Új kották érkeztek a könyvtárba - könyvek, hangoskönyvek, lemezek is kölcsönözhetők

Nemcsak könyveket, hanem zenei anyagot is kölcsönözhetünk a könyvtárból a járványhelyzet idején. Jó hír, hogy a Zenei részleg kínálatában új kották és hangoskönyvek között tallózgathatunk.
2021.01.12. 15:55 |

Új kották érkeztek januárban a Zenei és számítógépes részlegbe.

A komolyzene mellett közöttük egy 26 számot tartalmazó James Bond-összeállítással, a Hegedűs a háztetőn zenéjével, egy Queen-válogatással, egy teljesen kezdőknek szóló gitáriskola-kiadvánnyal vagy Iciri-piciri gyermekdalokkal. Akik szívesen hallgatnak hangoskönyveket, számos mese, regény, krimi vagy verseskötet közül válogathatnak, Sherlock Holmes-tól és a A nagy Gatsbytől Márain, Parti Nagy Lajoson, Karinthyn és Csáth Gézán keresztül a Kuflikig vagy a Bogyó és Babóca-sorozatig.

A könyvtár a járványhelyzet idején is biztosítja a kölcsönzést: nemcsak könyvet rendelhetünk, hanem a Zenei részleg kínálatából is lehet válogatni, akár hangoskönyvet, CD-t, kottát, DVD-t, bakelit lemezt is.

Akinek információra van szüksége, a 22/312-845-ös telefonszámon vagy a zene@vmk.hu és a kolcsonzo@vmk.hu e-mail címeken érdeklődhet.

Kultúra

 1. Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak a fehérvári királysírban

  Fény derülhet a Hunyadi-család származására; Corvin János horvátországi sírjának feltárásával Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között - erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

  2021.01.21.
 2. A Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesül Zemlényi Katica, karnagy

  A Magyar Kultúra Lovagja cím adományozását az 1997-ben létrejött Falvak Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezte 1998-ban a határon belüli, illetve határokon túli közművelődési, irodalmi, zenei, művészeti teljesítmények elismerésére. 

  2021.01.20.
 3. „Szívünkben és lelkünkben kell emléket állítani” - fogadalmi mise Szent Sebestyén napján

  Székesfehérvár 1739 óta emlékezik január 20-án a város fogadalmára, hálát adva azért, hogy szerencsésen megmenekült a pestisjárványtól. Az idei Szent Sebestyén-napon, szerdán, - számos ünnepélyes szokást ezúttal mellőzve, - egyszerű külsőségek mellett, a város papságával koncelebrált püspöki szentmisével ünnepelte Fehérvár a közel 300 éves hagyományt a Felsővárosi templomban.

  2021.01.20.
 4. Névadó pályázatot hirdetett új lakójának a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Új lakó, egy színes babzsák érkezett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár gyermekrészlegébe. A vicces, nagyméretű figurát adományként kapta az intézmény, kifejezetten abból a célból, hogy a gyerekek használhassák olvasás közben. Most keresik a legjobb nevet a figurának, melyre az intézmény pályázatot hirdetett a Facebook-oldalán február 12-ig. A nyertest gyermekkönyvvel jutalmazzák.

  2021.01.20.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka