Társaséneklési verseny a Kodályban - az iskola szinte valamennyi évfolyama szerepelt

Közel három évtizedes hagyománya van a társaséneklési versenynek a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. A társaséneklés hagyományos ünnepén, Bartók Béla születésnapján az iskola szinte valamennyi évfolyama megmérettette magát a négytagú zsűri előtt, amely arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a fellépőket.
2019.03.25. 13:41 |
Duettek, triók, kánonok és kamarakórusművek is felcsendültek ma délelőtt a Kodály iskolában, ahol a második osztályosoktól a végzős gimnazistákig, kicsik és nagyok léptek színpadra, hogy bemutassák énektudásukat. Bartók Béla születésnapján az iskola színe-java kiáll a világot jelentő deszkákra, és elénekli azt a két-, három-, négy- vagy éppen ötszólamú darabot, amellyel készültek a versenyre. A műsorban sok Kodály-mű is helyet kapott.

Köszöntőjében Kneifel Imre igazgató elmondta, hogy a társaséneklési versenynek régi hagyományai vannak a Kodályban. 1993-ban bicíniumként, vagyis kétszólamú éneklési versenyként indult. Évekkel később társaséneklési versennyé szélesedett, ugyanis a felkészítő tanárok mára a zeneirodalom bármely korszakából választott művel indíthatják diákjaikat.

A zsűri tagjai Hartyányi Judit, a Zenei Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kapás Edit, a Kodály iskola nyugdíjas pedagógusa, karvezető és Borbás Károly, az iskola ének-zene pedagógusa és Kneifel Imre igazgató volt. A nap végén az értékelésük alapján arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták a fellépőket.

A tavaszi zenei programok sora a jövő héten, április 4-től folytatódik. A XI. Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozónak és a Szállj elő, zöldág néptánc-találkozónak április 4-7-e között ad otthon Székesfehérvár.

Kultúra

 1. Az évadzárón adták át a Vörösmarty gyűrűt és az Évad színésze díjat

  Andrássy Máté az Évad színésze, Varga Gabriella és Kricsár Kamill Vörösmarty-gyűrű díjas, Keszei Kálmán hangosító az Évad dolgozója – évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház szombaton.

  2019.06.15.
 2. A megújult oviudvart ünnepelték a maroshegyi kerti partin

  Hangulatos évbúcsúztató kerti partival avatták fel a Maroshegyi Óvoda pályázati forrásból megújult udvarát: a gyerekek énekkel és tánccal köszöntötték a nyarat, valamint az új, máris közkedvelt játékokat a rugós hintákkal és a népszerű focipályával.

  2019.06.14.
 3. Hagyományteremtő szándékkal indul útjára július végén a Királyi Operett Napok

  Július 26-a és július 28-a között a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ színpadán első alkalommal kerül sor a Királyi Operett Napokra, ahol minden este láthat a közönség nagyszabású operett produkciókat, de az előadások előtt koncertet is hallhat a közönség, miközben a vacsoráját elfogyasztja.

  2019.06.14.
 4. Zenés krimi-komédiát láthatunk a nyári színházban

  A Feketehegy-Szárazréten rendezett nyári színház idén a Hal négyesben című zenés krimi-komédiát kínálja a szórakozni vágyóknak. A darabot Kozáry Ferenc viszi színre, az esték pedig izgalmat és számos meglepetést tartogatnak, három vonzó milliomos lánnyal, egy inassal, két hallal – jól megfűszerezve.

  2019.06.14.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka