Társaséneklési verseny a Kodályban - az iskola szinte valamennyi évfolyama szerepelt

Közel három évtizedes hagyománya van a társaséneklési versenynek a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. A társaséneklés hagyományos ünnepén, Bartók Béla születésnapján az iskola szinte valamennyi évfolyama megmérettette magát a négytagú zsűri előtt, amely arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a fellépőket.
2019.03.25. 13:41 |
Duettek, triók, kánonok és kamarakórusművek is felcsendültek ma délelőtt a Kodály iskolában, ahol a második osztályosoktól a végzős gimnazistákig, kicsik és nagyok léptek színpadra, hogy bemutassák énektudásukat. Bartók Béla születésnapján az iskola színe-java kiáll a világot jelentő deszkákra, és elénekli azt a két-, három-, négy- vagy éppen ötszólamú darabot, amellyel készültek a versenyre. A műsorban sok Kodály-mű is helyet kapott.

Köszöntőjében Kneifel Imre igazgató elmondta, hogy a társaséneklési versenynek régi hagyományai vannak a Kodályban. 1993-ban bicíniumként, vagyis kétszólamú éneklési versenyként indult. Évekkel később társaséneklési versennyé szélesedett, ugyanis a felkészítő tanárok mára a zeneirodalom bármely korszakából választott művel indíthatják diákjaikat.

A zsűri tagjai Hartyányi Judit, a Zenei Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kapás Edit, a Kodály iskola nyugdíjas pedagógusa, karvezető és Borbás Károly, az iskola ének-zene pedagógusa és Kneifel Imre igazgató volt. A nap végén az értékelésük alapján arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták a fellépőket.

A tavaszi zenei programok sora a jövő héten, április 4-től folytatódik. A XI. Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozónak és a Szállj elő, zöldág néptánc-találkozónak április 4-7-e között ad otthon Székesfehérvár.

Kultúra

 1. Poór Péter és a Székesfehérvári Balett Színház lépett fel a Nyugdíjasok Karácsonyán

  A Nyugdíjasok Karácsonya Székesfehérvár Önkormányzatának hagyományos rendezvénye, amelynek keretében szórakoztató karácsonyi programmal ajándékozza meg a város szépkorú polgárait, a nyugdíjasklubokat és egyesületeket, hogy így fejezze ki köszönetét egész éves munkájukért, támogatásukért és együttműködésükért.

  2019.12.13.
 2. Bartos György József vehette át 2019-ben az Érdy János Emlékérmet

  Közmeghallgatást és közgyűlést tartott pénteken a székesfehérvári képviselőtestület. A napirendek tárgyalása előtt került átadásra az „Érdy János Emlékérem”. Az elismerésben évente egy, a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzése, bemutatása érdekében kiemelkedő munkát végzett személy részesülhet.

  2019.12.13.
 3. Fehérvári beszélgetések 3. - Vakler Lajos kötetét mutatják be a Vörösmarty teremben

  December 17-én, kedden 18 órakor lesz Vakler Lajos, Penna Regia-díjas és Prima Primissima-különdíjas újságíró Fehérvári beszélgetések 3. című kötetének bemutatója a Vörösmarty teremben. (Kossuth utca 14.) A könyv újabb válogatás a város közösségében meghatározó személyekkel készült beszélgetésekből; élvezetes és hiteles olvasmány, amely „lelkünk épületét” szolgálja.

  2019.12.13.
 4. A Hungarikum együttes karácsonyi koncertje a Szent István Művelődési Házban

  December 19-én, csütörtökön este 7 órakor „Ő leszen néktek” címmel a régi karácsonyok hangulatát megidéző meghitt, ünnepre hangoló koncertet ad a Hungarikum együttes a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, a kenyér és bor jegyében. Belépődíj: 2.000.-Ft, jegyek elővételben az intézmény portáján kaphatók és a koncert előtt a helyszínen.

  2019.12.13.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka