„Szeretet, szolgálat, elkötelezettség" - Zemlényi Katica volt vendég az Öreghegyi Dispután

Kedden folytatódott az Öreghegyi Disputa sorozata; Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke ezúttal Zemlényi Katicával, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagyával beszélgetett. 
2020.01.14. 21:07 |

A Vox Mirabilis Kamarakórus az elmúlt esztendők során Fehérvár egyik meghatározó kulturális-művészeti közössége lett; hihetetlen energiával, lelkesedéssel és nagy szakmai tudással végzik a munkájukat.” - vezette fel az estét a házigazda, Bobory Zoltán.

Igazi polgári nevelést kaptunk otthon, négyen vagyunk testvérek. Korán, már óvodás koromban zongorázni tanultam, de városi sakkbajnok is voltam; úgy neveltek, hogy az élet lehető legtöbb területén otthon legyünk, hogy gondolkozzunk összefüggésekben. Nagyon sokat volt együtt a család.” - emelte ki a beszélgetésben Zemlényi Katica.

Szeretet, szolgálat, elkötelezettség - számomra ezek nagyon fontosak az élet minden területén, így a kórus közösségében is. A kóruson belül is vannak kisebb közösségek, van túrázó csoportunk, vannak a filmkedvelők, van, aki ruhát tervez vagy ajándékokat készít.

Nekem nem kell mindenhol jelen lenni, ők összejönnek és megvalósítják, amit szeretnének” - tette hozzá a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya.

A beszélgetésben szó esett a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválról, amely kilenc éve működő sikeres, országszerte ismert kórustalálkozó és szakmai műhely.

Elhangzott, hogy a Vox Mirabilis Kamarakórus az elmúlt években több magyar és nemzetközi versenyen is részt vett.

Meghívást kaptak többek között Moszkvába, Lengyelországba, Németországba, Norvégiába, Finnországba, Erdélybe, Felvidékre és Salzburgba is.

Kultúra

 1. „Kivirágzik” a Táncház vasárnap - régiós szólótáncverseny lesz

  Ismét táncos jókedvvel telik meg a Malom utcai Táncház október 4-én, vasárnap: immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az Alba Regia Táncegyesület a Mezőföld Virágai Szólótáncversenyt, amelyen a közép-dunántúli régió gyermek-, ifjúsági- és felnőtt csoportjainak táncosai mutatkoznak be négy korcsoportban, egyéni és páros kategóriában. 

  2020.09.30.
 2. Szabadtéri koncertekkel ünneplik a zenét a Belvárosban

  A zene világnapját szabadtéri énekléssel, muzsikálással ünnepli Székesfehérvár: a hermannos növendékek a Pipó toronynál játszanak, délután pedig a város kamaraegyüttesei, kórusok és hangszeres zenészek adnak szabadtéri „séta koncertet” a Nemzeti Emlékhelynél.

  2020.09.30.
 3. Országos Könyvtári Napok Fehérváron kiállításokkal, vetélkedőkkel, könyvbemutatókkal és gyerekprogramokkal

  A Vörösmarty Mihály Könyvtár ebben az évben is csatlakozik a 15. Országos Könyvtári Napokhoz október 5-11-e között. A megyeszékhelyen a központi intézményben és a tagkönyvtárakban kiállításokkal, vetélkedőkkel, könyvbemutatókkal és gyerekeknek szóló eseményekkel várnak minden kedves érdeklődőt.

  2020.09.30.
 4. Fehér - Szegedi Kovács György verseskötetét mutatják be a Kisfaludi Közösségi Házban

  Október 9-én, pénteken 18 órakor lesz Szegedi Kovács György: Fehér című verseskötetének bemutatója a Kisfaludi Közösségi Házban. A könyvet bemutatja és a szerzővel beszélget Dr. Sebők Melinda irodalomtörténész. Közreműködik: Dőry Magdolna versmondó. Házigazda: Tibai Tibor

  2020.09.30.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka