Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.
2018.07.11. 14:58 |

A Géza utcában a tartós útburkolati jeleket a hét elején festették, a műszaki átadás csütörtökön lesz.

Kezdődik hamarosan a Budai út 92-100. számú házak közötti szervizút, valamint a hozzátartozó parkolók felújítása, melynek során az út- és parkolóburkolatok újulnak meg 3700 négyzetméteren. Mintegy 400 méteren cserélik a szegélyeket, valamint a parkolók burkolati jeleinek felfestése is megtörténik. A 45 millió forintba kerülő munka teljes egészében önkormányzati finanszírozásból valósul meg, és szeptember végéig készül el a Vízivárosban.

Az útfelújítás a Városgondnoksága ÚT 2017-19 programjának keretében valósul meg.

Horváth Miklósné a Víziváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy mintegy harminc éve készültek el a burkolatok a területen, mára pedig teljesen elhasználódtak. Kiemelte, hogy augusztusban, amikor a Széphő befejezi a távhővezeték cseréjét a Sarló utca 11-nél is megújulnak a parkolók.

Ugyancsak a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében kezdődik és őszre fejeződik be az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kap, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcának megújul a csapadékvízelvezetési rendszere is. A munkálatok során több mint 2700 négyzetméteren épül új aszfaltburkolat, 670 négyzetméteren járda és 960 méteren építenek új szegélyeket. A Bajmóci utca több mint 92 millió forintba kerülő felújítása is teljes egészében önkormányzati forrásból valósul meg.

Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő kiemelte, azért is fontos a Bajmóci utca felújítása, mert az iskolához tartó helyi forgalom jelentős része ezen az utcán keresztül halad. Az út sajátossága miatt megváltozik a forgalmi rendje az utcának, melyről a lakókkal is történt már egyeztetés.

A Városgondnokság idén mintegy hatvan helyszínen végez út-, parkoló- és járdaépítéseket. A munkákat Lángi Judit útüzemeltetési egységvezető, Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző és Bakró Nagy Tamás útépítési műszaki ellenőr koordinálja.

Az útfelújításokat a lehető legjobban igyekeznek a forgalom fenntarthatóságának érdekében összehangolni. A kivitelezések ideje alatt a közlekedők megértését és türelmét kérik a szakemberek!

Tímár Tibor a Városgondnokság útfenntartási ügyintézője elmondta, az útfelújítások mellett az útfenntartás is fontos és folyamatosan végzett tevékenység a nyári időszakban. A kis volumenű, egyedi munkák tartoznak hozzá, amelyeket legtöbbször az önkormányzati képviselői keretből finanszíroznak. Ezekben az esetekben a nem terv- és engedélyköteles munkák lebonyolítása és műszaki ellenőrzése a feladat. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának szintén a nem engedélyköteles felújításait koordinálja, amelyek közül 12 helyszínen már megvalósultak a felújítások: elkészült a Géza utcai páratlan oldali járda a Gorkij utca és a 89. szám között, a Tolnai utcai járda az 1-3. szám előtt és a 2-46. között, a Pirosalma utcai aszfaltjárdák felújítása, a Géza utcai szervizút burkolat megerősítése a Csokonai utcáig, a Jancsár közben a kopóréteg csere és a garázssori út építése, a Kaszap István utcában a kopóréteg csere a Horvát I. utca és Prohászka O. utca között, a Köfém lakótelepi járdák a 24-26. és a 39-42. számok előtt, a Kígyó utcai út- és parkolófelújítás az 5-8. szám és a 9-12. szám előtt, a Szeder utcai parkoló kialakítás a Palotai u. 75. szám mögött, a Kelemen Béla u. 1-3. és 5. szám előtti parkoló burkolása és az úton a kopóréteg csere, valamint ugyancsak a Kelemen Béla utcában a 72. szám előtti parkoló aszfaltozása és útkorrekciója.

Folyamatban van a kivitelezése a Kadocsa utcai szervizútburkolat megerősítésének, és a Diófa étterem előtt a jelenleg parkolásra használt köves terület térkövezésének. Őszre készül el véglegesen a Rádió lakótelepen az új járda a Rádió úttól a 22. számig, és pályáztatás alatt van a Szedreskerti lakónegyedben a járdafelújítás az 1. szám és a Bölcsőde között.

A Túrózsáki út és a Sajó utca teljes felújítását Lángi Judit útüzemeltetési egységvezető koordinálja. A Túrózsáki utcában várhatóan még ezen a héten elkészül az új kopóréteg, a Sajó utcában pedig az ágyazatépítést végzi jelenleg a kivitelező, itt néhány házi bekötést kell még cserélni. Kiemelte, hogy idén elkészültek már az Oncsa telepi járdafelújítások, és a most indult kivitelezések mellett ősszel kezdődik a Koch László utcai parkoló építése a Belvárosban, a Maroshegyen pedig a Szilvamag felújítása, illetve ha elkészülnek a Temesvári utca víziközmű tervei őszre, akkor annak is kezdik a felújítását. Ugyancsak fontos munka a Seregélyesi út és a Mártírok út kereszteződésében a jobbra kanyarodó sáv kialakítása, amit a Seregélyesi út felújításával egy időben végeznek majd.

Bakró Nagy Tamás a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre elmondta, kezdődik hamarosan a III. Béla király téren egy húsz állásos parkolóépítés, illetve a tér útjainak teljes felújítása. Zajlik jelenleg is a Széchenyi 33-51. előtt az épületek közötti burkolat, illetve az épületek közötti járdák felújítása. Itt merőleges és ferde beállású parkolókat is kialakítottak, amelyek a környék parkolási nehézségein is enyhítenek. Nagy munka, és jelenleg is zajlik a Vízivárosban a Fűtőerőmű volt területén egy 200 férőhelyes parkoló kialakítása. Ugyancsak dolgoznak a Rozsnyói utcában, az Öreghegyen, ahol az ivóvíz házi bekötéseket cserélik jelenleg, és elkészült már a járda egy része is az utcában. A Szabadkai utca felső szakaszán is dolgoznak a kivitelezők, itt is az ivóvízvezeték és a házi bekötések cseréjével kezdődött az útfelújítási munka, és várhatóan nyár végére be is fejeződik.

Városfejlesztés

 1. Elkészült az Öreghegyen a Bajmóci utca teljes felújítása

  A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében elkészült az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kapott, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcában kiépült a zárt csapadékvízelvezetési rendszer is. 

  2018.11.19.
 2. Több mint 50 fát ültetnek el az új Vízivárosi parkolóban

  Pénteken több mint 50 fa ültetésének nagy részével végeztek már a Városgondnokság parkfenntartó munkatársai a volt Fűtőerőmű mellett épült új parkolóban. Hársfát, csörgőfát és kőriseket telepítettek. Tavasszal pedig nem füvet, hanem vadvirág keveréket ültetnek, így tavasz végén már ebben gyönyörködhetnek a környéken lakók. A fejlesztés 1500 m² zöldfelületet jelent a városrészben.

  2018.11.16.
 3. A Sóstó rehabilitációjáról készült filmmel avatták fel a Látogatóközpontot

  Csütörtökön este ünnepélyes keretek között nyílt meg a sóstói Látogatóközpont, ahol bemutatták a természetvédelmi terület rehabilitációjáról készült filmet. A Látogatóközpont a stadion épületének déli oldalán található, helyet kapott benne a természeti kincseket bemutató állandó kiállítás és egy konferenciaterem is. 

  2018.11.15.
 4. Új játszópark és műfüves focipálya is épül a Palotavárosban

   Sok gyermek és család veheti birtokba a Palotaváros szívében nemsokára elkészülő játszóparkot a Halász utca Bátky Zsigmond utca közötti területen. Az új játszóeszközök és a fedett fitneszpark sportszerei már a helyükön állna. A múlt héten 20 darab fát ültettek el a területen, és a Városgondnokság szakemberei most kezdik el a műfüves focipálya kialakítását, hangzott el a mai helyszíni bejáráson.

  2018.11.15.
 1. Faültetés a Felsővárosban - Ostorfa sort telepítettek szerdán a Királykúton

  A Királykúton az elöregedett és beteg nyárfák helyére 16, az átlagosnál jóval nagyobb, 20-25cm körméretű ostorfát telepített a Városgondnokság szerdán. Ezek a fajták rendkívül jól bírják a városi klímát és viszonylag gyors növekedésűek. Összesen mintegy kilencezer tő fás szárú növény kerül idén ősszel és kora tavasszal a fehérvári közterületekre. 

  2018.11.14.
 2. Fejlesztések a fehérvári fogorvosi ügyeleten - új fogászati széket vásárolt a város

  Egy új fogászati szék és a hozzá tartozó eszközök kerültek az Orvosok Házában található fogászati ügyeletre. A mintegy hatmillió forintba kerülő eszközt városi forrásból szerezte be a Humán Szolgáltató Intézet. A város polgármestere elmondta, hogy tárgyalnak arról a város fogorvosaival, hogy minél több helyen modern körülmények várják a betegeket Székesfehérváron.

  2018.11.13.
 3. Kerékpáros fejlesztések idén és jövőre Székesfehérváron

  Idén és jövőre mintegy 14 km új kerékpárút és kerékpáros nyomvonal épül városszerte. Még idén elkészül az Alvinci, a Dési, a Segesvári, a Cserkész és a Kertalja utcákban a kerékpáros nyomvonal, jövőre pedig a Gáz utcában, a Széna téren, a Mikszáth Kálmán utcában, a Kiskút útján és Berényi úton is új kerékpárúton közlekedhetünk majd.

  2018.11.12.
 4. A III. Béla király téren és a Csapó utcában folytatódik a fatelepítés

  A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 35 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát, a Csapó utcában pedig a készülő új játszótér és fitnesz park mellé 20 darab perzsafát, díszcseresznyét, selyemakácot és hársfát ültetnek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei.

  2018.11.09.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek