Valahol Európában Fehérváron - jótékonysági előadással segítenek

A júniusi A padlás című előadás után újabb jótékonysági színházi előadást szervez a székesfehérvári Alba Triatlon SE. Vasárnap a MOL Aréna Sóstóban a Valahol Európában című musicalt mutatja be az Imre Sándor Szeretetszínház, az esemény bevételéből a SZETA rászoruló családjaiban élő gyermekeknek vásárolnak majd kerékpárokat.

2019.11.05. 11:15 |

A júniusi A padlás című előadás igazán nagy sikert hozott, akkor közel 1 millió háromszázezer forintos támogatás gyűlt össze az Ezredéves Iskolát segítő Esélyegyenlőség Alapítvány részére. Az Alba Triatlon SE november 10-én, vasárnap 17:00 órától újabb jótékonysági előadást rendez, ezúttal a Valahol Európában musicalt adja elő az Imre Sándor Szeretetszínház, a darabban pedig közreműködnek az Ezredéves iskola sérült növendékei.

„Nagyon várják már a gyerekek az előadást, minden próbát nagyon élveznek! A padlás is nagyon színvonalas darab volt, és ez a mostani is az lesz. Egyesületünk számára nagyon fontos a sérült emberek integrációja, valamint az is, hogy jó ügyek mellé odaálljunk. És ebbe a képbe pontosan beleillik az Imre Sándor Szeretetszínház tevékenysége. Bízunk benne, hogy sokan eljönnek majd, és segítenek abban, hogy a Szegényeket Támogató Alapítványon keresztül minél több kerékpárt tudjunk vásárolni rászoruló gyerekeknek” – mondta el Czettl Andrea, az Alba Triatlon SE elnöke.

Az egyesület tehát ezúttal – az Ezredéves iskola mellett – a SZETÁ-val dolgozik majd együtt azon, hogy minél több gyerkőc juthasson kerékpárhoz.

„Boldogok vagyunk, és köszönjük, hogy ránk esett a választás. Amint kiderül, hogy mekkora összegből vásárolhatunk bicikliket, elkezdjük felvenni a kapcsolatot a partner-családjainkkal, hogy a lehető legjobb helyre kerüljenek a kerékpárok. Úgy gondolom, hogy ezekben a családokban nem csak sportcélú lesz a felhasználás, sokak mindennapjait könnyíthetik meg a közlekedés szempontjából. Természetesen decemberben majd ünnepélyes keretek között adjuk majd át a bicikliket.” – közölte Szontaghné Kovács Erika a SZETA irodavezetője.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott azért, hogy vannak olyan egyesületek, mint az Alba Triatlon SE, amely nem csak alaptevékenységével foglalkozik, hanem nyit mások felé, és próbál segíteni:

„Fontos, hogy az ifjú triatlonistáknak megfelelő edzés lehetőséget biztosítson a klub, de nagyon örülök neki, hogy ezen felül azzal is foglalkoznak, hogy másokon segítenek. Amikor Andreáékkal megfelelő célról beszélgettünk, hamar szóba került a sport, a Kerékpárosok Éve, illetve a Giro d'Italia is. Szeretnénk, ha minél többen tudnák élvezni az előttünk álló hónapokat, és minél többen bicikliznek, mi pedig azon dolgozunk majd a háttrében, hogy minél több helyen lehessen majd kerékpározni! Én bíztatok mindenkit, hogy jöjjön el, és nézze meg az előadást!"

A Valhol Európában vasárnap 17:00-kor kezdődik a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében, a jótékonysági előadásra jegyek még kaphatók, bővebb információk megtalálhatók az Alba Triatlon SE honlapján, illetve közösségi felületein.

Kultúra

 1. Kelemen István színművész lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

  November 19-én, kedden 18 órától folytatódik az Öreghegyi Disputa sorozata; Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke ezúttal Kelemen István színművésszel beszélget. Szeretettel várják az érdeklődőket, a programra a belépés díjtalan.

  2019.11.15.
 2. Családi balett - Diótörő a Székesfehérvári Balett Színháztól

  Decemberben többször is láthatjuk a Diótörőt a Székesfehérvári Balett Színház előadásában. A Diótörő című családi balett, amelyet Csajkovszkij muzsikájával, de a balett klasszikus verziójától eltérő módon állít színpadra Egerházi Attila Harangozó-díjas koreográfus, az intézmény igazgatója. A nagyívű, a teljes társulatot kettős szereposztásban felvonultató táncszínházi művel minden korosztályt igyekeznek megszólítani.

  2019.11.15.
 3. VII. Székesfehérvári Kórustalálkozó - hat kórus énekel a Szent István teremben

  Hetedik alkalommal rendezi meg az Alba Regia Vegyeskar a Székesfehérvári Kórustalálkozót. A rendezvényen fellépnek a Primavera Kórus, a Bástya Kamarakórus, a MusiColore Énekegyüttes, az Arconic-Köfém Nyugdíjas Férfikara, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Vegyeskara és a vendéglátó Alba Regia Vegyeskar.

  2019.11.15.
 4. Karácsonyi könyvvásár a Vörösmarty Társaságnál

  A Vörösmarty Társaság adventi könyvvásárt hirdet. November 19-e és december 5-e között 20-50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatóak meg a társaság elmúlt egy évtizedben kiadott könyvei a Kossuth utca 14. szám alatt 11 és 16 óra között.

  2019.11.14.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Székesfehérvár Topotéka