Újra nyit a Palotai úti hulladékudvar és Csalán a hulladékkezelő is

A Depónia tájékoztatja ügyfeleit, hogy a koronavírus járvány megelőzése és terjedésének minimalizálása érdekében hozott intézkedések egy részét feloldják. 2020. május 11. hétfőtől a Székesfehérvár Palotai út 139. szám alatti hulladékudvart és a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyi Hulladékkezelő Telepet és hulladékudvart is újra megnyitják.
2020.05.06. 13:03 |

A telephelyekre vonatkozó óvintézkedéseket az alábbiakban olvashatják! Székesfehérváron a társasházi övezetekben a tavaszi hónapokra tervezett lomtalanítás elhalasztása továbbra is érvényben van!

A rendkívüli időszakban is folyamatosan végezte közszolgáltatási feladatait a Depónia Nonprofit Kft. A járvány miatt átmenetileg leállított, illetve korlátozott szolgáltatások részben újraindulnak.

Így május 11-től, hétfőtől ismét megnyitják Székesfehérváron a Palotai úti hulladékudvart, valamint a Csalai Hulladékkezelő Központot és Hulladékudvart. A már most megrendelhető, házhoz menő lomtalanítás május 18-tól indul, a társasházas övezetekben szeptembertől vehető igénybe.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán a közszolgáltató cégnél folytatta személyes látogatássorozatát, és köszönetét fejezte ki a folyamatos működésért valamennyi kollégának.

„A hulladékszállítás soha nem egyszerű közszolgáltatás, mindig megvannak a maga kihívásai, de az elmúlt két hónapban ez különösen így volt. Köszönet a dolgozóknak, hogy elvégezték a feladataikat, és nem áll hegyekben a szemét a városban. Ebben a tekintetben úgy érezhetjük, mintha nem is lenne járvány!” – fogalmazott látogatásakor dr. Cser-Palkovics András.

Hozzátette, hogy a járványügyi előírások miatt leállított szolgáltatásokat májustól ütemezetten újraindítják. A torlódás elkerülése érdekében arra kérte a lakosságot, hogy mindenki legyen türelemmel, maga is ütemezze az otthoni teendőket, így segítve a depóniás dolgozók munkáját. A másik oldalon a város garantálja a munkahelyek megmaradását, és üdvözli a csalai lerakón megvalósuló komoly fejlesztéseket, melyek célja, hogy a Depónia 2021 végére teljes egészében kiköltözhessen a fehérvári Sörház térről Csalára. Ez vonatkozik az irodai kapacitásra és a gépjárművek karbantartására, szerelésére is. Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője elmondta, elérkezettnek látták az időt arra, hogy a felfüggesztett, illetve csökkentett szolgáltatásokat ismét elindítsák.

A Csalai Hulladékkezelőben május 11-től egyelőre csak korlátozottan, a délelőtti órákban fogadják a lakossági ügyfeleket hétfőtől péntekig 8 és 12 óra között, szombaton 8 és 11.30 óra között. Ennek oka, hogy 13-tól 16 óráig a közszolgáltatást végző gépjárművek olyan nagy számban érkeznek a telepre, hogy az átmenetileg nagy fennakadást okozna, mivel jelentős lakossági forgalomnövekedésre számítanak. A közszolgáltatási járműveket normál helyzetben és most is soron kívül fogják beléptetni. A Depónia kéri, hogy a lakosok különösen figyeljenek a rendészeti szolgálat utasításaira, a beléptetés, a telepen való tartózkodás és a közlekedés szabályaira. A várható sorban állás miatt türelmet kérnek a lakosságtól! Fontos továbbá, hogy lehetőség szerint a kártyás fizetést használják, melyhez a terminál mind a Depónia, mind a Continus ügyfelei számára rendelkezésre áll.

A cég kéri, egyben elvárja a védőmaszk használatát a lakosság részéről is! A Palotai út 139. szám alatti hulladékudvar is üzemel hétfőtől. A nyitva tartás a korábban megszokottaknak megfelelően alakul, az alábbiak szerint: hétfő: 12.00 - 16.00 kedd: 10.00 - 16.00 szerda: 10.00 - 18.00 csütörtök: 10.00 - 16.00 péntek: 10.00 - 16.00 szombat: 8.00 - 12.00 Vasárnap: ZÁRVA A Depónia arról is tájékoztatott, hogy május 18-tól ismét elindul a házhoz menő lomtalanítás, melyre már most lehet időpontot foglalni.

Ezzel kapcsolatos információk a https://www.deponia.hu/lomtalanitas oldalon találhatók. Székesfehérváron a társasházi övezetekben a lomtalanítást szeptember elejétől lehet majd igénybe venni. A cég az új időpontokról a későbbiek folyamán írásban értesítést küld a közös képviselőknek.

Közlemények

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2