„Szeretet, szolgálat, elkötelezettség" - Zemlényi Katica volt vendég az Öreghegyi Dispután

Kedden folytatódott az Öreghegyi Disputa sorozata; Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke ezúttal Zemlényi Katicával, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagyával beszélgetett. 
2020.01.14. 21:07 |

A Vox Mirabilis Kamarakórus az elmúlt esztendők során Fehérvár egyik meghatározó kulturális-művészeti közössége lett; hihetetlen energiával, lelkesedéssel és nagy szakmai tudással végzik a munkájukat.” - vezette fel az estét a házigazda, Bobory Zoltán.

Igazi polgári nevelést kaptunk otthon, négyen vagyunk testvérek. Korán, már óvodás koromban zongorázni tanultam, de városi sakkbajnok is voltam; úgy neveltek, hogy az élet lehető legtöbb területén otthon legyünk, hogy gondolkozzunk összefüggésekben. Nagyon sokat volt együtt a család.” - emelte ki a beszélgetésben Zemlényi Katica.

Szeretet, szolgálat, elkötelezettség - számomra ezek nagyon fontosak az élet minden területén, így a kórus közösségében is. A kóruson belül is vannak kisebb közösségek, van túrázó csoportunk, vannak a filmkedvelők, van, aki ruhát tervez vagy ajándékokat készít.

Nekem nem kell mindenhol jelen lenni, ők összejönnek és megvalósítják, amit szeretnének” - tette hozzá a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya.

A beszélgetésben szó esett a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválról, amely kilenc éve működő sikeres, országszerte ismert kórustalálkozó és szakmai műhely.

Elhangzott, hogy a Vox Mirabilis Kamarakórus az elmúlt években több magyar és nemzetközi versenyen is részt vett.

Meghívást kaptak többek között Moszkvába, Lengyelországba, Németországba, Norvégiába, Finnországba, Erdélybe, Felvidékre és Salzburgba is.

Kultúra

 1. „Fehér” - a 60 esztendős Szegedi Kovács György új verseskötetét mutatják be

  Január 30-án, csütörtökön 18 órától folytatódik a könyvbemutatók sora a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében. A 60 esztendős Szegedi Kovács György új, „Fehér” című verseskötetét Sebők Melinda, irodalomtörténész mutatja be. Köszöntőt mond Bobory Zoltán, a Társaság elnöke.

  2020.01.29.
 2. Perei Zoltán: Grafikák - Dr. Arató Antal vetített képes előadása szerdán

  Január 29-én, szerdán 17 órakor az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör összejövetelén, a Vörösmarty Teremben Perei Zoltán - 1913-1992 - Grafikák című kiadvány nyomtatásra előkészített kéziratát mutatja be vetített képeken a szerkesztő, Dr. Arató Antal. A házigazda Lakner József, elnök, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2020.01.29.
 3. „Gondoltad volna?” - Dr. Szabó Lajos József tárlata nyílik A Szabadművelődés Házában

  Január 30-án, csütörtökön 18 órakor kezdődik Dr. Szabó Lajos József „Gondoltad volna?” című kiaállításának megnyitója A Szabadművelődés Házában (Fürdő sor 3.). A tárlatot megnyitja: Mits Péter, a Kodolányi János Egyetem adjunktusa, kulturális titkár. Közreműködik: Mits Márton.

  2020.01.29.
 4. Elkezdődött a Vörösmarty Színházban a Trianon olvasópróbája

  Újra nagyszínpadi bemutatóra készül a Vörösmarty Színház társulata, az olvasópróbával megkezdődött a Trianon próbafolyamata. A múlt hétvégi Szabó Magda Az a szép, fényes nap című előadás bemutatója után ismét gőzerővel folyik a munka a színház falain belül. A Kozák András Stúdió színpada megtelt, hiszen óriási szereplőgárdát vonultat fel az előadás.

  2020.01.29.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka