Valahol Európában Fehérváron - jótékonysági előadással segítenek

A júniusi A padlás című előadás után újabb jótékonysági színházi előadást szervez a székesfehérvári Alba Triatlon SE. Vasárnap a MOL Aréna Sóstóban a Valahol Európában című musicalt mutatja be az Imre Sándor Szeretetszínház, az esemény bevételéből a SZETA rászoruló családjaiban élő gyermekeknek vásárolnak majd kerékpárokat.

2019.11.05. 11:15 |

A júniusi A padlás című előadás igazán nagy sikert hozott, akkor közel 1 millió háromszázezer forintos támogatás gyűlt össze az Ezredéves Iskolát segítő Esélyegyenlőség Alapítvány részére. Az Alba Triatlon SE november 10-én, vasárnap 17:00 órától újabb jótékonysági előadást rendez, ezúttal a Valahol Európában musicalt adja elő az Imre Sándor Szeretetszínház, a darabban pedig közreműködnek az Ezredéves iskola sérült növendékei.

„Nagyon várják már a gyerekek az előadást, minden próbát nagyon élveznek! A padlás is nagyon színvonalas darab volt, és ez a mostani is az lesz. Egyesületünk számára nagyon fontos a sérült emberek integrációja, valamint az is, hogy jó ügyek mellé odaálljunk. És ebbe a képbe pontosan beleillik az Imre Sándor Szeretetszínház tevékenysége. Bízunk benne, hogy sokan eljönnek majd, és segítenek abban, hogy a Szegényeket Támogató Alapítványon keresztül minél több kerékpárt tudjunk vásárolni rászoruló gyerekeknek” – mondta el Czettl Andrea, az Alba Triatlon SE elnöke.

Az egyesület tehát ezúttal – az Ezredéves iskola mellett – a SZETÁ-val dolgozik majd együtt azon, hogy minél több gyerkőc juthasson kerékpárhoz.

„Boldogok vagyunk, és köszönjük, hogy ránk esett a választás. Amint kiderül, hogy mekkora összegből vásárolhatunk bicikliket, elkezdjük felvenni a kapcsolatot a partner-családjainkkal, hogy a lehető legjobb helyre kerüljenek a kerékpárok. Úgy gondolom, hogy ezekben a családokban nem csak sportcélú lesz a felhasználás, sokak mindennapjait könnyíthetik meg a közlekedés szempontjából. Természetesen decemberben majd ünnepélyes keretek között adjuk majd át a bicikliket.” – közölte Szontaghné Kovács Erika a SZETA irodavezetője.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott azért, hogy vannak olyan egyesületek, mint az Alba Triatlon SE, amely nem csak alaptevékenységével foglalkozik, hanem nyit mások felé, és próbál segíteni:

„Fontos, hogy az ifjú triatlonistáknak megfelelő edzés lehetőséget biztosítson a klub, de nagyon örülök neki, hogy ezen felül azzal is foglalkoznak, hogy másokon segítenek. Amikor Andreáékkal megfelelő célról beszélgettünk, hamar szóba került a sport, a Kerékpárosok Éve, illetve a Giro d'Italia is. Szeretnénk, ha minél többen tudnák élvezni az előttünk álló hónapokat, és minél többen bicikliznek, mi pedig azon dolgozunk majd a háttrében, hogy minél több helyen lehessen majd kerékpározni! Én bíztatok mindenkit, hogy jöjjön el, és nézze meg az előadást!"

A Valhol Európában vasárnap 17:00-kor kezdődik a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében, a jótékonysági előadásra jegyek még kaphatók, bővebb információk megtalálhatók az Alba Triatlon SE honlapján, illetve közösségi felületein.

Kultúra

 1. Gyereknap 2020 - meglepetések a fehérvári gyermekeknek május utolsó vasárnapján

  A Hetedhét Játékmúzeum online mini múzeumpedagógiai foglalkozással, mesével, tárlatvezetéssel, valamit a Hetedhét Játékfesztivál legszebb pillanatait felelevenítő történetekkel készült a legkisebbeknek. A gyermeknapon a Koronás Parkban kézműves foglalkozások, Királyi Kaszinó, baba-mama sarok, a Fő utcán bohócok várták a családokat.

  2020.06.01.
 2. Állatkerti történet - gyereknapi ajándék a Vörösmarty Színháztól

  Különleges ajándékkal készül gyereknapra a Vörösmarty Színház. Vasárnap reggel nyolc órától Facebook oldalukon online elérhetővé teszik a 2019/20-as évad egyik legsikeresebb gyerekelőadását, az Állatkerti történetet.

  2020.05.30.
 3. Fehérvári virágos pünkösd - nézze meg képeken milyen szép a Belváros

  Ha pünkösd, akkor virágok – a sokéves, szép hagyományt idén is megőrzi a város. A koronavírus-járvány okozta helyzetben kicsit másképp, de élvezhetjük a szépséges virágcsodák látványát a Fehérvári virágos pünkösd keretében. Nem lesz közös séta, és koncerteket sem hallgathatunk, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhatjuk a hosszú hétvégén.

  2020.05.29.
 4. A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a Vörösmarty Színházban

  A koronavírus-járvány miatt "félbetört" évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.

  2020.05.29.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka