Telt házas kertmozi a Városháza udvarán

Telt házzal indult útjára a Barátság mozi belvárosi kertmozija a Városháza díszudvarában: a szombati nyitóelőadásra szinte az összes jegy elkelt elővételben, ennek ellenére sokan a helyszínen próbáltak jegyhez jutni.
2020.06.29. 07:36 |

A Barátság mozi ezen a nyáron több helyszínen tervez kertmozit, ezek egyike a Városháza díszudvarában működik.

Ennek nyitónapján a filmkedvelők az Emma című angol filmet láthatták a szombati kellemes nyári estén – Jane Austen pár- és boldogságkeresésről szóló örökérvényű, számos feldolgozást megért klasszikus regénye ezúttal Autumn de Wilde rendezésében, Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn és Bill Nighy főszereplésével készült.

Az előadásokat folyamatosan hirdeti meg a Barátság mozi annak függvényében, ahogy az új filmeket a forgalmazók bejelentik. Érdemes figyelemmel kísérni a részletes műsort a mozi honlapján és Facebook-oldalán.

A további, ennél nagyobb helyszíneket folyamatosan mérik fel a mozi munkatársai, akik az időjárás függvényében egészen októberig szeretnék működtetni a kertmozikat, amelyekben ingyenes és belépődíjas vetítések egyaránt lesznek. 

Kultúra

 1. 1270. január 18-án hunyt el Árpád-házi Szent Margit

  IV. Béla magyar király (1235–1270) és Laszkarisz Mária meglehetősen hosszú, ötven évig tartó házasságát gazdag gyermekáldás kísérte. A házaspárnak nyolc leánya és két fia született. A lányok közül Jolánt és Konstanciát boldogként, Kingát és Margitot szentként tiszteli a katolikus egyház.

  2021.01.18.
 2. Kabaré Szerda néven indít új sorozatot a Vörösmarty Színház

  Kabaré Szerda néven január végén új sorozatot indít a Vörösmarty Színház. Az első részekben Vadnay László írásaiból, a Hacsek és Sajó-ból hallgathatnak jeleneteket a Vörösmarty Rádió, valamint a teátrum Mindig Veled! podcast csatornájának hallgatói.

  2021.01.18.
 3. Szerdán, Szent Sebestyén napján lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje

  Január 20-án, szerdán, Szent Sebestyén napján lesz Felsőváros búcsúja, amely 1739 óta Székesfehérvár fogadalmi napja. A fogadalmi misét 10 órakor, a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban Spányi Antal, megyés püspök celebrálja.

  2021.01.18.
 4. Ez a galéria soha nem zár be - termékenyek a fehérvári street artosok

  Évek óta alakul át és fejlődik folyamatosan a város legfontosabb street art "galériája" a Palotavárosi tavak mellett. A Királyok parkja melletti garázssor hátsó falára több új alkotást is készítettek az elmúlt hónapokban - sőt már idén januárban is - a fehérvári graffitisek, akik számára a korlátozások időszaka kifejezetten termékeny korszak.

  2021.01.17.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka