Tánclabor - kurzus a Székesfehérvári Balett Színház művészeivel

A Székesfehérvári Balett Színház 2021. június 21. és 26. között tánckurzusra várja az – akár amatőr, akár a tánccal korábban már foglalkozott – érdeklődőket, akik a társulat kiváló táncművészeitől, táncoktatóitól, balettmestereitől különböző táncstílusokat és -technikákat sajátíthatnak el. A résztvevők az „örömtánc” révén az egyes foglalkozások alatt egy rövid, ám intenzív időre kiszakadhatnak a mindennapi élet forgatagából.
2021.06.16. 10:27 |

A leendő „Tánclaborosok” a Videoton Oktatási Központban, a társulat próbatermében megismerkedhetnek a klasszikus és kortárs balettal kezdő, illetve haladó szinten, lesz táncszínházi nevelés és testközelből élvezhetik a táncosok próbáit.

A foglalkozások hétfőtől péntekig délelőtt 10 órától este 21 óráig tartanak majd. Az egyes workshopok 90 percesek lesznek.

Cristina Porres Mormeneo, a társulat magántáncosa és balettmestere kezdő kortárs és haladó klasszikus balett kurzusokat tart. Kovalszki Boglárka kartáncos a kezdő klasszikus balett iránt érdeklődőket várja. A haladó kortárs balett foglalkozásokat Egerházi Attila igazgató vezeti, akihez a repertoár workshopokon Fernando Gabriel Luis Luis magántáncos csatlakozik. A táncszínházi nevelésről Gimesi-Kramár Judit produkciós menedzser és Balázs Nikolett táncpedagógus tart foglalkozásokat.

A szombat délelőtt táncgyakorlatokkal kezdődik majd Egerházi Attila irányításával. Ezt követően kora délutánig kerekasztal-beszélgetést tartanak a Tánclabor programsorozat vezetői és résztvevői.

Kiszakadna a mindennapi élet forgatagából? A társulat négyéves kortól felső korhatár nélkül várja a jelentkezőket a Tánclabor workshop-sorozatra a jelentkezes@fehervaribalett.hu e-mail címen. A programokon való részvétel feltétele a védettségi, illetve személyi igazolvány bemutatása. A részletes órarend megtalálható a www.fehervaribalett.hu weboldalon.

Kultúra

 1. Nyáresti vigadalom Buch Tibivel és Vastag Csabával az Öreghegyen

  A közönségkedvenc Buch Tibor évek óta visszajár az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol zenészbarátai, Horváth Elemér „Emi” és testvére, Horváth Péter kísérte hegedűn és zongorán. Buch Tibor és vendége, Vastag Tamás jól ismert, örökzöld musical- és operettslágerekkel szórakoztatták a közönséget.

  2021.07.31.
 2. Nagyszülő-unoka programok augusztusban a Hadtörténeti Múzeumban

  A Hadtörténeti Múzeumban idén is megrendezik az immár hagyományosnak mondható nagyszülő-unoka programsorozat. A hónapban az unokával érkező nagyszülők ingyenesen tekinthetik meg a kiállításokat. Emellett minden csütörtökön 14.00 órától egy plusz programmal is kedveskednek.

  2021.07.31.
 3. Jövő héten kedden újra megnyitja kapuit a nádasdladányi Nádasdy-kastély

  A Nemzeti Kastélyprogram keretében megújult és turisztikai vonzerővé fejlesztett nádasdladányi Nádasdy-kastély az ünnepélyes átadás után, augusztus 3. kedd 10 órától várja a látogatókat! A héten  tartott helyszínbejárás során az egykori grófi rezidenciában helyet kapó „A legendák kastélya” című kiállítás utolsó simításait ellenőrizték a szakemberek. 

  2021.07.30.
 4. Együtt keresztelkedett az egész család az anyuka születésnapján

  A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület gyermekkora óta ismeri, és kapcsolatot tart, azzal a napokban ünneplő nagycsaládos szülinapos édesanyával, akinek az volt a kérése az egyesület felé, hogy segítsen abban, hogy az öt tagú családja a római katolikus vallás szerint felvehesse a keresztséget.

  2021.07.30.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22

Székesfehérvár Topotéka