Változás a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának testületében

A Rudolf Kálmán Óbudai Egyetemért Alapítvány alapító okiratában és a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően az alapítvány kuratóriuma elnököt és új tagot választott. Az Óbudai Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke dr. Cser-Palkovics András, új tagja pedig Nagy Zoltán, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese lett.
2023.03.10. 12:55 |
Változás a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának testületében

A Rudolf Kalman Alapítvány és Kuratóriuma továbbra is az Óbudai Egyetem minden polgárának, az egyetem jövőjének és általában a magyar felsőoktatás versenyképességének javítása érdekében fog működni. A folyamatban lévő és tervezett fejlesztések és projektek zavartalanul folytatódnak a jövőben is.

Dr. Cser-Palkovics András a fentiek szellemében, a következő gondolatokkal veszi át az Alapítvány vezetését: Az Alapítvány elnöki feladatait ellátni nagy megtiszteltetés, melyet felelősséggel vállalok el. Szeretném rögzíteni: ahogyan az Egyetem átalakulása előtt, úgy most és a jövőben is, minden körülmények és feltételek mellett segíteni fogom az Óbudai Egyetemet. A Kuratórium elnökeként az a feladatom, hogy az Egyetem hallgatói, kutatói, oktatói és munkatársai a lehető legjobb körülmények között tudjanak tanulni és dolgozni. Köszönöm a Kuratórium bizalmát, igyekszem megszolgálni, ahogyan az Óbudai Egyetem minden polgárának bizalmát is.

Közlemények

 1. Gyermek-elsősegélynyújtás

  A gyerekkori balesetek megelőzése és elsősegélynyújtás céljából tart oktatást az Egészségfejlesztési Iroda április 6-án, csütörtökön 16.00 órától a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A képzésen ingyenes a részvétel, bejelentkezni április 3-án és 4-én, hétfőn és kedden telefonon lehet.

  2023.03.31.
 2. Bírósági ülnököket várnak

  A törvényszékek és a járásbíróságok ülnökeinek választását a Köztársasági Elnök 2023. március 7. és 2023. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Székesfehérvári Törvényszékre munkaügyi bíróságként eljáró bíróság ülnökeit, illetve a Székesfehérvári Törvényszékre és a Székesfehérvári Járásbíróságra a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban résztvevő ülnököket választja meg.

  2023.03.30.
 3. Csapadékcsatorna épült

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 456,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósította meg a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítását a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

  2023.03.30.
 4. Forgalomterelések a Rally idején

  Forgalomkorlátozások várhatóak a március 31. és április 2. között megrendezésre kerülő Székesfehérvár Rallye idején. A lezárások, terelések érintik a Csíkvári utat és környékét, valamint a Palotai út egy szakaszát. Egyes helyijáratos autóbuszok, illetve regionális és országos járatok módosított útvonalon fognak közlekedni.

  2023.03.30.