Tájékoztató a házi gyermekorvosi ellátás jelenlegi rendjéről

A koronavírus-fertőzés veszélyének minimálisra csökkentése érdekében a házi gyermekorvosok továbbra is arra kérik a hozzájuk fordulókat, hogy telefonos egyeztetés után keressék fel a rendelőt a megfelelő egészségügyi szabályok betartatása mellett.
2020.06.15. 13:44 |

A székesfehérvári házi gyermekorvosok elérhetőségét ITT találja!

Az Alba Családorvosi Egyesület tájékoztatása szerint a házi gyermekorvosi ellátásban továbbra is kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tudnak beteget fogadni. Egy órában maximum 4 beteg látható el Székesfehérváron, áll abban az ajánlásban, amelyet a szakminisztérium érvényben lévő rendelkezései alapján állított össze az Alba Családorvosi Egyesület.  A gyermek háziorvosok nevében dr. Wilhelm Róbert, az egyesület elnöke arra kéri a szülőket, hogy a rendelőben viseljék a szájmaszkot,  kizárólag a megadott időpontban jelenjenek meg, és ha megoldható, a gyermeket csak egy szülő kísérje. A váróterembe lépéskor mind a gyermeknek, mind kísérőjének ellenőrzik testhőmérsékletét. A váróteremben kihelyezett kézfertőtlenítő használatában az asszisztensnő segítséget nyújt.

Az igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok kiadása iránti kéréseiket telefonon jelezhetik. A rendszeresen használt gyógyszerek felírása, e-recept formájában, telefonon keresztül továbbra is kérhető a rendelési időn belül. Ezt a beteg TAJ-számának bemondásával és személyazonosság igazolásával hozzátartozó is kiválthatja a gyógyszertárban.

A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolványok érvényessége, jelen szabályozás szerint a veszélyhelyzet megszűnését követően további 90 nappal meghosszabbodik. A szülőket arra kérik, hogy a táppénz igényüket az adott héten jelezzék, mert visszamenőleg keresőképtelen állományok igazolását nem tudják teljesíteni.

A koronavírus-fertőzésről folyamatosan frissülő, hiteles információkról a koronavirus.gov.hu vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni: nnk.gov.hu

Közlemények

 1. Esőnapra, az-az szombaton estére halasztották a kertmozi pénteki előadását

  A kiszámíthatatlan időjárás miatt a Városháza díszudvarán pénteken este elmarad az Emma című angol film vetítése. A megváltott jegyek a holnapi, szombati esőnapra érvényesek, az előadás 20.30-kor kezdődik. 

  2020.06.26.
 2. Szúnyoggyérítés lesz kedden Székesfehérváron

  Szúnyoggyérítést végeznek Székesfehérváron június 30-án, jövő kedden napnyugta után. A kezelés során felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen. A méhészeket kérik, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket!

  2020.06.26.
 3. Telefonon érdemes időpontot kérni a házi gyermekorvosi rendelésekre

  A házi gyermekorvosok rendelési és a védőnők fogadási ideje továbbra is változatlan. Június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség, amelynek keretében továbbra is arra kérik az orvosok a hozzájuk fordulókat, hogy telefonos egyeztetés után keressék fel a rendelőt a megfelelő egészségügyi szabályok betartatása mellett. 

  2020.06.25.
 4. Köszönet a fehérváriak összefogásáért és újrainduló programok a Belvárosban

  „Most, hogy az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba, úgy vélem, ideje ismét – lehetőségeink szerint – élettel megtölteni városunkat: szombaton délután 5 és este 8 óra között Fehérvár művészei visszahozzák a megszokott nyári életet Székesfehérvár szívébe.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.

  2020.06.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2