Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.
2018.07.11. 14:58 |

A Géza utcában a tartós útburkolati jeleket a hét elején festették, a műszaki átadás csütörtökön lesz.

Kezdődik hamarosan a Budai út 92-100. számú házak közötti szervizút, valamint a hozzátartozó parkolók felújítása, melynek során az út- és parkolóburkolatok újulnak meg 3700 négyzetméteren. Mintegy 400 méteren cserélik a szegélyeket, valamint a parkolók burkolati jeleinek felfestése is megtörténik. A 45 millió forintba kerülő munka teljes egészében önkormányzati finanszírozásból valósul meg, és szeptember végéig készül el a Vízivárosban.

Az útfelújítás a Városgondnoksága ÚT 2017-19 programjának keretében valósul meg.

Horváth Miklósné a Víziváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy mintegy harminc éve készültek el a burkolatok a területen, mára pedig teljesen elhasználódtak. Kiemelte, hogy augusztusban, amikor a Széphő befejezi a távhővezeték cseréjét a Sarló utca 11-nél is megújulnak a parkolók.

Ugyancsak a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében kezdődik és őszre fejeződik be az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kap, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcának megújul a csapadékvízelvezetési rendszere is. A munkálatok során több mint 2700 négyzetméteren épül új aszfaltburkolat, 670 négyzetméteren járda és 960 méteren építenek új szegélyeket. A Bajmóci utca több mint 92 millió forintba kerülő felújítása is teljes egészében önkormányzati forrásból valósul meg.

Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő kiemelte, azért is fontos a Bajmóci utca felújítása, mert az iskolához tartó helyi forgalom jelentős része ezen az utcán keresztül halad. Az út sajátossága miatt megváltozik a forgalmi rendje az utcának, melyről a lakókkal is történt már egyeztetés.

A Városgondnokság idén mintegy hatvan helyszínen végez út-, parkoló- és járdaépítéseket. A munkákat Lángi Judit útüzemeltetési egységvezető, Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző és Bakró Nagy Tamás útépítési műszaki ellenőr koordinálja.

Az útfelújításokat a lehető legjobban igyekeznek a forgalom fenntarthatóságának érdekében összehangolni. A kivitelezések ideje alatt a közlekedők megértését és türelmét kérik a szakemberek!

Tímár Tibor a Városgondnokság útfenntartási ügyintézője elmondta, az útfelújítások mellett az útfenntartás is fontos és folyamatosan végzett tevékenység a nyári időszakban. A kis volumenű, egyedi munkák tartoznak hozzá, amelyeket legtöbbször az önkormányzati képviselői keretből finanszíroznak. Ezekben az esetekben a nem terv- és engedélyköteles munkák lebonyolítása és műszaki ellenőrzése a feladat. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának szintén a nem engedélyköteles felújításait koordinálja, amelyek közül 12 helyszínen már megvalósultak a felújítások: elkészült a Géza utcai páratlan oldali járda a Gorkij utca és a 89. szám között, a Tolnai utcai járda az 1-3. szám előtt és a 2-46. között, a Pirosalma utcai aszfaltjárdák felújítása, a Géza utcai szervizút burkolat megerősítése a Csokonai utcáig, a Jancsár közben a kopóréteg csere és a garázssori út építése, a Kaszap István utcában a kopóréteg csere a Horvát I. utca és Prohászka O. utca között, a Köfém lakótelepi járdák a 24-26. és a 39-42. számok előtt, a Kígyó utcai út- és parkolófelújítás az 5-8. szám és a 9-12. szám előtt, a Szeder utcai parkoló kialakítás a Palotai u. 75. szám mögött, a Kelemen Béla u. 1-3. és 5. szám előtti parkoló burkolása és az úton a kopóréteg csere, valamint ugyancsak a Kelemen Béla utcában a 72. szám előtti parkoló aszfaltozása és útkorrekciója.

Folyamatban van a kivitelezése a Kadocsa utcai szervizútburkolat megerősítésének, és a Diófa étterem előtt a jelenleg parkolásra használt köves terület térkövezésének. Őszre készül el véglegesen a Rádió lakótelepen az új járda a Rádió úttól a 22. számig, és pályáztatás alatt van a Szedreskerti lakónegyedben a járdafelújítás az 1. szám és a Bölcsőde között.

A Túrózsáki út és a Sajó utca teljes felújítását Lángi Judit útüzemeltetési egységvezető koordinálja. A Túrózsáki utcában várhatóan még ezen a héten elkészül az új kopóréteg, a Sajó utcában pedig az ágyazatépítést végzi jelenleg a kivitelező, itt néhány házi bekötést kell még cserélni. Kiemelte, hogy idén elkészültek már az Oncsa telepi járdafelújítások, és a most indult kivitelezések mellett ősszel kezdődik a Koch László utcai parkoló építése a Belvárosban, a Maroshegyen pedig a Szilvamag felújítása, illetve ha elkészülnek a Temesvári utca víziközmű tervei őszre, akkor annak is kezdik a felújítását. Ugyancsak fontos munka a Seregélyesi út és a Mártírok út kereszteződésében a jobbra kanyarodó sáv kialakítása, amit a Seregélyesi út felújításával egy időben végeznek majd.

Bakró Nagy Tamás a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre elmondta, kezdődik hamarosan a III. Béla király téren egy húsz állásos parkolóépítés, illetve a tér útjainak teljes felújítása. Zajlik jelenleg is a Széchenyi 33-51. előtt az épületek közötti burkolat, illetve az épületek közötti járdák felújítása. Itt merőleges és ferde beállású parkolókat is kialakítottak, amelyek a környék parkolási nehézségein is enyhítenek. Nagy munka, és jelenleg is zajlik a Vízivárosban a Fűtőerőmű volt területén egy 200 férőhelyes parkoló kialakítása. Ugyancsak dolgoznak a Rozsnyói utcában, az Öreghegyen, ahol az ivóvíz házi bekötéseket cserélik jelenleg, és elkészült már a járda egy része is az utcában. A Szabadkai utca felső szakaszán is dolgoznak a kivitelezők, itt is az ivóvízvezeték és a házi bekötések cseréjével kezdődött az útfelújítási munka, és várhatóan nyár végére be is fejeződik.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

  Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: déltől átadták a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.

  2019.07.17.
 2. A gáz és az ivóvíz fővezeték után kezdődik a csapadék csatorna építése a Fiskális úton

  A szennyvíz, gáz és ivóvíz vezetékek cseréje után kezdődik a nagy átmérőjű csapadék csatorna kiépítése a Fiskális út alatt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása elkezdődhessen. A közműépítés és útfelújítás után, egy a kor igényeinek megfelelő, kerékpárúttal és jó minőségű járdákkal ellátott utat vehetünk majd birtokba.

  2019.07.15.
 3. Befejeződött a Berényi út felújítása - megszűnt a forgalomkorlátozás

  A felújítás befejeződött, megszűnt a forgalomterelés és –korlátozás a Berényi úton, újra teljes hosszában használható Székesfehérvár egyik forgalmas közlekedési útvonala. A projekt legfontosabb céljai között volt a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, a gyorsabb áthaladás biztosítása.

  2019.07.12.
 4. Bemutatták az „Auchan-körforgalom” kapacitásbővítésére készülő terveket

  Fontos egyeztetésre hívta Székesfehérvár polgármestere és a Magyar Közút megyei igazgatója csütörtökön a Sóstói Ipari Parkban működő cégek, illetve bevásárlóközpont képviselőit. Az „Auchan-csomópont” kapacitásbővítésének terveit ismerhették meg, véleményezhették a résztvevők. Olyan rendszer kialakítását tervezik, ami segíti az állandó torlódás és balesetveszély megszüntetését. 

  2019.07.11.
 1. Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

  A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken és sok bokrot telepítenek a parkoló köré. 

  2019.07.11.
 2. Vízmedencés szökőkút köti össze a Fő utcát a Zichy ligettel

  Egy 160 négyzetméter alapterületű vízmedencés szökőkút épül, hét új fát is ültetnek körülötte és a burkolat korszerű, vízáteresztő lesz. Biciklitárolós, korszerű utcabútorok kerülnek majd az új szökőkút köré. A liget intenzív használata során több helyen kitaposták a növényzetet, melyet szintén további növénytelepítéssel pótolnak. 

  2019.07.09.
 3. Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

  A Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz is megújult az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

  2019.07.09.
 4. Elkészült a Robottechnikai Központ az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Elkészült az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán azt a Robottechnológiai Központ, amit az egyetem Székesfehérvár Önkormányzatának és a Hanon Systems Hungary Kft. támogatásának köszönhetően tud megvalósítani a fehérvári karon. A labort ősztől a mechatronika illetve a gépészmérnök hallgatók is használatba vehetik.

  2019.07.08.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek