Társaséneklési verseny a Kodályban - az iskola szinte valamennyi évfolyama szerepelt

Közel három évtizedes hagyománya van a társaséneklési versenynek a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. A társaséneklés hagyományos ünnepén, Bartók Béla születésnapján az iskola szinte valamennyi évfolyama megmérettette magát a négytagú zsűri előtt, amely arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a fellépőket.
2019.03.25. 13:41 |
Duettek, triók, kánonok és kamarakórusművek is felcsendültek ma délelőtt a Kodály iskolában, ahol a második osztályosoktól a végzős gimnazistákig, kicsik és nagyok léptek színpadra, hogy bemutassák énektudásukat. Bartók Béla születésnapján az iskola színe-java kiáll a világot jelentő deszkákra, és elénekli azt a két-, három-, négy- vagy éppen ötszólamú darabot, amellyel készültek a versenyre. A műsorban sok Kodály-mű is helyet kapott.

Köszöntőjében Kneifel Imre igazgató elmondta, hogy a társaséneklési versenynek régi hagyományai vannak a Kodályban. 1993-ban bicíniumként, vagyis kétszólamú éneklési versenyként indult. Évekkel később társaséneklési versennyé szélesedett, ugyanis a felkészítő tanárok mára a zeneirodalom bármely korszakából választott művel indíthatják diákjaikat.

A zsűri tagjai Hartyányi Judit, a Zenei Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kapás Edit, a Kodály iskola nyugdíjas pedagógusa, karvezető és Borbás Károly, az iskola ének-zene pedagógusa és Kneifel Imre igazgató volt. A nap végén az értékelésük alapján arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták a fellépőket.

A tavaszi zenei programok sora a jövő héten, április 4-től folytatódik. A XI. Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozónak és a Szállj elő, zöldág néptánc-találkozónak április 4-7-e között ad otthon Székesfehérvár.

Kultúra

 1. Nagypéntek délutánján három órakor kezdődik Fehérvár közös keresztútja

  A város polgárai és papjai közösen emlékeznek Jézus kereszthalálára. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.

  2019.04.19.
 2. Jótékonysági koncert a Vox Mirabilis Kamarakórussal a Notre Dame-ért

  A Vox Mirabilis Kamarakórus is a párizsi Notre Dame újjáépítésére ajánlja fel április 27-i húsvéti koncertjének teljes bevételét, emellett gyűjtést szerveznek. Aki szeretne ehhez a nemes célhoz hozzájárulni, megteheti a koncerten személyesen vagy előre egyeztetett megbeszélés alapján ezen a telefonszámon: +36 20 9 527 521

  2019.04.17.
 3. Földes László HOBO Viszockij-estje az Öreghegyi Közösségi Házban

  Földes László HOBO Viszockij-estje április 17-én, szerdán 19 órakor kezdődik az Öreghegyi Közösségi Házban. Jegyek a helyszínen és A Szabadművelődés Házában kaphatók.

  2019.04.16.
 4. Álmok a vásznon - a Derkovits Kör tagjainak legszebb alkotásait láthatjuk

  A Derkovits Képzőművészeti Kör tagjainak legszebb alkotásaiból rendez kiállítást a Fejér Megyei Művelődési Központ: az olajképeket, akvarelleket, grafikákat egyaránt felvonultató tárlatot Pálfalvi András, az intézmény címzetes igazgatója nyitja meg április 24-én, szerdán 17 órakor a Művészetek Háza kiállítótermében. A kiállítás kurátora Karóczkay Ottó festőművész.

  2019.04.16.

Hirdetés

Florália

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka