Szívből jövő fehérvári adomány a Márton Ferenc Általános Iskolának

A Varga Sándor által megálmodott székesfehérvári Versünnep, majd a székelyföldi Csíkcsomortáni Verstábor után, a magyar nyelv megőrzésének fontos eseménye a Csíki Versünnep.
2019.05.12. 08:04 |

A Székesfehérvárt képviselők az elmúlt években megtapasztalták, hogy a rendező csíkpálfalvai Márton Ferenc Általános Iskolának milyen nagy szüksége van olyan eszközökre, amely segíti, megerősíti munkájukat, magyar identitásukat. Mihályi Magdolna, Varga Sándor özvegye, a csíkcsomortáni verstábor házigazdája, - aki minden eszközzel segíti az iskolát - ösztönözte a székesfehérvári közösséget, és gyűjtésbe kezdtek Székesfehérváron.

A gyűjtés eredményeként a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai Úti Tagkönyvtára, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, az Alba Innovár, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, Sohonyai Edit írónő, és magánszemélyek, könyvekkel, kosárlabdákkal és egy laptoppal segítették az iskolát, amelyek Deák Lajosné, a határon túli feladatokért felelős tanácsnok segítségével érkezett meg Székelyföldre. Az adományokat Csíkpálfalván, a VII. Csíki Versünnepen vehette át az iskola igazgatója, Fehér Ilona.

Kultúra

 1. Az Alba Regia Táncegyüttes búcsúztatta a Székesfehérvári Királyi Napokat

  Az idei Székesfehérvári Királyi Napok utolsó napján a hagyományoknak megfelelően az Alba Regia Táncegyüttes zárta a Zichy-színpad műsorfolyamát jubileumi műsorával. A „Táncra, magyar!” programon az idén 70. születésnapját ünneplő táncegyüttes produkciójában együtt lépett fel 300 táncos.

  2019.08.20.
 2. Dunán innen, Dunán túl - öt táncegyüttes hozta el tájegységének hagyományait

  Már hároméves hagyomány, hogy a Székesfehérvári Királyi Napok utolsó napján Népművészeti Fesztivált rendeznek a Belvárosban. Augusztus 20-án délelőtt a „Dunán innen, Dunán túl” színes programjaival kezdődött az ünnep, a Dunántúl tájegységeinek változatos hagyományait, népszokásait, viseletét, táncait és zenéit ismerhették meg az érdeklődők.

  2019.08.20.
 3. Augusztus 20-án még látogatható az osszárium a Nemzeti Emlékhelyen

  A Királyi Napok idején, augusztus 20-ig minden nap reggel kilenc és este nyolc óra között ingyenesen látogatható a magyar uralkodóink földi maradványait rejtő csontkamra.

  2019.08.19.
 4. Közösen koncertezett a Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

  Páratlan zenei randevú helyszíne volt a Zichy-színpad vasárnap este. A székesfehérvári kötődésű Blahalouisiana együttes és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar adott közös koncertet, és különleges zenei élményben részesítette a fehérvári közönséget.

  2019.08.19.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka