Telefonon érdemes időpontot kérni a házi gyermekorvosi rendelésekre

A házi gyermekorvosok rendelési és a védőnők fogadási ideje továbbra is változatlan. Június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség, amelynek keretében továbbra is arra kérik az orvosok a hozzájuk fordulókat, hogy telefonos egyeztetés után keressék fel a rendelőt a megfelelő egészségügyi szabályok betartatása mellett. 
2020.06.25. 08:34 |

A székesfehérvári házi gyermekorvosok és védőnők elérhetősége itt található!

Arra kérik a szülőket, hogy a rendelőben viseljék a szájmaszkot, kizárólag a megadott időpontban jelenjenek meg, és ha megoldható, a gyermeket csak egy szülő kísérje. Az igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok kiadása iránti kéréseiket telefonon jelezhetik. A rendszeresen használt gyógyszerek felírása, e-recept formájában, telefonon keresztül továbbra is kérhető a rendelési időn belül.

Az Alba Családorvosi Egyesület tájékoztatása szerint a házi gyermekorvosi ellátásban továbbra is kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tudnak beteget fogadni.

A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolványok érvényessége, jelen szabályozás szerint a veszélyhelyzet megszűnését (június 18.) követően további 90 nappal meghosszabbodott. A szülőket arra kérik, hogy a táppénz igényüket az adott héten jelezzék, mert visszamenőleg keresőképtelen állományok igazolását nem tudják teljesíteni.

A Humán Szolgáltató Intézet tájékoztatása szerint a védőnők a tanácsadásokat megtartják, de látogatásokat csak a legszükségesebb esetekben bonyolíthatnak.

Közlemények

 1. Újabb óvodai csoport került hatósági karanténba

  Újabb intézmény érintett a koronavírus-járvány miatt bevezetett ideiglenes intézkedésekben. Ezúttal a Rákóczi Utcai Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájának egy csoportja került karanténba január 20-ig.

  2021.01.15.
 2. Megváltozik a forgalmi rend és a parkolás a felújított Bartók Béla téren és a Jókai utcában

  A végéhez közeledik a Bartók Béla tér és környezete megújításának második üteme. A téren és a hozzá kapcsolódó Jókai utában megváltozik a forgalmi rend, többek között tilos lesz a téren parkolni. A közlekedési rend pontosítása, a táblák kihelyezése jelenleg is folyamatban van. Székesfehérvár Önkormányzata kéri, egyben köszöni a lakók és a közlekedők fokozott figyelmét, türelmét és megértését!

  2021.01.15.
 3. Szigorúan tilos rálépni a fehérvári tavak jegére!

  A balesetek és veszélyes helyzetek elkerülésének érdekében a fehérvári tavak jégrétegeire SZIGORÚAN TILOS rálépni, azokon korcsolyázni, vagy bármilyen sport- és szabadidős tevékenységet végezni értelemszerűen szintén tilos! - figyelmeztet közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

  2021.01.15.
 4. Nem szabad rámenni sem a Csónakázó-tó sem a Palotavárosi tavak jegére

  Táblák is jelzik a Vidámparki és a Palotavárosi tavak mellett, hogy nem szabad a jégre menni. Évek óta így van ez télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél. A nádasok is fokozott veszélyt jelentenek, mert itt is egyenlőtlenül fagy be a tavak vize.

  2021.01.14.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár