Szívből jövő fehérvári adomány a Márton Ferenc Általános Iskolának

A Varga Sándor által megálmodott székesfehérvári Versünnep, majd a székelyföldi Csíkcsomortáni Verstábor után, a magyar nyelv megőrzésének fontos eseménye a Csíki Versünnep.
2019.05.12. 08:04 |

A Székesfehérvárt képviselők az elmúlt években megtapasztalták, hogy a rendező csíkpálfalvai Márton Ferenc Általános Iskolának milyen nagy szüksége van olyan eszközökre, amely segíti, megerősíti munkájukat, magyar identitásukat. Mihályi Magdolna, Varga Sándor özvegye, a csíkcsomortáni verstábor házigazdája, - aki minden eszközzel segíti az iskolát - ösztönözte a székesfehérvári közösséget, és gyűjtésbe kezdtek Székesfehérváron.

A gyűjtés eredményeként a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai Úti Tagkönyvtára, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, az Alba Innovár, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, Sohonyai Edit írónő, és magánszemélyek, könyvekkel, kosárlabdákkal és egy laptoppal segítették az iskolát, amelyek Deák Lajosné, a határon túli feladatokért felelős tanácsnok segítségével érkezett meg Székelyföldre. Az adományokat Csíkpálfalván, a VII. Csíki Versünnepen vehette át az iskola igazgatója, Fehér Ilona.

Kultúra

 1. Hetedszer lesz Hetedhét Játékfesztivál a hétvégén a Belvárosban

  Felhővadászat, lovagi torna, bábjáték-automata, fotószínház, kézműves foglalkozások, hétpróbás kalandok a mesebeli számok világában és rengeteg játék, no meg báb- és meseelőadások, koncert Szalóki Ágival és Rutkai Borival – élményteli hétvégét kínál a hetedik Hetedhét Játékfesztivál a fehérvári belvárosban május 25–26-án.

  2019.05.23.
 2. Még három alkalommal láthatja a közönség a Rómeó és Júlia balettet

  Májusban még egy alkalommal - május 27-én hétfőn 18 órától - majd júniusban még két alkalommal láthatja a közönség a Székesfehérvári Balettszínház Rómeó és Júlia című előadását, amely neves nemzetközi alkotók közreműködésével valósult meg és május 12-én vasárnap mutatták be.

  2019.05.22.
 3. Százötven izgalmas modern fotó érkezik a Csók Képtárba

  Híresek és Képek címmel nyílik kiállítás csütörtökön délután a Csók István Képtárban: a magyar fotográfia modern irányzatainak 150 alkotásából, köztük a világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László és Robert Capa fotóival. Az átfogó válogatás az 1910-40-es évek társadalmi és művészeti közegének, divatjának világába ad betekintést, valamint képet ad a háborúk pusztításairól.

  2019.05.22.
 4. A Honvédelem Napja alkalmából kiállított bélyegeket láthatnak a vasváris diákok

  Nemrégiben indította útjára a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör bélyegbemutató sorozatát, mellyel a bélyeggyűjtést kívánják népszerűsíteni. A vándorkiállítás a Ciszterci Szent István Gimnázium után második ideiglenes otthonát a Vasvári Pál Általános Iskola Siklósi Gyula Pincegalériájában találta meg.

  2019.05.21.

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka