Tájékoztatás közbeszerzési eljárásról

A közösségi médiában sajnos pontatlan információk jelentek meg arról, mintha az önkormányzat a járvány időszaka alatt luxusautókat vásárolt volna. Természetesen a járvány időszaka alatt sem vásárolt luxusmárkáktól luxusautókat a város, amit pedig vett, azt még 2020 legelején elindított közbeszerzési eljárásokon vásárolta meg, mélyen a piaci árak alatt, különösen nagy hangsúlyt fektetve a beszerzés során a környezetvédelmi szempontokra. A polgármester által használt gépjárművel kapcsolatban maga a polgármester adott tájékoztatást a székesfehérvári embereknek 2020. augusztus 19-én.
2020.11.27. 11:19 |

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala ezév elején – még a koronavírus-járványt megelőző időszakban – indított gépjármű-beszerzésekre vonatkozó közbeszerzési eljárást. A korábbi gyakorlatnak megfelelően 4-5 évente, a sok futott kilométer miatt, illetve biztonsági – sőt, ebben az esetben már a fenntarthatósági-környezettudatossági – kérdésekre is tekintettel kezdődött meg a városvezetők gépjárműveinek cseréje.

A közbeszerzési eljárást megindító felhívás 2020. január 30. napján jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, az ajánlattételi határidő február 19-én járt le – összesen hat ajánlat érkezett be.

Sajnos az időközben bekövetkezett rendkívüli helyzetben, a közbeszerzésekre vonatkozó jogi szabályozás miatt már nem lehetett a lezárt eljárásból visszalépni, mégha a járványidőszak a gépjárművek szállításának dátumában okozott is csúszást.

A közbeszerzési eljárás során beszerzett négy gépjármű (1 db Toyota Camry hybrid és 3 db Ford Mondeo hybrid) becsült értéke 40 millió Ft volt, a végleges ár ennél jelentősen kedvezőbb lett, 10 millió forinttal alacsonyabb áron zárult a beszerzés.

Ezzel az eljárással párhuzamosan a korábbi polgármesteri használatú Volkswagen Passatot 4,2 millió forintért értékesítette a Hivatal, míg két alpolgármesteri Ford Mondeo gépkocsi értékesítés alatt áll 3,5-3,5 millió forintért, valamint egy alpolgármesteri használatban állt 5 éves Volkswagen Jettát a városi főépítész kapott használatba (az általa korábban vezetett 7 éves Volkswagen Jetta értékesítés alatt áll 2,5 millió forintért).

A fentiekből látható, hogy a használt gépjárművekből összesen 13,7 millió forint bevétel keletkezik, azaz a négy új gépjárművet a Polgármesteri Hivatal összességében 16,3 millió forintos ráfordítással szerezte be. A gépjárművek természetesen a város tulajdonát képezik.

Közlemények

 1. Az útszéli japánakácok ifjítása miatt lesz forgalomkorlátozás a Zichy ligetnél

  A fasorfenntartási munkát végez február 1. és 5. között a Zichy-liget mellett a Mátyás király krt. és a Malom utca közötti szakaszon a Városgondnokság. Az autók biztonságának érdekében az út széli parkolókat lezárják már vasárnap és egészen február 5-én, péntekig korlátozzák is a parkolást. Az utcát a napközbeni munkavégzés idejére zárják csak le a forgalom elől.

  2021.01.28.
 2. Pályakarbantartás miatt módosul a vasúti menetrend február 13-tól

  Pályakarbantartási munka miatt a Martonvásár – Gárdony és Szabadbattyán – Balatonfüred állomások között a 30a vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok 2021. február 13-tól február 28-ig. A végzett munkáról és menetrend alakulásáról a MÁV-START Zrt. tájékoztatója az alábbiakban olvasható.

  2021.01.28.
 3. Holnaptól forgalomkorlátozás lesz a Juharfa utcában

  A hírközlési kábel lesüllyesztését végzik a Déli összekötőút beruházása kapcsán a Juharfa utca – Börgöndi út kereszteződésben. A munkavégzés idejére, holnaptól péntekig lezárják a Juharfa utca csomópont felőli végét. Kérik a közlekedők körültekintését és türelmét!

  2021.01.26.
 4. Pályakarbantartás miatt módosul február 6-án a vasúti menetrend

  Pályakarbantartás miatt a Budapest-Déli – Budapest-Kelenföld és Szabadbattyán – Balatonfüred állomások között a 30a vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. A 2021. február 6-án, szombaton végzett munkáról a MÁV-START Zrt. tájékoztatója az alábbiakban olvasható.

  2021.01.26.
 1. Segít a koronavírus elleni oltás online regisztrációjában az Aranybulla Könyvtár

  Bővíti online szolgáltatásait az Aranybulla Könyvtár Alapítvány. Az intézmény segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik szeretnének regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, azonban számítógép és egyéb infokommunikációs eszköz hiányában ezt nem tudják megtenni. A Köfém lakótelep 1. szám alatti könyvtár várja az érdeklődők jelentkezését a 22/312-945-ös telefonszámon.

  2021.01.22.
 2. Változnak jövő héttől a Szekfű Gyula utcai fogorvosi és háziorvosi rendelések

  Változnak jövő héttől a Szekfű Gyula utcai rendelőben dolgozó orvosok rendelései az épület felújítása miatt. A fogorvosok január 25-től január 29-ig, hétfőtől péntekig már nem rendelnek itt, míg a háziorvosok rendelése január 29-én, pénteken szünetel, a betegellátás zavartalansága érdekében az orvosokat helyettesítik. Február 1-jétől a Mészöly Géza utcai rendelőben várják a betegeiket az orvosok.

  2021.01.22.
 3. Februárban lehet benyújtani az emlékdiplomák iránti kérelmeket

  Székesfehérváron szép hagyománya van annak, hogy minden évben emlékdiploma-átadással köszöntik az 50, 60, 65, 70, illetve 75 éve végzett óvónőket, tanítókat és tanárokat. Idén az érintettek február 1-26. között, a Polgármesteri Hivatalban adhatják be a diplomák iránti kérelmeiket.

  2021.01.21.
 4. Fasorfenntartási munkálatok miatt lesz forgalomkorlátozás a Hosszúsétatéren

  Január 21-22-én 8:00 és 14:00 között fasorfenntartási munkákat végez a Városgondnokság a Hosszúsétatéren. A parkolók lezárását már szerdán éjjel megkezdik és kérik a gépjármű tulajdonosokat, hogy a munkálatok ideje alattt ne a Hosszúsétatéren parkoljanak a gépkocsik védelme érdekében.

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár