Újabb lépés a körforgásos hulladék-gazdaságra történő átállásban

Az adonyi hulladékkezelő újabb lépés Magyarországon a körforgásos gazdaságra történő átállásban - jelentette ki a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a Fejér megyei település határában újonnan épített létesítmény helyszíni bejárásán.
2022.10.27. 20:22 |
Újabb lépés a körforgásos hulladék-gazdaságra történő átállásban

Raisz Anikó hangsúlyozta, hogy azért volt fontos az adonyi hulladékkezelő telep megépítése, mert a fő cél egy élhetőbb jövő és egy versenyképesebb ország, ami elképzelhetetlen körforgásos hulladékgazdálkodás nélkül.

Cser-Palkovics András  Székesfehérvár polgármestere, a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke elmondta, hogy a 18,5 milliárd forint összértékű beruházás-sorozat egyik fontos állomása Adony, ahol 4,5 milliárdból épült meg a válogatómű. A városvezető közölte, hogy az adonyi hulladékkezelőben 500 ezer ember szelektíven gyűjtött hulladékát fogják kezelni, válogatni, vagyis ez egy regionális jelentőségű beruházás, amely a végéhez közeledik. Mint mondta, az engedélyeztetés folyamatban van, utána vehetik használatba.

Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke jelezte, hogy öt megye 143 települése érintett a hulladékkezelési projektben, amelyet megalapoz az adonyi fejlesztés 21. századi infrastruktúrája.

Mészáros Lajos a térség országgyűlési képviselője örömének adott hangot, hogy a választókerülete élen jár egy nagy környezetvédelmi fejlesztés megvalósításában, ahol majd európai színvonalú létesítményben valósul majd meg a hulladékválogatás.