Valótlanságokkal vádolták meg Székesfehérvár Önkormányzatát

Székesfehérvár Önkormányzata elítéli, hogy ismeretlen személyek nem létező szervezetek nevében valótlanságokat állítottak. Ezzel a város jó hírének és az itt élők közösségének is ártanak. Jogi lépések megtételének lehetőségét vizsgálják az ügyben. 
2018.12.17. 12:58 |

Székesfehérvár Önkormányzata hivatalos közleményben is elítéli mindazt, hogy egyesek felelőtlenül, egy nem létező szervezet – a Fehérvári Nyugdíjasok Szövetsége – nevében valótlanságokat állítottak a várossal kapcsolatban a közösségi médiafelületeken.

Megerősítjük: sem az Önkormányzathoz, sem a Család- és Gyermekjóléti Központhoz – mint illetékes szakmai intézményhez – semmilyen jelzés nem érkezett az állítólagosan éhező palotavárosi nyugdíjasról. Sőt, a hideg idő beállta előtt maga Székesfehérvár polgármestere kérte a nyilvánosság segítségével, hogy mindenki figyeljen a környezetében élőkre, és jelezze, ha problémát tapasztal. A szakmai jelzőrendszer sem tud az ismeretlenek által említett Teréz néniről, pedig működésük tényleg példaértékű.

Megerősítjük továbbá, hogy Fehérvári Nyugdíjasok Szövetsége néven bejegyzett szervezet nem létezik. Így az általa fizetett hirdetésben megjelentett állítások minden alapot nélkülöző álhírek.

Ezen az álhír-oldalon már gyűjtés is elindult a nem létező idős asszony megsegítésére, ami felveti a csalás tényállását is. Jogászok vizsgálják, hogy milyen jogi lépéseket tehet az Önkormányzat, merthogy mindenképpen hivatalos tiltakozással szeretne élni a város a fehérváriak közösségét méltatlan helyzetbe hozó, valótlan állítások közzétevőivel szemben.

Közlemények

 1. Péntektől változik a forgalmi rend a Fiskális úton - egyirányú lesz a Kassai és a Pozsonyi között

  Ivóvízvezeték építése miatt megváltozik péntektől a forgalmi rend a Fiskális úton: egyirányúsítják a Kassai út – Pozsonyi út közötti szakaszt a Béla út irányából a Pozsonyi út irányába. A változás érinti a külső végállomás irányába közlekedő autóbuszok útvonalait. A munkálatok április közepéig tartanak, kérik a lakosok és a közlekedők türelmét, körültekintését. 

  2019.02.28.
 2. Fogadóórát tart jövő héten dr. Dienesné Fluck Györgyi - két helyszínen is várja a körzet lakóit

  Két alkalommal tart fogadóórát a jövő héten dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Hétfőn az Erzsébet út 12., kedden a Köfém lakótelep 1. szám alatt várja a körzetben élőket.

  2019.02.27.
 3. Lakossági fórum lesz hétfőn a 2. számú választókerületben

  2019. március 4-én, hétfőn 17.00 órától lakossági fórumot tart dr. Kovács Béla Sándor. A 2. számú választókerület önkormányzati képviselője a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába, a Szekfű Gyula utca 4. szám alá várja a körzet – kiemelten a Kígyó, a Mancz János és az Ősz utca – lakóit. Az eseményen az aktuális kérdéseket és témákat egy rendőrségi bűnmegelőzési előadás is kiegészíti majd.

  2019.02.27.
 4. Hálózatfejlesztés miatt áramszünet lesz szerdán a Homoksoron

  Az E.ON tájékoztatása szerint az általuk végzett hálózatfejlesztési munkákhoz kapcsolódóan február 13-án, szerdán 9 és 15 óra között áramszünet lesz a Homoksoron.

  2019.02.11.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek