és nyolc éve mond verseket. Második lett Rick Alma, a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola képviseletében, a harmadik helyen pedig Simon Luca, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója végzett. A diákok kategóriájában elismerő oklevelet kapott Beck Hanna, Kerényi Réka Szilvia és Cser-Palkovics Gergely (Ciszterci Szent István Gimnázium), valamint Fésü Fanni (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola).

Az esemény fővédnöke Vargha Tamás, honvédelmi miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a zsűri tagjai P. Maklári Éva, Bobory Zoltán és Cserta Gábor voltak.

Kultúra

 1. Káprázatos táncok, káprázatos fiatalok - Tátrai Réka Fehérvár Táncosa

  A Vörösmarty Színházban volt vasárnap este a Fehérvár Táncosa tehetségkutató döntője, melyen a Destiny, a Free Spirit Angels, a Free Spirit Babes, a Free Spirit Infinity, Jenei Márton, Kindl Gábor, a Megadance, Mészáros Marcell, Tátrai Réka, valamint a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó versenyzett a Fehérvár Táncosa címért.

  2018.12.09.
 2. Idén is lesz Zsákbacserép a Pelikán Galériában

  Ötödik alkalommal rendezi meg a Székesfehérvári Művészek Társasága azt a karácsonyváró rendezvényét, amelynek vendégei egyedi kerámiák tulajdonosai lehetnek. A játék lényege, hogy a Társaság tagjai és meghívott művészek: festők, grafikusok, szobrászok és textiltervezők díszítenek, festenek előre elkészített kerámiákat, amelyeket vidám árverés során lehet megszerezni. 

  2018.12.09.
 3. 70 éves az Alba Regia Táncegyüttes - programokkal készülnek

  2019-ben ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az Alba Regia Táncegyüttes, akik számos alkalommal vitték már el Székesfehérvár jó hírét a világban. Az elmúlt hét évtizedben számos országos és nemzetközi sikert értek el.

  2018.12.07.
 4. Nyugdíjasok karácsonya Oszvald Marikával az ARÉV Sportcsarnokban

  Idén az egyik legnépszerűbb magyar operett szubrett, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Oszvald Marika karácsonyi műsorával és a Bakony Népzenei Együttes Luca-napi összeállításával kedveskedik idén Székesfehérvár a nyugdíjasoknak. December 13-án, csütörtökön 15 órától az Alba Regia Sportcsarnokban várnak minden érdeklődőt sok szeretettel!

  2018.12.07.

Fehérvári advent

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka