Színes ceruzák varázsa - honvédelmi vándorkiállítás nyílt a Kossuth Iskolában

Színes ceruzák varázsa címmel a honvédelmi hagyományokat megörökítő vándorkiállítás nyílt kedden a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A tárlat a 2013 óta évenként meghirdetett Kárpát-medencei gyermekrajzpályázatokra érkezett művekből mutat be átfogó válogatást.
2019.02.26. 12:05 |

Hadtörténelmi, honvédelmi témájú gyermekrajzokból nyílt kiállítás az öreghegyi Kossuth Lajos Általános Iskolában.

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a pákozdi Katonai Emlékparkkal még 2013-ban indította a történelmi témájú rajzpályázatot, melyhez 2014-ben a nagyváradi Tanoda Egyesület is csatlakozott. Ettől kezdve a két egykori királyi város, Székesfehérvár és Nagyvárad lett az egész Kárpát-medencére kiterjedő rajzpályázat központja.

A kiállításmegnyitón a Babszem Éneklőcsoport műsorát láthatta a közönség, felkészítő tanáruk Leiner Csilla volt.

A keddi kiállításmegnyitón részt vett Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba, öreghegyi önkormányzati képviselői, valamint Oláh László nyugállományú alezredes, a pákozdi Katonai Emlékpark - Nemzeti Emlékhely szakmai főreferense is.

2013 óta közel hatezer alkotó küldte be pályaművét, a Kárpát-medence minden szegletéből – mondta el Oláh László alezredes a kiállítás megnyitóján.

Hozzátette, hogy a tavalyi évben is több mint 2200 pályamunka érkezett. Oláh László szólt arról is, hogy a pályázatot meghirdető Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete minden évben más-más hadtörténelmi témát állít a középpontba, így készültek már rajzok a Szent koronáról, a zászlóról, Szent László királyról vagy a huszárokról.

Kultúra

 1. 4 koncert, 4 helyszínen – indul a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat

  Júliusban csütörtökönként ismét gyönyörű muzsika csendül fel Székesfehérvár templomaiban. A négy alkalomból álló nyári hangversenysorozat keretében olyan neves művészekkel találkozhatunk, mint Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes, a Savaria Barokk Zenekar és vezetőjük, Németh Pál, Liszt-díjas karnagy, Selmeczi György, Kossuth-díjas zeneszerző, Megyesi Schwartz Lúcia, Tóka Ágoston.

  2019.06.24.
 2. Kalandozás a város kulturális tereiben a Múzeumok Éjszakáján

  Bár a Székesfehérvárra kora este érkezett vihar és nagy eső a kültéri rendezvényeket elmosta, a Múzeumok Éjszakájára érkezők bőven válogathattak kedvükre való programot a város kulturális tereiben. A különleges éjszakán számtalan olyan kulturális értékkel is találkozhattak, amelyek a mindennapokban rejtve maradnak előttünk.

  2019.06.22.
 3. Nyáron is várja az olvasni vágyókat a Vörösmarty Mihály Könyvtár

  Meleg és vakáció ide vagy oda, nyáron is várja az olvasni vágyókat a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Ugyan rövidített heti nyitva tartással, de továbbra is kölcsönözhetőek a nyári csemegét kínáló újdonságok és régi klasszikusok is.

  2019.06.21.
 4. Kiállítás, koncert, tűzugrás, távcső - Múzeumok Éjszakája A Szabadművelődés Házában

  Június 22-én kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája A Szabadművelődés Házában. A 17 órakor kezdődő programok a következők lesznek: László Bandy kiállítás-finissage, Sipos F. Tamás koncertje, Baboth Dóra néprajzkutató előadása, Tűzugrás a Táncol”KODO” Táncegyüttessel, MÉHKASAULA diaprojekt, az este folyamán távcsöves bemutató várja a látogatókat.

  2019.06.21.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka