Váradi Imre és Jónás Olivér nyerték meg a Rekviem a Don hőseiért versmondó-versenyt

Középiskolás és felnőtt kategóriában írták ki, hagyományteremtő szándékkal a „Rekviem a Don hőseiért” című versmondó-versenyt a Doni áttörés 75. évfordulója tiszteletére. A megtelt Vörösmarty teremben a középiskolások között Jónás Olivér, a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziumának tanulója, a felnőtteknél Váradi Imre lett a győztes.
2018.01.13. 17:36 |

Szeretek versmondó-versenyeken részt venni, főként, ha az a magyarság kérdéseivel kapcsolatos témát dolgoz fel. A Don-kanyarnál történteket szerettem volna egy kicsit én is átérezni, választott versemmel azt is elmondani, hogy én erről belül mit érzek. Sebestyén Jáger Orsolya: Nagymama még évről évre című versét mondtam el, amely arról szól, hogy a költő nagypapája nem mehetett el a Don-kanyarhoz, mert katonakórházban volt, hazajöhetett, így születhetett meg a költő édesanyja s végül ő is.” - mondta el a felnőtt kategória győztese, Váradi Imre, aki „civilben” a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa. A felnőttek között elismerő oklevelet kapott Paulik Anna.

A diákok közötti győztes, Jónás Olivér, a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziumának tanulója és nyolc éve mond verseket. Második lett Rick Alma, a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola képviseletében, a harmadik helyen pedig Simon Luca, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója végzett. A diákok kategóriájában elismerő oklevelet kapott Beck Hanna, Kerényi Réka Szilvia és Cser-Palkovics Gergely (Ciszterci Szent István Gimnázium), valamint Fésü Fanni (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola).

Az esemény fővédnöke Vargha Tamás, honvédelmi miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a zsűri tagjai P. Maklári Éva, Bobory Zoltán és Cserta Gábor voltak.

Kultúra

 1. Mesés kezdés - több mint koncert a Somorjai sorozat

  Csütörtökön este Mesés kezdés címmel indult a megújult Somorjai Ferenc Kamarazenekari Hangversenysorozat a Hotel Magyar Király Kupolatermében, ahol Rossini legismertebb műve, A sevillai borbély nyitánya mellett Boccherini D-dúr gordonkaversenye és Haydn: C-dúr „Oxford” szimfóniája is felcsendült Dubóczky Gergely karmester vezetésével.

  2018.03.23.
 2. "Blablabla" - bemutatkozott a Székesfehérvári Balett Színház

  A Vörösmarty Színházban telt ház előtt mutatkozott be a Székesfehérvári Balett Színház. A nemzetközi hírű profi táncosokból álló kortárs balett csoport „Blablabla” című műsorában négy eredeti történetet mesélt el a tánc nyelvén. Az est vendége volt az Alba Regia Vonósnégyes és az Alba Regia Táncegyüttes.

  2018.03.22.
 3. Tehetséges diákok mutatkoztak be a Vasváris Hét Művészeti Bemutatóján

  A Művészetek Háza adott otthont csütörtökön a Vasváris Hét egyik leginkább várt, hagyományos programjának, a Vasváris Művészeti Bemutatónak, ahol a diákok a legkülönfélébb művészeti ágakban mutatkozhattak be, így a nagy létszámú közönség komolyzenei, irodalmi, tánc,- és harcművészeti bemutatót is megtekinthetett. A Művészeti Bemutatón mintegy százötven diák lépett fel.

  2018.03.22.
 4. Élet a Kádár-kori lakótelepeken – előadás a VárosKép kiállításon

  Március 27-én, kedden 16 órakor Tóth Eszter Zsófia, a Veritas Történetkutató Intézet munkatársának a „VárosKép - Székesfehérvár a 20. században” című kiállításhoz kapcsolódó „Miért szeretjük, miért nem?-élet a Kádár-kori lakótelepeken” című előadására várják az érdeklődőket a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületébe. A belépés díjtalan, szeretettel hívják és várják az érdeklődőket

  2018.03.22.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka