Tűzoltók szedték le a karikagyűrűt egy fehérvári nő ujjáról

Egy fehérvári nő azzal a kéréssel kereste meg a székesfehérvári tűzoltókat hétfőn a laktanyában, hogy segítsenek levenni gyűrűjét sérülés miatt megduzzadt ujjáról.
2020.10.12. 13:11 |

A nő elmondta, hogy előző nap kertészkedett, és a gyűrű alatt megszúrta az ujját, ám akkor nem gondolta, hogy komolyabb sérülésről van szó, ám reggelre nagyon bedagadt az ujja.

Az asszony varrócérnát is hozott magával, mert egy videóban látta, hogy annak segítségével könnyen eltávolítható az ékszer. A tűzoltók előtt nincsen lehetetlen, és minden helyzetben szívesen segítenek. A közösen kidolgozott taktikával pár percen belül lekerült a karikagyűrű a bedagadt ujjról. A tűzoltók a cérna egyik végét átbújtatták a gyűrű alatt, míg a másik végét a gyűrű előtt tekerték rá szorosan az ujjra. Amikor az ékszer alatti cérna végét nagy ívben tekerték le, akkor az így lebomló cérna maga előtt tolta a gyűrűt. Miután az ékszer lekerült a nő ujjáról, láthatóvá vált az alatta lévő sérülés, ezért az egyik tűzoltó a kisfia egyik gyerekragtapaszát is neki ajándékozta.

Kék hírek

 1. Letartóztatásban maradhat a férfi, aki egy székesfehérvári benzinkúton követett el rablást

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványt tett annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítására, aki három hónapon belül egy rablást és további lopásokat követett el Székesfehérváron.

  2020.10.15.
 2. Baleset a Kadocsán - két gyereket szállítottak kórházba a mentők

  Összeütközött két személygépkocsi október 15-én reggel Székesfehérváron. A Kadocsa utca és a Géza utca kereszteződésénél történt balesetben az egyik autó felborult, és nekivágódott egy harmadik járműnek. Mindhárom személygépkocsiból ki tudtak szállni, de a mentők két gyereket kórházba szállítottak.

  2020.10.15.
 3. Ellenőriztette a kéményét? - a biztonságért a fűtési szezonban is tenni kell!

  Otthona biztonságáért mindenki sokat tehet. A fűtési szezon kezdete előtt fontos elvégeztetni a tüzelő-fűtő berendezések, így a kályhák, kandallók, gázkazánok és konvektorok, valamint a kémények karbantartását, ellenőriztetését. Ezzel, és megfelelő, jó minőségű tüzelőanyag használatával megelőzhető, hogy a kémény miatt kigyulladjon az otthonunk, minimalizálható a szén-monoxid-mérgezés veszélye, és mindemellett kevesebbet is kell fizetni a fűtésért.

  2020.10.14.
 4. Letartóztatták a sorozatos lopásokat elkövető székesfehérvári férfit

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy hónapon belül hét vagyon elleni bűncselekményt követett el Székesfehérváron.

  2020.10.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1