Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.
2018.07.11. 14:58 |

A Géza utcában a tartós útburkolati jeleket a hét elején festették, a műszaki átadás csütörtökön lesz.

Kezdődik hamarosan a Budai út 92-100. számú házak közötti szervizút, valamint a hozzátartozó parkolók felújítása, melynek során az út- és parkolóburkolatok újulnak meg 3700 négyzetméteren. Mintegy 400 méteren cserélik a szegélyeket, valamint a parkolók burkolati jeleinek felfestése is megtörténik. A 45 millió forintba kerülő munka teljes egészében önkormányzati finanszírozásból valósul meg, és szeptember végéig készül el a Vízivárosban.

Az útfelújítás a Városgondnoksága ÚT 2017-19 programjának keretében valósul meg.

Horváth Miklósné a Víziváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy mintegy harminc éve készültek el a burkolatok a területen, mára pedig teljesen elhasználódtak. Kiemelte, hogy augusztusban, amikor a Széphő befejezi a távhővezeték cseréjét a Sarló utca 11-nél is megújulnak a parkolók.

Ugyancsak a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében kezdődik és őszre fejeződik be az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kap, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcának megújul a csapadékvízelvezetési rendszere is. A munkálatok során több mint 2700 négyzetméteren épül új aszfaltburkolat, 670 négyzetméteren járda és 960 méteren építenek új szegélyeket. A Bajmóci utca több mint 92 millió forintba kerülő felújítása is teljes egészében önkormányzati forrásból valósul meg.

Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő kiemelte, azért is fontos a Bajmóci utca felújítása, mert az iskolához tartó helyi forgalom jelentős része ezen az utcán keresztül halad. Az út sajátossága miatt megváltozik a forgalmi rendje az utcának, melyről a lakókkal is történt már egyeztetés.

A Városgondnokság idén mintegy hatvan helyszínen végez út-, parkoló- és járdaépítéseket. A munkákat Lángi Judit útüzemeltetési egységvezető, Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző és Bakró Nagy Tamás útépítési műszaki ellenőr koordinálja.

Az útfelújításokat a lehető legjobban igyekeznek a forgalom fenntarthatóságának érdekében összehangolni. A kivitelezések ideje alatt a közlekedők megértését és türelmét kérik a szakemberek!

Tímár Tibor a Városgondnokság útfenntartási ügyintézője elmondta, az útfelújítások mellett az útfenntartás is fontos és folyamatosan végzett tevékenység a nyári időszakban. A kis volumenű, egyedi munkák tartoznak hozzá, amelyeket legtöbbször az önkormányzati képviselői keretből finanszíroznak. Ezekben az esetekben a nem terv- és engedélyköteles munkák lebonyolítása és műszaki ellenőrzése a feladat. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának szintén a nem engedélyköteles felújításait koordinálja, amelyek közül 12 helyszínen már megvalósultak a felújítások: elkészült a Géza utcai páratlan oldali járda a Gorkij utca és a 89. szám között, a Tolnai utcai járda az 1-3. szám előtt és a 2-46. között, a Pirosalma utcai aszfaltjárdák felújítása, a Géza utcai szervizút burkolat megerősítése a Csokonai utcáig, a Jancsár közben a kopóréteg csere és a garázssori út építése, a Kaszap István utcában a kopóréteg csere a Horvát I. utca és Prohászka O. utca között, a Köfém lakótelepi járdák a 24-26. és a 39-42. számok előtt, a Kígyó utcai út- és parkolófelújítás az 5-8. szám és a 9-12. szám előtt, a Szeder utcai parkoló kialakítás a Palotai u. 75. szám mögött, a Kelemen Béla u. 1-3. és 5. szám előtti parkoló burkolása és az úton a kopóréteg csere, valamint ugyancsak a Kelemen Béla utcában a 72. szám előtti parkoló aszfaltozása és útkorrekciója.

Folyamatban van a kivitelezése a Kadocsa utcai szervizútburkolat megerősítésének, és a Diófa étterem előtt a jelenleg parkolásra használt köves terület térkövezésének. Őszre készül el véglegesen a Rádió lakótelepen az új járda a Rádió úttól a 22. számig, és pályáztatás alatt van a Szedreskerti lakónegyedben a járdafelújítás az 1. szám és a Bölcsőde között.

A Túrózsáki út és a Sajó utca teljes felújítását Lángi Judit útüzemeltetési egységvezető koordinálja. A Túrózsáki utcában várhatóan még ezen a héten elkészül az új kopóréteg, a Sajó utcában pedig az ágyazatépítést végzi jelenleg a kivitelező, itt néhány házi bekötést kell még cserélni. Kiemelte, hogy idén elkészültek már az Oncsa telepi járdafelújítások, és a most indult kivitelezések mellett ősszel kezdődik a Koch László utcai parkoló építése a Belvárosban, a Maroshegyen pedig a Szilvamag felújítása, illetve ha elkészülnek a Temesvári utca víziközmű tervei őszre, akkor annak is kezdik a felújítását. Ugyancsak fontos munka a Seregélyesi út és a Mártírok út kereszteződésében a jobbra kanyarodó sáv kialakítása, amit a Seregélyesi út felújításával egy időben végeznek majd.

Bakró Nagy Tamás a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre elmondta, kezdődik hamarosan a III. Béla király téren egy húsz állásos parkolóépítés, illetve a tér útjainak teljes felújítása. Zajlik jelenleg is a Széchenyi 33-51. előtt az épületek közötti burkolat, illetve az épületek közötti járdák felújítása. Itt merőleges és ferde beállású parkolókat is kialakítottak, amelyek a környék parkolási nehézségein is enyhítenek. Nagy munka, és jelenleg is zajlik a Vízivárosban a Fűtőerőmű volt területén egy 200 férőhelyes parkoló kialakítása. Ugyancsak dolgoznak a Rozsnyói utcában, az Öreghegyen, ahol az ivóvíz házi bekötéseket cserélik jelenleg, és elkészült már a járda egy része is az utcában. A Szabadkai utca felső szakaszán is dolgoznak a kivitelezők, itt is az ivóvízvezeték és a házi bekötések cseréjével kezdődött az útfelújítási munka, és várhatóan nyár végére be is fejeződik.

Városfejlesztés

 1. Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

  Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

  2019.02.18.
 2. A fehérvári Decathlon parkolójában is lesznek elektromos töltők

  Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig, többek között a székesfehérvári sportáruház parkolójában is.

  2019.02.13.
 3. Jelentős fejlesztések a Traumatológiai Ambulancián - megújult az eszközpark is

  A biztonságos betegellátás érdekében jelentősen fejlesztették az eszközparkot a Szent György Kórház baleseti ambulanciáján. A közel 50 millió forintos támogatásból megvalósult felújítás részeként hordágyakat, székeket, mobil műtőslámpákat, bútorzatot, kéziműszer-szetteket, eszközöket vásároltak és kialakítottak két új váróhelységet is.

  2019.02.08.
 4. Megújul a Százszorszép Bölcsőde - 229 milliót költenek az épületre

  Székesfehérvár területén a TOP-6.2.1-16-SF1-2017-00004 azonosítószámú „Százszorszép Bölcsőde felújítása” című projekt keretében lehetőség nyílik a családbarát, munkába állást nyújtó szolgáltatás fejlesztésére. A beruházás 229 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával valósul meg, ami az épület külső és részleges belső korszerűsítésére terjed ki.

  2019.02.06.
 1. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 2. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.
 3. További közműcserékkel folytatódik a Berényi út felújítása

  Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

  2019.01.16.
 4. Kezdődik a Vadmadárkórház és egy új közösségi épület építése a Sóstón

  A Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujánál hamarosan elkezdődhet a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve egy új közösségi ház kialakítása. A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány számára létesítendő bázis, gondozó és bemutató épület, illetve közösségi ház az önkormányzati tulajdonban lévő, 25 ezer négyzetméteres területen valósul meg a Sárkeresztúri út mellett.

  2019.01.08.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek