Szombattól este 11-ig lehetnek nyitva a vendéglátóhelyek és éjfélre kell hazaérni

Újabb szakaszhatárhoz érkezünk. Szombat reggeltől a kijárási tilalom módosul - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott hagyományos pénteki rádióinterjúban.
2021.04.30. 08:17 |

A kormányfő bejelentette azt is, hogy Magyarország kétoldalú megállapodásokat fog kötni a védettségi igazolványról az országokkal, így a kínai és az orosz vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak a nyáron.

A kormányfő közölte, hogy a beoltottak száma pénteken mindenképpen meg fogja haladni a 4 milliót, ez indokolja a szigorítások módosítását. Eddig 3 millió 900 ezren kapák meg az első oltást. A 16–18 éves korosztályt is oltani kezdik május 10-e után – tette hozzá. Pfizer-oltóanyagot fognak kapni, és azt félre fogják tenni. Aki Pfizert akar kapni, az ma még kaphat, de ezt követően csak hetek múlva.

Szombat reggeltől életbe lépnek az újabb lazító intézkedések:

- éjfélre módosul a kijárási tilalom kezdete,

- a boltok és a vendéglátóhelyek 11-ig lehetnek nyitva,

- a védettségi igazolvánnyal pedig több helyre is be lehet menni: a vendéglátóhelyek belső tereibe, szállodákba, edzőtermekbe, állatkertbe, vadasparkba, múzeumba, színházba, moziba, könyvtárba és sportrendezvényre.

Ezekre a helyekre a kiskorúak is bemehetnek. 

Magyarország

 1. Állampapír befektetés díjmentesen otthonról értékes nyereményekért

  Már több mint 24 ezren éltek azzal a lehetőséggel, hogy Ügyfélkapun keresztül, tehát személyes megjelenés nélkül nyitottak állampapír vásárláshoz szükséges értékpapír számlát a Magyar Államkincstárban. Ezek az állampapír befektetéseiket otthonról intéző ügyfelek eddig már58 milliárd forintot meghaladó összegben vásároltak állampapírt a WEBKINCSTÁR vagy a MOBILKINCSTÁR alkalmazás segítségével.

  2021.05.05.
 2. Már Szputnyik V-re is lehet online időpontot foglalni

  Mostantól kezdve a Szputnyik V vakcinára is lehet időpontot foglalni. Aki regisztrált, az AstraZeneca, a Sinopharmra és az orosz oltóanyaggal történő oltásra jelentkezhet – közölte Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján

  2021.05.05.
 3. Nagy sikernek örvend a Babakötvényes számlanyitás ügyfélkapun is

  Egy éve már otthonról is meg lehet nyitni a Babakötvényes számlát, az úgynevezett Start-számlát a Kincstárnál. Az ügylet tetszőleges időpontban kényelmesen, gyorsan és költségmentesen elvégezhető, így nem véletlen, hogy közel 13 ezren éltek a lehetőséggel. A sikerben a Babakötvény növekvő népszerűsége és az online számlanyitáshoz kapcsolódó nyereményjáték is szerepet játszik.

  2021.05.04.
 4. Megállt a koronavírus koncentráció csökkenése a szennyvízben

  Országos szinten erős ingadozás figyelhető meg a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja kapcsán, de jellemzően megállt az eddig jellemző csökkenés – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A 17. hét adataiból kiderült, hogy Székesfehérváron több hét után végre mérsékelt szintet mértek, csökkenő tendencia mellett.

  2021.05.04.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár