Újra várja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár

A koronavírus-járvány okozta három hónapos kényszerszünet után kedden újra kinyitotta kapuit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Egyelőre a Felnőtt kölcsönző, a Gyermekrészleg, az Olvasóterem, valamint a Zenei és számítógépes részleg várja az olvasókat hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között. Júniusban szombaton a részlegek zárva tartanak.
2020.06.16. 15:18 |

Ma tíz órakor újra megnyitotta kapuit a Vörösmarty Mihály Könyvtár Központi Könyvtára. Az olvasók már a délelőtt során megérkeztek a Felnőtt kölcsönzőbe, a Gyermekrészlegbe és az Olvasóterembe is. Mind az olvasók, mind a könyvtárosok örömmel üdvözölték egymást. Azt is megtudtuk a helyszínen, hogy az elmúlt három hónapban a könyvtár dolgozói rendszerezték és frissítették a könyvállományt, kisebb átalakításokkal tették még könnyebben áttekinthetővé.

 Szorgalmas kezek munkájának köszönhetően frissen festett, új színekben pompázó polcokon várják az izgalmas olvasmányok a gyermekeket is. A visszajelzések alapján az olvasók jó hasznát vették az online felületen megjelenő linkgyűjteményeknek, szívesen vettek részt a kvízjátékokban is. Sokan éltek a „Könyvet házhoz” kezdeményezéssel, valamint a néhány héttel ezelőtt két tagkönyvtárban elindult teraszkönyvtár szolgáltatással.

Az olvasók azonban most mégis annak örülnek a legjobban, hogy ismét kinyíltak az ajtók. Az Olvasóteremben egy asztalnál ülő úr éppen a tizenöt évvel ezelőtti híreket böngészi. Mint megtudtuk, mostantól ismét minden nap ellátogat ide. Délelőtt a legfrissebb napi sajtót nézi át, délután visszatérve pedig az archívumot fellapozva idézi fel a legfontosabb helyi eseményeket. A megszokott napi program hiányzott az elmúlt időszakban, és bár az okostelefon lehetőséget adott a tájékozódásra, most újra visszatér a könyvek közé.

Hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között várják az olvasókat

A könyvtár tájékoztatása szerint a Központi Könyvtár, annak részlegei (Felnőtt kölcsönző, Gyermekrészleg, Olvasóterem, Zenei és számítógépes részleg) hétfőtől péntekig 10-18 óra között várják az olvasókat, júniusban szombaton a részlegek zárva tartanak. A belépés előtt kézfertőtlenítő várja az érkezőket és a helyszínek adottságának megfelelően csak korlátozott számban (3-10 fő) és ideig (30 perc) tartózkodhat mindenki az olvasói terekben. A maszk viselet is kötelező. 

A tagkönyvtárak június 23-tól nyitnak ki újra

A tagkönyvtárak június 23-tól, hétfőtől nyitnak ki újra, a Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárban és a Széna téri Tagkönyvtárban a teraszkönyvtár szolgáltatásai addig is igénybe vehetők maradnak. A Központi Könyvtárból heti egy alkalommal továbbra is házhoz viszik a könyveket, telefonon, levélben lehet a kéréseket leadni. Jó hír, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár a korábbi évekhez képest – a jelenlegi helyzetre tekintettel – a nyári zárva tartását csökkentett időtartamra, két hétre korlátozza.

A nyitvatartásról, a szabályokról és a nyári menetrendről részletesen tájékozódhatnak a a könyvtár honlapján a www.vmk.hu oldalon.

Kultúra

 1. Volt egy nemzedék... - bemutatták a Szemek tévéjátékot

  Az ünnep előestéjén tartották a Szemek című tévéjáték díszbemutatóját. Csütörtökön délután a Barátság moziban Polgármesteri elismerő emlékérmet vehetett át dr. Perényi István, az idén 90 éves, köztiszteletben álló fehérvári állatorvos, akinek 1956-ban a forradalom és szabadságharc idején készült, a székesfehérvári eseményeket megörökítő fotói szolgáltak a helyi alkotók által készített film alapjául.

  2020.10.22.
 2. A lány, aki hozott lélekből dolgozott - új bemutató lesz a Szabad Színháznál

  Háy János: A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabját mutatja be a Szabad Színház október 29-én, csütörtökön 19 órakor az Igézőben. Solymossy Zoltán rendezésében. Az előadásra érdemes előre regisztrálni a korlátozott számú helyek miatt.

  2020.10.22.
 3. Chopin-koncert lesz a Szent István Művelődési Házban

  A Lengyel Függetlenség Napját és Fryderyk Chopin születésének 210. évfordulóját koncerttel ünnepli a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat november 7-én a Szent István Művelődési Házban. Az ismert zeneszerző műveit Kovács Gergely zongoraművész előadásában hallhatja majd a közönség.

  2020.10.22.
 4. Halloween-i kutyaparti lesz a könyvtárban az őszi szünetben

  Szellemes történetek, jó könyvek, a hű társ és kézműveskedés várja a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegébe érkezőket október 28-án, szerdán 16.30 órakor.

  2020.10.22.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka