Bővült a fehérvári mentőcsomag - pályázat kulturális célú közösségi tereket működtetőknak

Kulturális célú közösségi tereket működtető - a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került - székesfehérvári székhelyű vagy telephelyű szervezetek működési költségeinek támogatására írt ki pályázatot Székesfehérvár Önkormányzata.
2021.04.06. 07:38 |

A részletes pályázati kiírás ITT olvasható! 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet - kulturális célú közösségi tereket működtető, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került székesfehérvári székhelyű vagy telephelyű szervezetek működési költségeinek támogatására.

A pályázat célja, hogy a veszélyhelyzet idején előírt védelmi intézkedések miatt, vagy azok következtében tevékenységükben korlátozott, kulturális célú közösségi teret működtető székesfehérvári szervezetek támogatáshoz jussanak, ezzel is elismerve és segítve a közösségi színterek fenntartásáért, továbbá a terek üzemeltetéséhez tartozó munkahelyek megőrzéséért tett erőfeszítéseket. 10 millió forintos a keret, a pályázatokat április 16-ig várják.

Kultúra

 1. A középkori királyi vár erődítményei - Magony Imre előadása a Youtube-on

  A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között.

  2021.04.14.
 2. Zeneiskolás sikerek - vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan

  Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

  2021.04.14.
 3. Általános iskolák jelentkezését várják a Kinder® Mesés Könyvtárak Programra

  Legújabb akciójában az általános iskolák könyvtárainak felújítását és könyvbeszerzését támogatja a Kinder®. A Mesés Könyvtárak Programban országosan bármely általános iskola benevezhető, a szervezők pedig 15 iskola között egyenként 500.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak majd ki. A nevezési határidő május 9-ig tart.

  2021.04.14.
 4. Csütörtökig jelentkezhetnek a fiatalok a Vörösmarty Színház Fame castingjára

  Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház által meghirdetett a Fame-castingra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. A szervezők azt tapasztalták, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztak, hogy meghosszabbítják a leadási határidőt április 15-ig.

  2021.04.14.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka