Tizenkilencre húzott lapot - másodjára bukott le a sofőr

Pár napon belül másodszor akadt fent a rendőri ellenőrzésen egy tehergépjármű és annak vezetője. A sofőr ellen nemcsak szabálysértési eljárást, hanem büntetőeljárást is indítottak a rendőrök.
2022.11.03. 14:23 |
Tizenkilencre húzott lapot - másodjára bukott le a sofőr

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Hatóságának munkatársaival közösen tartottak közlekedésrendészeti ellenőrzést 2022. október 29-én éjszaka. A kitereléses ellenőrzés alkalmával, a jármű ellenőrzése során az egyenruhások megállapították, hogy egy pár nappal korábbi intézkedésből ismert sofőrről és az általa vezetett járműszerelvényről van szó. Az intézkedés során a járőröket meglepte, hogy a forgalomból kivont nyergesvontatóra, egy másik hasonló jármű rendszámát helyezték fel, a vontatott pótkocsi műszaki érvényessége lejárt, valamint a fedélzeti menetíró készülékbe sem volt adatrögzítő lap behelyezve. Az átfogó vizsgálat során a közlekedési hatóság munkatársai azt is megállapították, hogy a vontató első szélvédője be van törve, a jobb oldali ajtóból hiányzott az ablaküveg, a jármű kormánymű berendezését megbontották, valamint a vontató aláfutásgátló berendezését műanyag kötegelővel rögzítették.

A járőrök a jármű hatósági jelzéseit a helyszínen elvették, a jármű továbbhaladását megtiltották.

Az egyenruhások az elkövetett jogsértések miatt az 57 éves férfival szemben szabálysértési, közigazgatási és büntetőeljárást kezdeményeztek.