Premier fehérvári művészekkel - A Kurázsi mama és gyermekeit mutatták be Veszprémben

Pénteken este mutatták be Veszprémben a Kurázsi mama és gyermekei című tragikomédiát a főszerepben a Jászai Mari-díjas, székesfehérvári kötődésű Börcsök Enikővel, a darabot Funtek Frigyes rendezte. Az előadásban Szabó Miklós Bence és Balogh Mihály, a Szabad Színház tagjai is bemutatkoztak.
2018.02.10. 08:54 |

fotó: Petőfi Színház

Brecht a Kurázsi mama és gyermekei című drámáját mutatta be pénteken este a Petőfi Színház Veszprémben. A makacsul a túlélésért küzdő markotányos nő egy embertelen világban áll helyt – ahol minden érték felborul. Ebből alakul ki az ijesztő parabola, amelynek címszerepében Börcsök Enikőt láthatta a közönség. A Jászai Mari-díjas érdemes művész gimnazistaként egy székesfehérvári amatőr színjátszó körben kezdte a szárnypróbálgatást; művészi pályájának városunkhoz köthető emlékezetes előadása volt az autista gyerekek önéletrajzi írásaiból készített Nemsenkilény című monodráma a Vörösmarty Színházban.

Érdekesség, hogy a Petőfi Színház legújabb előadásában Szabó Miklós Bence és Balogh Mihály, a Szabad Színház tagjai is bemutatkoztak.

A rendező Funtek Frigyes a bemutatóhoz kapcsolódó interjúban azt mondta, a darab nézői nevetni fognak, miközben torokszorító történeteket élnek át, igazi tragikomédia vár rájuk: „Rajongok Brecht munkásságáért, így mindig vágytam rá, hogy színpadra állíthassam egy művét. Most megkaptam ezt a történetet és mellé egy fantasztikus színésznőt (Börcsök Enikő), aki egyedülálló Kurázsi mama lesz. Vannak olyan legendás szerepek, amihez olyan színész kell, akire az emberek bejönnek, és azt mondják, csak ő játszhatja. Remélem, mindenkinek egyértelmű lesz a főszereplő személye.” – fogalmaz.

Kultúra

 1. Amatőr néptánc együttesek minősítő fesztiválja lesz a Művészetek Házában

  Minősítő versenyt és találkozót rendez az Alba Regia Táncegyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Motívum Kulturális Egyesület: a Közép-Dunántúli régió amatőr néptáncegyütteseinek minősítő fesztiváljának a Művészetek Háza ad otthont 2018. november 25-én, vasárnap 10 órától.

  2018.11.17.
 2. A Döntők döntőjében láthatjuk pénteken este az Alba Regia Táncegyüttest

  A második elődöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője a Duna Televízióban. Az albások műsorát 19.30 órakor láthatjuk a Duna Televízióban: számítanak a nézőkre, hogy ott lehessenek a középdöntőben és a december 21-i döntőben is. Szavazni alapdíjas SMS-ben lehet a +36/20/30/70-44-22-999-es számon vagy a MediaKlikkPlusz applikációval, kizárólag az élőműsor ideje alatt. Az Alba Regia Táncegyüttes kódja: 01.

  2018.11.16.
 3. A krokodil torkában - Dr. Dienes Ottó kötetét mutatják be az Aranybulla Könyvtárban

  November 19-én, hétfőn 17 órakor kezdődik Dr. Dienes Ottó: A krokodil torkában - Breviárium az ezredfordulóról - esszék, versek, rajzok, festmények és faszobrok című könyvének bemutatója az Aranybulla Könyvtárban.(Köfém lakótelep 1.) A szerzővel beszélget Revák István, a kiadvány szerkesztője. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.11.16.
 4. Operát az operából - november 23-án lesz a Turandot a Vörösmarty Színházban

  A Magyar Állami Operaház küldetésének tekinti, hogy az opera üzenetét minél több magyarlakta településre eljuttassa. Ennek jegyében hirdette meg a budapesti dalszínház 2018/19-es évadában „Operát az Operából!” elnevezésű turnéját, aminek részeként az itáliai zeneszerző utolsó műve november 23-án koncertszerű változatban látogat a Vörösmarty Színházba.

  2018.11.16.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Székesfehérvár Topotéka