Színészi különdíjjal és harmadik helyezéssel tértek vissza Komlóról a fehérvári társulatok

A székesfehérvári TEDI Színpad Tasnádi István Cyber Cyranó című művével harmadik helyezést, míg Szabó Miklós Bence, a Szabad Színház „Az átok” című előadásban nyújtott teljesítményéért színészi különdíjat hozott haza Székesfehérvárra a kilencedik Komlói Amatőr Színházi Találkozóról.
2023.09.26. 09:03 |
Színészi különdíjjal és harmadik helyezéssel tértek vissza Komlóról a fehérvári társulatok

A mecseki városban szeptember 21. és 24. között zajló seregszemle ideje alatt tizenhárom versenyelőadást - köztük egy vajdasági produkciót - láthatott a közönség.

A házigazda komlóiak mellett érkeztek előadások és színjátszók az eseményre Székesfehérvárról, Pápáról, Veszprémből, Körmendről, Bajáról és Győrből is - sorolták a helyi Súgólyuk Egyesület és Forrás Kulturális Alapítvány által rendezett fesztivál szervezői.

A közlemény szerint soha ennyi fellépő nem volt még az idén több mint kétezer nézőt vonzó rendezvényen, amelyen a "színes, érdekes, műfaji sokszínűséget tükröző versenyelőadásokat" középiskolások, egyetemisták, felnőttek adták elő.

A Pataki András Jászai-díjas rendező, fesztiváligazgató, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkotta zsűri idén a győri RÉV Színház Belém égsz című előadásának ítélte oda a fődíjat. Ugyanakkor a tavalyi évhez hasonlóan idén is került díj Fehérvárra is.

A TEDI Színpad, Tasnádi István: Cyber Cyranó című művével harmadik helyezést, míg Szabó Miklós Bence, a Szabad Színház „Az átok” című előadásban nyújtott teljesítményéért színészi különdíjat hozott haza Székesfehérvárra.

Hoppál Péter, kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztos a fesztivált követően úgy fogalmazott az idei volt az elmúlt évek legmagasabb színvonalon megvalósult fesztiválja Komlón.