Több helyen zajlanak útfelújítások Székesfehérváron

Hétfőtől megkezdődik a tanév, ez nagyon sok család számára jelent változást a közlekedési útvonalakban is. Érdemes előre tervezni azzal, hol zajlik felújítás, hol kell forgalomkorlátozásra vagy –terelésre számítani.
2019.08.30. 14:05 |

A nyári időszakban is több útfelújítás zajlott Székesfehérváron, amelyek egy része még az őszi időszakban is tart. Ezek mindegyikét felvezették a Waze rendszerébe, így az útvonaltervezőt használók automatikusan értesülnek erről.

A tanévkezdés kapcsán sok család mindennapjaiban változik meg a megszokott útvonalak használata, számukra is érdekes lehet az alábbi áttekintés.

Ismét mindkét irányban lehet már haladni a Széna téren, valamint a mai nappal, augusztus 29-ével feloldásra kerül a Budai út és a Zentai utca kereszteződésében a korlátozás – befejeződött az aszfaltozás. A Fiskális úton azonban folytatódnak a munkálatok, ott a jelenleg is érvényben lévő forgalomkorlátozások maradnak érvényben.

A Mészöly Géza utcában és az Ybl Miklós utcában is feloldásra került a forgalomkorlátozás. Az Ybl rendelő előtt azonban még van egy munkaakna, ami nem akadályozza a kétirányú forgalmat, de terelést jelent: az uszoda irányába a parkolósávon tudnak haladni a gépjárművek. A Szabadságharcos úton a parkolók használata van korlátozva november végéig, mivel zajlanak a középiskolai campus vízellátásának biztosításához a munkálatok.

Továbbra is le van zárva a Vásártéri úti felüljáró, erre a Csíkvári úton és a Homoksoron is több előjelző tábla hívja fel a figyelmet.

Szeptember közepétől ideiglenes körforgalmat alakítanak ki a Pozsonyi és Zsolnai út kereszteződésében, ahol a felfestésekkel, prizmasorral és közlekedési táblákkal is felhívják a figyelmet a forgalmirend-változásra.

Több gyűjtőúton nincs most forgalomkorlátozás, azonban lakóövezeti utcákban – például a Temesvári, a Homonnai és a Poprádi utcában – is folynak útfelújítások, amelyek lassíthatják a közlekedést.

Közlemények

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek