Váradi Imre és Jónás Olivér nyerték meg a Rekviem a Don hőseiért versmondó-versenyt

Középiskolás és felnőtt kategóriában írták ki, hagyományteremtő szándékkal a „Rekviem a Don hőseiért” című versmondó-versenyt a Doni áttörés 75. évfordulója tiszteletére. A megtelt Vörösmarty teremben a középiskolások között Jónás Olivér, a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziumának tanulója, a felnőtteknél Váradi Imre lett a győztes.
2018.01.13. 17:36 |

Szeretek versmondó-versenyeken részt venni, főként, ha az a magyarság kérdéseivel kapcsolatos témát dolgoz fel. A Don-kanyarnál történteket szerettem volna egy kicsit én is átérezni, választott versemmel azt is elmondani, hogy én erről belül mit érzek. Sebestyén Jáger Orsolya: Nagymama még évről évre című versét mondtam el, amely arról szól, hogy a költő nagypapája nem mehetett el a Don-kanyarhoz, mert katonakórházban volt, hazajöhetett, így születhetett meg a költő édesanyja s végül ő is.” - mondta el a felnőtt kategória győztese, Váradi Imre, aki „civilben” a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa. A felnőttek között elismerő oklevelet kapott Paulik Anna.

A diákok közötti győztes, Jónás Olivér, a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziumának tanulója és nyolc éve mond verseket. Második lett Rick Alma, a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola képviseletében, a harmadik helyen pedig Simon Luca, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója végzett. A diákok kategóriájában elismerő oklevelet kapott Beck Hanna, Kerényi Réka Szilvia és Cser-Palkovics Gergely (Ciszterci Szent István Gimnázium), valamint Fésü Fanni (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola).

Az esemény fővédnöke Vargha Tamás, honvédelmi miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a zsűri tagjai P. Maklári Éva, Bobory Zoltán és Cserta Gábor voltak.

Kultúra

 1. Idén is különleges zenei élményeket kínál a Harmonia Albensis és a Musica Sacra

  Hamarosan ismét gyönyörű muzsika csendül fel csütörtökönként Székesfehérvár templomaiban, hiszen július 5-én kezdődik a Harmonia Albensis. A négy nyári koncert keretében olyan világhírű művészek lépnek fel Fehérváron, mint a sorozat korábbi arca, Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes, Marosvári Péter, Finnországban élő, fehérvári orgonaművész, Kolonits Klára, énekművész vagy Ács János, karmester.

  2018.06.21.
 2. Kiállítás, koncert és távcső - Múzeumok Éjszakája A Szabadművelődés Házában

  Június 23-án A Szabadművelődés Házában is megünneplik a Múzeumok Éjszakáját.Az esemény 18 órakor kezdődik, Dér Adrienn és Kiss Dani kiállításának megnyitójával, majd 20 órától szabadtéri koncertet ad Burján Orsi és a Pálinkálom. A rendezvény ideje alatt távcsöves bemutató lesz a csillagdában, a belépés díjtalan.

  2018.06.21.
 3. Piknikre várja zeneszerető közönségét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

  Június 26-án, kedden 17.30 órától ismét piknikre hívja és várja a zeneszerető közönséget az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Csónakázó-tó partjára. A zenekar azzal a szándékkal hozta létre különleges eseményét, az Alba Regia Pikniket, hogy új, kötetlen formában történő találkozást teremtsen városunkban, melynek szereplői a zenészek, a közönség és természetesen a zene.

  2018.06.20.
 4. Újra lesz Leghosszabb Nap zenei fesztivál június 23-án

  Néhány év szünet után újra rendez Leghosszabb Nap zenei fesztivált a Fejér Megyei Művelődési Központ Székesfehérváron: a számos zenei műfajt felvonultató eseménynek a Rác utcai Mesterségek Háza ad otthont június 23-án, szombaton 17 órától.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Ünnepi könyvhét

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Székesfehérvár Topotéka