Támogatás a fehérvári családoknak, a 65 év felettieknek és a kulturális területen dolgozóknak

„A rendkívüli helyzet rendkívüli és gyors megoldásokat követel” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András, beszámolva több ma meghozott döntésről. Székesfehérvár polgármestere egy intézkedéssorozatot jelentett be, amely a születési támogatás megemelésével és a megújított oltástámogatási programmal a fehérvári családokat, az 5.000 forintos települési támogatás megtartásával a 65 év felettieket, a keresetkiegészítés jövő évi biztosításával pedig a kulturális szektorban dolgozókat segíti.
2020.11.13. 14:14 |

A rendkívüli helyzet rendkívüli és gyors megoldásokat követel, ez pedig nem csak az egészségügyi, de a szociális és gazdasági területre is igaz. A mai napon kiterjedt intézkedéssort hoztam annak érdekében, hogy Székesfehérvár erejéből minél többen, minél gyorsabban részesüljenek.

1. Minden 2020. január 1. után született székesfehérvári kisgyermek és családja számára megemelem a születési támogatást 20 000-ről 50 000 forintra. Az Önkormányzat több okból sem fogja megszabni, mire kell költeniük ezt az összeget a családoknak. Először is, felelős, felnőtt emberek maguk is meg tudják határozni, milyen területen használják majd fel a támogatási összeget. Másodszor a támogatások pl. „oltási támogatásként” való felcímkézése, utalása, elszámolása olyan bürokratikus útvesztő, melyre jelenlegi helyzetben nincs idő. A támogatást igényelni változatlanul a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Ügyfélszolgálatán (Székesfehérvár, Kossuth Lajos utca) személyesen vagy postai úton vagy elektronikus úton (Ügyfélkapu regisztrációval a http://epapir.gov.hu/ weboldalon) kell. A támogatás igénylése és kiutalása továbbra is folyamatosan történik. Mivel a támogatás megemelése visszamenő hatályú lesz, ezért az érintett családok számára a 30 000 forintos különbözet 2021-ben kerül folyósításra. A támogatás megemeléséről szóló rendelet hamarosan kiadásra kerül.

2. Az Önkormányzat 2021-ben is ad 5000 forintos támogatást a 65 éven felüli fehérváriaknak. Ahogyan a családtámogatásoknál, itt sem szeretnénk megszabni, hogy ezt mire kell költenie a kedvezményezett polgároknak. A cél az, hogy közvetlen és gyors segítséget kapjanak a koronavírus által leginkább veszélyeztetett korosztály tagjai, melyet egészségük védelmére is költhetnek, belátásuk szerint. A támogatást igényelni a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Ügyfélszolgálatán (Székesfehérvár, Kossuth Lajos utca) személyesen vagy postai úton vagy elektronikus úton (Ügyfélkapu regisztrációval a http://epapir.gov.hu/ weboldalon) kell. A támogatás igénylése és kiutalása is folyamatosan történik. LETÖLTHETŐ formanyomtatvány

3. Tekintettel arra, hogy a kulturális szférát rendkívüli bizonytalanságban tartja a járványhelyzet, az e területen dolgozók létbiztonságának garantálása kiemelt fontosságú: az Önkormányzat vállalja, hogy 2021-ben is stabilan folyósítja a fehérvári kulturális intézményekben dolgozók bérkiegészítését, tekintet nélkül arra, hogy már nem közalkalmazotti státusszal rendelkeznek. Az erről szóló határozatot már aláírtam.

4. Hosszú évek óta működik Fehérváron védőoltásokat támogató program, amelynek azóta több elemét az állam átvállalta. Az Önkormányzat ezért újabb célokat tűzött ki és új támogatási formát vezet be. A kizárólag védőoltásokat támogató bonyolult és bürokratikus programot idén fenti szabadon (tehát oltásokra is) felhasználható támogatásokkal részben kiváltjuk. Ezen felül pedig az időseknek a tüdőgyulladás elleni (Prevenar13, Pneumovax23) védőoltás beadásának háziorvosi költségét, illetve a kisgyermekeknek járó rotavírus elleni, (Rotarix, RotaTeq.) agyhártyagyulladás-B elleni (Bexsero, Trumenba) védőoltások beadásának háziorvosi költségét az önkormányzat a fehérvári emberektől átvállalja.

A korábban meghozott gazdasági és szociális védelmi és támogató intézkedéseket fenntartjuk Székesfehérváron és a jövőben további ilyen irányú intézkedéseket tervezünk. Mert Fehérváron nem csak a szabályok betartását várjuk el, hanem a lehetőségeink szerint minden segítséget megadunk ennek az időszaknak az átvészeléséhez.

Ügyfélfogadás helye és ideje:

Székesfehérvár, Kossuth Lajos utcai bejárat (Ügyfélszolgálat)

Hétfő: 8.00 - 12.00 és 13.00 - 16.00

Kedd: -

Szerda: 8.00 - 12.00 és 13.00 - 18.00

Csütörtök: -

Péntek: 8.00 - 12.00

Közlemények

 1. Elektromoshálózat-felújítás miatt áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan december 7-én, hétfőn Feketehegy-Szárazrét több utcájában áramszünet lesz. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik.

  2020.12.03.
 2. A "régi" igazgatók vezetik továbbra is a Frim Jakab Otthont és a Kríziskezelőt

  Két, rendkívül fontos intézményünk élén dolgozó vezető megbízását is meghosszabbítottam a szakmai előkészítő bizottság javaslata nyomán: Rábai Ildikó munkájára továbbra is a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon igazgatójaként, Zsabka Attilára pedig a Kríziskezelő Központ vezetőjeként számít városunk! - tájékoztatott Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán.

  2020.12.02.
 3. Hatósági karanténban két csoport a Szeder és a Tündérkert Bölcsődében is

  A mai naptól két csoport hatósági karanténba került a Szeder Bölcsődében és a Tündérkert Bölcsődében is pozitív dolgozói teszteredmény miatt.

  2020.12.02.
 4. Átmenetileg módosul a vonatközlekedés december 13-tól Fehérvár és Tapolca között

  Pályakarbantartási munkálatokat végez a MÁV december 13-tól január 8-ig a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vasútvonalon. Emiatt egyes járatok nem közlekednek, vagy módosított menetrend szerint járnak, illetve egyes szakaszokon vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

  2020.12.02.
 1. Elektromoshálózat-felújítás miatt áramszünet lesz a hét második felében

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan december 2. és 4. között – szerdán, csütörtökön és pénteken – Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik.

  2020.11.30.
 2. Forgalomkorlátozás lesz három fehérvári vasúti átjáróban

  Vágányszabályozási munkálatok miatt félpályás, valamint teljes útzár lesz három - Batthyány utca, Hargitai (Rádió) utca , Sóstó út vasúti átjáróban - Székesfehérváron. A forgalomkorlátozások a késő esti, illetve a hajnali órákban lépnek életbe november 30-án és december 1-jén.

  2020.11.27.
 3. Tájékoztatás közbeszerzési eljárásról

  A közösségi médiában sajnos pontatlan információk jelentek meg arról, mintha az önkormányzat a járvány időszaka alatt luxusautókat vásárolt volna. Természetesen a járvány időszaka alatt sem vásárolt luxusmárkáktól luxusautókat a város, amit pedig vett, azt még 2020 legelején elindított közbeszerzési eljárásokon vásárolta meg, mélyen a piaci árak alatt, különösen nagy hangsúlyt fektetve a beszerzés során a környezetvédelmi szempontokra. A polgármester által használt gépjárművel kapcsolatban maga a polgármester adott tájékoztatást a székesfehérvári embereknek 2020. augusztus 19-én.

  2020.11.27.
 4. Online ügyintézésre kérnek mindenkit a szolgáltatók

  Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.Szolgáltatásaik folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében online ügyintézésre buzdítanak a szolgáltatók. Bár a megfelelő biztonsági óvintézkedések betartása mellett, rövidített nyitvatartással a személyes ügyfélfogadás is lehetséges az E.on-nál, illetve az NKM-nél, mégis arra kérik ügyfeleiket: válasszák a telefonos vagy online ügyintézés lehetőségét, a személyes találkozók előtt pedig minden esetben kérjenek időpontot!

  2020.11.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20