Válás Veronában - új bemutatóra készülnek az Igézőben

Bemutatóra készül a Vasvári Diákszínpad. Gáli József Válás Veronában tragikomédiáját viszik színre az Igézőben. A február 25-én, pénteken 19 órakor kezdődő előadásra minden jegy elkelt, de március 3-án, csütörtökön, ismét műsorra tűzik este 19 órakor  Shakespeare Rómeó és Júliájának különös, abszurd elemekkel átitatott parafrázisát.
2022.02.24. 07:16 |
Válás Veronában - új bemutatóra készülnek az Igézőben

Gáli József tragikomédiájának bemutatójára készül a Vasvári Diákszínpad. A tragikus sorsú drámaíró 1971-ben írta meg Válás Veronában című színdarabját, amelyet mind a kecskeméti, mind a budapesti bemutató előtt letiltottak.

Az előadás során két szerelmes életre kel, és Verona vezetői rájönnek, milyen nagyszerűen kiaknázható lenne turisztikai szempontból a történetük…

A történet a huszadik századi Veronában játszódik, ahol tíz évvel a darabbeli cselekményt megelőzően, egy archeológus megtalálja a legendás szerelmespár kriptáját, és kiássa a halottakat. Rómeó és Júlia életre kelnek, és immár tíz éve élnek házasságban. A város vezetése az eszményi szerelem halhatatlanságát saját politikai hatalmának legitimizálására használja. Mint ahogy maga a szerző írta: „A konfliktust, akárcsak a XVI. századi eredeti műben, Rómeó és Júlia engedetlensége okozza. A modern szituációban azonban lázadásuk indítéka nem a szülői akarattal való szembekerülés, a mindent elsöprő igaz szerelem, hanem a hatalom befolyásával és ellenőrzésével való szembefordulás.”

A Vasvári Diákszínpad február 25-én, pénteken 19 órakor mutatja be a művet Csizmadia Máté Noel, Kutassy Bálint, Bencze Zoltán rendezésben az Igézőben. Miután a premierre minden jegy elkelt, legközelebb  március 3-án, csütörtökön 19 órakor láthatják a nézők az előadást. 

A darab megtekintése regisztrációhoz kötött. Jegyet váltani és regisztrálni az Igézőben vagy a 06-22-790-758 telefonszámon lehet.