Tovább emelkedett Székesfehérváron a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Emelkedett szintet és emelkedő tendenciát mutat a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron, erről informálnak az év 6. heti adatai a Népegészségügyi Központ mérései alapján.
2021.02.17. 14:46 |

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021. év hatodik heti adatai alapján a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron tovább emelkedett: emelkedő tendenciát és emelkedett szintet mutatnak a legújabb mérések.

Hasonló emelkedést állapítottak meg Szegeden, Veszprémben és Zalaegerszegen is. Szekszárdon a fehérvárihoz hasonlóan emelkedett, Békéscsabán, Pécsett és Szombathelyen pedig alacsony a koncentráció – ami nemcsak a tüneteket mutató, hanem a tünetmentes vagy gyenge tünetes fertőzöttekről is informál, a vírus örökítőanyagának a mértéke alapján.

Magyarország

 1. Március 15-ig meghosszabbították a jelenlegi korlátozásokat

  Március 15-ig maradnak a jelenlegi korlátozások - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki arról is szólt, hogy a harmadik hullám elérte Magyarországot, az elkövetkező egy-két hétben drámaian romlani fognak a számok itthon.

  2021.02.25.
 2. Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

  Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította. Ezzel Közép- és Kelet-Európában elsőként Magyarország döntött úgy, hogy legyen emléknapja a kommunizmus áldozatainak, akikről először 2001. február 25-én emlékeztek meg az Országgyűlésben és az ország középiskoláiban; azóta minden évben tartanak emlékünnepségeket.

  2021.02.25.
 3. Székesfehérváron stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

  A korábbi hetek emelkedő tendenciája megtorpant a szennyvíz koronavírus eredmények országos átlagában. A vírusvariánsok kimutatására irányuló kísérletek igazolták a brit mutáns jelenlétét a szennyvízmintákban. Székesfehérváron stagnál a múlt hétre emelkedett koronavírus-koncentráció.

  2021.02.24.
 4. A szilárd tüzelés önkormányzati korlátozását javasolják

  Javaslatot dolgozott ki és küldött az agrárminiszternek a Levegő Munkacsoport arra, hogy az országos szabályozás megengedje az önkormányzatoknak a szilárd tüzelőanyagok háztartási égetésének korlátozását. Egyúttal szorgalmazza, hogy a kormány segítse elő a kevésbé környezetszennyező fűtési módokra történő átállást, különösen a korlátozást bevezető településeken.

  2021.02.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár