Változik a társasházi lomtalanítás rendje Székesfehérváron

Tarthatatlan állapotok is kialakultak az elmúlt években a társasházi lomtalanítások alkalmával, ami változtatásért kiáltott. A Depónia Nonprofit Kft. pedig reagálva a lakossági igényekre, 2022-től megváltoztatta illetékességi körzetében a társasházi lomtalanítás rendjét, remélve, hogy az új rendszernek köszönhetően a fenti látvány nem rontja többet a lakók komfortérzetét.
2022.05.14. 07:53 |

Mostantól hulladékgyűjtő autónál lehet majd leadni a lomot.

Az új lomtalanítási módszer lényege, hogy adott társasház legfeljebb pár száz méteres közelében a meghatározott időpontban megjelenő hulladékgyűjtő autónál adhatják majd le a lomot a társasház lakói.

A lomtalanítás új formájának előnyei:

- a lomtalanításkor jellemzően kialakuló rendezetlenség nem jön létre, lom közterületre nem kerül.

- az illegális hulladékgyűjtők tevékenysége visszaszorul, mert a lakó közvetlenül a gyűjtő személyzetnek adja át a lomot. A lom egy pillanatig sincs felügyelet nélkül közterületen.

- a szolgáltatás igénybevételére nem jogosultak kiszűrésre kerülnek, csak lakcímkártyával lehet a lomot leadni. A kisteherautóval, utánfutóval megjelenő, lakcímkártya nélküli lomisoktól a hulladék nem kerül átvételre. 

Átvételre kerül:

- olyan lom jellegű hulladék, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja. Pl.: bútorok, gyerekjátékok,  zsákolt ruházat, stb.

Nem kerül átvételre:

- Elbontott gépjármű karosszéria, gépjármű alkatrészek

- Építésből-bontásból származó hulladék (pl.: nyílászáró, ablaküveg, padlószőnyeg, műpadló, mosdó és wc kagyló, csempe, stb.)

- Veszélyes hulladék (olaj, festék, akkumulátor, gyógyszer, permetszer, képcsöves tv, hűtőszekrény stb.)

- Elektronikai hulladékok

- Ágnyesedék, szőlővessző, zöldhulladék

- Személyautó-, teher-, és traktor gumiabroncs

- Települési vegyes (kommunális) hulladék

- Csomagolási karton-, papír,- és műanyag hulladék

- Üveghulladék

- Kézi erővel nem rakodható túlsúlyos vagy túlméretes hulladék 

Ami fontos:

A lomot tilos a hulladékgyűjtő edényekhez, vagy bármely más közterületre helyezni. A lomtalanítás igénybevételének jogosságát a Depónia Nonprofit Kft. munkatársai ellenőrizni fogják, ezért kérik, hogy lakcímkártyát vigyük magunkkal. Csak a jelzett időpontban átadott lom kerül elszállításra, és az esetlegesen közterületen hagyott lom elszállításáért már a lakóközösségnek kell fizetnie.

A családi házas övezetekben nem változik a lomtalanítás menete

A lomtalanítás a hulladékszállítási díjat megfizető és tartozással nem rendelkező ingatlanhasználó által a Depóniával előre egyeztetett napon évi 1 alkalommal, egyedi megrendeléssel kért, házhoz menő jelleggel történik.

Közlemények

 1. Fecskeparti fórum

  2022. május 25-én, szerdán 17 órakor lakossági fórumra várja a Fecskeparton élőket Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője. A résztvevőknek Mészáros Attila alpolgármester ad tájékoztatást a buszhálózat-bővítéséről, illetve a kérdéseiket is feltehetik a menetrendtervezethez kapcsolódóan. A fórum helyszíne a fecskeparti játszótér melletti terület.

  2022.05.23.
 2. Társasházi lomtalanítás

  Székesfehérváron a társasházi övezetekben előreláthatólag 2022. május-június-július hónapokban, 11:00-18:00 között végzi a lomtalanítást a Depónia.

  2022.05.17.
 3. Óvodai beiratkozás

  Május 19-én és 20-án lesz az óvodai beiratkozás a 2022/2023-as nevelési évre Székesfehérváron, az önkormányzat által fenntartott intézményekben. Azokat a kisgyermekeket kötelező beíratni, akik 2022. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket. A felvételnél elsősorban a lakóhelyet veszik figyelembe. A tájékoztató anyagok a városi honlapon elérhetőek.

  2022.05.16.
 4. Változik a társasházi lomtalanítás

  Tarthatatlan állapotok is kialakultak az elmúlt években a társasházi lomtalanítások alkalmával, ami változtatásért kiáltott. A Depónia Nonprofit Kft. pedig reagálva a lakossági igényekre, 2022-től megváltoztatta illetékességi körzetében a társasházi lomtalanítás rendjét, remélve, hogy az új rendszernek köszönhetően a fenti látvány nem rontja többet a lakók komfortérzetét.

  2022.05.14.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár